Cum schimbi aspectul unui document Microsoft Word pe Android

Crearea unui document nu înseamnă numai introducerea textului și formatarea acestuia după placul tău. Dacă vrei să ai un document care arată într-adevăr bine, va trebuie să configurezi și aspectul acestuia în mod corespunzător. Setările corecte devin și mai importante când vrei să tipărești documentul, astfel încât acesta să apară corect pe hârtie. Hai să vedem cum poți să modifici setările legate de aspectul general al unui document, în Microsoft Word pentru Android:

NOTĂ: Înainte de a merge mai departe, lansează Word , creează un document nou și introdu text, sau deschide un document existent.

Cum schimbi marginile unui document Microsoft Word pe Android

După ce ai deschis un document, va trebui să apeși pe iconița A din meniul de sus.

Acum, apasă pe Pornire pentru a deschide lista meniurilor adiționale.

Apasă pe Aspect pentru a accesa opțiunile legate de aspectul documentului.

Pentru a configura marginile documentului, apasă pe Margini în meniul Aspect.

Setarea implicită este cea Normal , evidențiat cu culoarea gri. Apasă pe Îngust , Moderat , Lat sau În oglindă pentru a schimba tipul de margine.

Documentul va arăta ca mai jos, după selectarea unei margini înguste.

Cum schimbi dimensiunea hârtiei în Microsoft Word pentru Android

Alegerea unei dimensiuni de hârtie corecte pentru un document este importantă dacă vrei să-l tipărești: este recomandat să alegi dimensiunea hârtiei pe care documentul va fi tipărit, asigurându-te că documentul va arăta exact ca în Word.

Pentru a seta dimensiunea hârtiei, apasă pe Dimensiune în meniul Aspect.

Aici vei vedea o listă cu diferite mărimi, de la standardele americane până la cele ISO. Alege mărimea pe care vrei să o folosești.

Aici poți să vezi documentul cu dimensiunea modificată la A3 - diferența e vizibilă.

Din păcate, pentru a avea acces la celelalte trei opțiuni legate de aspectul documentului - Orientare , Coloane și Întreruperi - vei avea nevoie de un abonament plătit Office 365. Dacă vei apăsa pe oricare dintre aceste opțiuni vei fi notificat despre faptul că trebuie să te abonezi la Office 365.

Deoarece acest avertisment ocupă spațiu valoros pe ecran, poți să-l închizi: prima dată apasă pe săgeata din partea dreaptă a avertismentului.

Acum apasă butonul Îndepărtare pentru a închide avertismentul. Poți, desigur, să apeși și butonul Aflați mai multe. El va deschide un ecran cu opțiunile de abonare la Office 365.

Concluzie

În comparație cu opțiunile de formatare disponibile în Microsoft Word pentru Android, numărul opțiunilor din meniul Aspect este mult mai restrâns. Este o adevărată dezamăgire că ești forțat să cumperi un abonament pentru a schimba orientarea paginii. Desigur, Office 365 oferă mult mai mult decât această opțiune, însă aceste limitări ale aplicației pentru Android par puțin exagerate.

Totuși, setările disponibile pentru schimbarea aspectului documentului sunt foarte ușor de folosit și opțiunile de bază sunt destule dacă trebuie să faci doar mici modificări asupra documentului. Probabil că cei mai mulți utilizatori nu vor avea nevoie să schimbe orientarea paginii sau să insereze coloane.

Continuă să citești seria noastră despre Microsoft Office pentru Android , pentru a afla mai multe detalii despre toate opțiunile și aspectele acestei suite de aplicații.