Cum să folosiți telefonul Windows Phone ca un hotspot Wi-Fi

Dacă aveți un plan de date pentru telefonul dvs. cu Windows Phone, îl puteți folosi pentru a partaja conexiunea la internet cu laptop-ul dvs. Îl puteți transforma oricând într-un hotspot wireless ce partjează conexiunea la internet cu până la 8 alte calculatoare și dispozitive. În acest ghid veți afla cum faceți asta.

NOTĂ:Ghidul nostru merge pentru Windows Phone 7.5, 7.8 și 8.

Cum se activează partajarea conexiunii la internet

Această procedură merge doar dacă aveți un plan de date activat pentru telefonul dvs, și o conexiune la internet funcțională (3G ori 4G).

Mai întăi mergeți la Setări. Apăsați partajare internet.

Această opțiune este dezactivată în mod implicit. Schimbați comutatorul de pe poziția Dezactivată la Activată.

Activarea va porni automat conexiunea wireless de pe telefon.

Windows Phone va crea valori implicite pentru numele de difuzare al rețelei și parola de conectare. Aceasta pot fi schimbate apăsând butonul configurare. Schimbați oricare din parametrii doriți și apăsați butonul de salvare a modificărilor.

Pentru a ieși fără a salva modificările apăsați butonul X din fereastra de configurare ori butonul Înapoi de pe telefon.

Diferențe între Windows Phone 7.5 și Windows Phone 8: Chiar dacă procesul de partajare a conexiunii la internet este același în ambele versiuni, există câteva mici diferențe. În primul rând, Windows Phone 8 permite conectarea a maximum 8 dispozitive la rețeaua Wi-Fi creată. Windows Phone 7.5 permite conectarea a maximum 5 dispozitive. Windows Phone 7.5 permite selectarea tipului de criptare dorit pentru parola rețelei Wi-Fi. Windows Phone 8 folosește doar criptarea WPA2 care este și cea mai sigură la ora actuală. Ambele sisteme de operare folosesc standardul 802.11n pentru conexiunea Wi-Fi creată.

Cum să conectezi laptopul la rețeaua Wi-Fi proaspăt creată

Următorul pas este să vă conectați laptopul la rețeaua wireless proaspăt creată. Daca nu conectați nici un calculator ori dispozitiv în primul minut de la creare, Windows Phone va dezactiva automat partajarea conexiunii de date, pentru a nu irosi bateria telefonului. Drept urmare este bine să vă grăbiți puțin.

Odată conectate și alte calculatoare ori dispozitive, veți vedea în Windows Phone numărul lor afișat sub linia Invitați conectați.

Conectat e oriunde

Folosind această caracteristică a Windows Phone, puteți conecta la internet orice laptop ori dispozitiv cum ar fi tableta ori un Kindle. Cât timp conexiunea de date funcționează și aveți ceva baterie rămasă pe telefon, va fi foarte ușor să partajați conexiunea la internet. Cel mai important impediment ar fi doar costul planului de date și traficul lunar inclus.