Cum schimbi limba vorbită de Cortana în Windows 10

Deși limba nativă vorbită de Cortana este engleza, ea nu este limitată doar la aceasta. Cortana poate înțelege și vorbi și alte limbi. Pentru fiecare limbă pe care o cunoaște, ea este capabilă să își adapteze nu numai vocea și stilul de vorbire, ci și informațiile pe care le oferă utilizatorului ei: lucruri precum știri, filme sau sporturi. Întrebarea este cum o configurezi să vorbească o altă limbă decât cea inițială. Citește acest tutorial pentru a afla care sunt pașii necesari:

Ce limbi înțelege și vorbește Cortana?

Deși cu siguranță Cortana va învăța și alte limbi în timp, pentru moment ea înțelege și vorbește următoarele șapte limbi:

  • Engleza americană
  • Engleza britanică
  • Germana
  • Italiana
  • Spaniola
  • Franceza
  • Chineza mandarină

Din păcate, Cortana încă nu cunoaște limba română.

Cum modifici limba vorbită de Cortana

Ai putea fi tentat să crezi că limba vorbită de Cortana este o acțiune pe care poți să o faci din Setările ei. Totuși, aceasta ar fi o presupunere greșită. Cortana vorbește aceeași limbă în care este setat sistemul de operare Windows 10 să funcționeze. Așa că, pentru a o face să vorbească alt limbă, va trebui să configurezi dispozitivul tău Windows 10 să folosească altă limbă.

De asemenea, ar trebui să reții faptul că, pentru moment, poți să folosești doar una dintre limbile suportate de Cortana, dintre cele pe care le.am prezentat ăn secțiunea anterioară a acestui ghid. Pentru a exemplifica pașii acestui proces, noi vom seta Cortana să vorbească în limba franceză.

Fără a mai pierde timpul, hai să începem: deschide aplicația Settings (Setări).

Odată ce ai deschis aplicația Settings (Setări), apasă pe Time & language (Timp & limbă).

În fereastra Time & language (Timp & limbă), selectează Region & language (Regiune & limbă) din lista din stânga.

În panoul din dreapta, selectează France (Franța) (sau oricare din țările în care este vorbită una din limbile suportate de Cortana) din secțiunea Country or region (Țară sau regiune).

Apoi, în secțiunea Languages (Limbi), apasă pe Add a language (Adaugă o limbă).

Localizează limba suportată pe care vrei să o vorbească Cortana și apasă pe ea.

Dacă limba pe care ai ales-o este vorbită în mai multe țări, pe ecranul următor selectează țara de origine a acelei limbi. De exemplu, în cazul nostru, deoarece încercăm să o facem pe Cortana să vorbească franceza, trebuie să selectăm Franța. Dacă am alege franceza din Caraibe sau franceza belgiană, nu ar funcționa.

Odată ce ai selectat limba, Windows 10 îți va spune imediat că e în proces de a adăuga noi caracteristici. De fapt, Windows 10 descarcă și instalează pachetul de limbă pe care l-ai selectat.

După un minut sau două (în funcție de viteza ta de Internet și de performanța calculatorului), procesul este terminat și noua limbă este gata de utilizare pe dispozitivul tău. Vei ști acest lucru dacă vezi noua limbă afișată în lista de limbi disponibile.

Odată ce limba a fost instalată, apasă pe ea și seteaz-o ca implicită.

Apoi, apasă pe ea din nou și selectează Options (Opțiuni).

Pe ecranul Language options (Opțiuni lingvistice), descarcă fișierele de vorbire (Speech) disponibile pentru noua limbă.

Acum, așteaptă ca Windows 10 să descarce și să instaleze fișierele de vorbire.

Când ele au fost instalate și sunt gata de utilizare, apasă pe butonul lor de Settings (Setări).

Această acțiune te va duce la secțiunea Speech (Vorbire) a aplicației Settings (Setări). În secțiunea Speech language (Limba de vorbire), alege limba pe care abia ai instalat-o - cea care vrei să fie vorbită de Cortana.

Dacă nu ești un vorbitor nativ al acelei limbi, ar trebui să selectezi și opțiunea Recognize non-native accents for this language (Recunoaște accente non-native pentru această limbă).

Și cam asta a fost tot! Acum poți închide aplicația Settings (Setări) și, pentru a activa noua limbă, atât ca limbă de afișare pentru Windows 10, cât și ca limba vorbită de Cortana, tot ce trebuie să faci este te deconectezi și apoi să te reconectezi la dispozitivul tău Windows 10.

Data viitoare când te vei loga la Windows 10, Cortana va vorbi franceza, sau oricare altă limbă suportată pe care ai setat-o pentru ea.

Concluzie

Modificarea limbii vorbite de Cortana este un proces care poate că nu e atât de simplu pe cât ai crede, dar nu este nici foarte complicat. Cu doar câțiva pași, o poți seta să vorbească oricare din limbile pe care ea le suportă. Și deși, cel puțin pentru moment, ea nu vorbește decât câteva limbi, cu siguranță va învăța și altele în timp. Sperăm noi… și limba română. Dacă ai întrebări sau probleme, nu ezita să ne contactezi folosind comentariile de mai jos, și vom face tot posibilul să te ajutăm.