Cum scanăm coduri QR sau text cu un telefon Windows Phone

Windows Phone are capacitatea inclusă în sistemul de operare de a scana coduri speciale, cum ar fi coduri QR fără a fi necesare aplicații adiționale. De asemenea, ai posibilitatea de a scana text și de a-l traduce utilizând aceleași unelte. Procedeul este foarte simplu: fixează codul în fața camerei foto și telefonul tău va face restul. În acest articol îți vom arăta cum să utilizezi acest instrument într-o manieră simplă și eficientă. Să începem:

NOTĂ:Acest ghid se aplică telefoanelor cu Windows Phone 8.1.

Ce sunt codurile QR?

Codurile QR (Quick Response) sunt imagini care ilustrează un pătrat alcătuit din puncte negre pe fundal alb. Poți găsi coduri coduri QR peste tot: pe diverse saituri, ziare sau chiar în supermarket. Scanarea codului poate deschide un sait, poate prezenta informații despre un anumit produs, afișa o carte de vizită și multe altele.

Cum scanăm un cod QR cu un Windows Phone fără Cortana

În Windows Phone 8.1, în cazul în care Cortana nu este disponibilă în regiunea ta, procedura pentru scanarea codurilor QR este următoarea:

Apasă butonul Căutare de pe smartphone-ul tău cu Windows Phone.

Apoi, apasă pictograma Vizualizare, plasată în partea de jos a ecranului Căutare.

Acum, camera va fi pornită. Îndreaptă telefonul spre codul QR și asteaptă ca imaginea să fie fixată. Codul va fi apoi scanat și se va afișa un rezultat.

În final, apasă rezultatul pentru ca Windows Phone să afișeze informațiile stocate în codul QR.

Dacă vrei să testezi acest instrument, încearcă codul de mai jos. Codul reprezintă o scurtătură către saitul nostru. Apasă pe rezultat și saitul nostru se va deschide în Internet Explorer.

Cum scanăm coduri QR utilizând aplicația Cameră foto din Windows Phone

Dacă ai un telefon Windows Phone 8.1 cu Cortana și aplicația Cameră foto, utilizează pașii următorii pentru a scana coduri QR:

Deschide aplicația Cameră foto și apasă butonul Selector efecte foto.

Apasă Vizualizare Bing, îndreaptă telefonul către codul QR și asteaptă ca imaginea să fie fixată. Codul va fi apoi scanat și se va afișa un rezultat.

În final, apasă pe rezultat pentru ca Windows Phone să afișeze informațiile stocate în codul QR.

Dacă vrei să testezi acest instrument, încearcă codul de mai jos. Codul reprezintă o scurtătură către saitul nostru. Apasă pe rezultat și saitul nostru se va deschide în Internet Explorer.

Cum scanăm coduri QR cu aplicația Lumia Camera

Dacă ai un telefon Windows Phone 8.1 cu Cortana și cu aplicația Lumia Camera, utilizează acest procedeu pentru a scana coduri QR:

Deschide aplicația Lumia Camera și apasă butonul Setări.

Acum, în secțiunea Generalități, apasă Efecte foto.

Apasă Vizualizare Bing și îndreaptă telefonul către codul QR. Asteaptă ca imaginea să fie fixată. Codul va fi apoi scanat și se va afișa un rezultat.

În final, apasă pe rezultatul afișat pentru ca Windows Phone să afișeze informațiile stocate în codul QR.

Dacă vrei să testezi acest instrument, încearcă codul de mai jos. Codul reprezintă o scurtătură către saitul nostru. Apasă pe rezultat și saitul nostru se va deschide în Internet Explorer.

Cum scanăm, traducem și căutăm text cu Windows Phone

Windows Phone are de asemenea capacitatea de a scana text utilizând camera telefonului. Textul scanat poate fi apoi tradus în altă limbă sau poate fi utilizat pentru a efectua căutări pe Web.

Această caracteristică poate deveni foarte utilă atunci când te afli într-o țară străină și vrei să traduci ceva rapid, cum ar fi un pliant, un afiș, etc.

Scanarea textului se face în mod asemănător cu scanarea codurilor QR. Deschide Vizualizare Bing utilizând oricare dintre opțiuni.

Apoi, îndreaptă camera către textul pe care vrei să îl scanezi. Asigură-te că imaginea va fi fixată pe acesta pentru a fi cât mai clar. Apoi, apasă Scanați textul.

Window Phone va identifica blocuri de text în urma scanării și apoi le va evidenția. Acum, apasă Traduceți pentru a traduce textul.

Apoi, selectează limba în care dorești să traduci textul.

Windows Phone va detecta automat limba și va traduce textul în limba aleasă. Acesta este rezultatul final:

Poți testa acest instrument prin scanarea textului din acest articol și traducerea în altă limbă.

Poți apasă un bloc de text, iar acesta va fi utilizat ca termen de căutare. Apasă pe alte blocuri de text pe care vrei să le utilizezi pentru a alcătui un șir de căutare. Apoi, apasă pe Căutați și Bing va afișa un rezultat adecvat.

Concluzie

Scanarea codurilor QR este o operațiune simplă, care poate deveni foarte utilă și nu e nevoie să instalezi alte aplicații adiționale. Instrumentul de traducere poate fi de ajutor dacă ești într-o altă țară și vrei să traduci rapid ceva ce vezi în jur. Dacă ai întrebări cu privire la aceste caracteristici Windows Phone, nu ezita să le împărtășești cu noi în formularul de mai jos.