Cum se schimbă limba de afișare în Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile

Dacă ți-ai cumpărat un telefon cu Windows Phone sau Windows 10 Mobile din altă țară sau dacă ai schimbat accidental niște setări, este posibil ca limba de afișare a acestuia să fie una pe care nu o înțelegi și, ca urmare, să crezi că nu o poți modifica. Din fericire, te putem ajuta să rezolvi această problemă imediat. În acest articol îți vom arăta cum să schimbi limba de afișare a telefonului tău cu Windows Phone 8.1 sau Windows 10 Mobile, în limba ta nativă sau orice altă limbă dorești să folosești, chiar dacă nu este limba română. Să începem:

Cum se modifică limba de afișare în Windows Phone 8.1

Pentru început, mergi la Setări (Settings). Dacă limba sistemului îți este total necunoscută, caută pictograma în formă de roată dințată.

Apoi, apasă butonul limbă (language). Dacă nu îl poți găsi, caută fusul orar care apare la nivelul opțiunii "dată+oră" ("date+time " ), care e asemănător cu UTC+2:00. Butonul limbă este al doilea după "dată+oră".

Acum, apasă butonul "adăugați limbi " (add languages) , marcat cu plus.

Caută limba pe care vrei să o adaugi, bifează căsuța corespunzătoare și apasă pe efectuat (Done).

În funcție de telefonul tău, sistemul de operare te poate notifica cu privire la faptul că are nevoie să descarce funcționalități suplimentare pentru limba pe care tocmai ai selectat-o. În acest caz, apasă da (yes). Dacă nu, treci la pasul următor.

Este timpul să repornești telefonul. Apasă butonul "reporniți telefonul" (restart phone) aflat aproape de partea de sus a ecranului.

Telefonul tău se va închide și apoi va reporni utilizând limba de afișare pe care tocmai ai selectat-o.

Cum se modifică limba de afișare în Windows 10 Mobile

În Windows 10 Mobile, pașii sunt similari celor din Windows Phone. Pentru început, mergi la Setări (Settings). Ca de obicei, caută pictograma care arată ca o rotiță dințată.

Apoi, apasă setarea "Timp și Limbă " (Time & Language). Dacă nu o recunoști caută pictograma care conține un "A".

Acum, apasă a doua opțiune din listă: Limbă (Language).

Pentru a instala o nouă limbă, apasă opțiunea "Adăugați limbi" (Add languages) de lângă semnul plus.

Caută limba pe care vrei sa o adaugi, selectează căsuța din dreptul acesteia și apasă Efectuat (Done).

Este necesar să îți restartezi smartphone-ul cu Windows 10 Mobile pentru ca modificările să fie aplicate. Apasă pe butonul "Reporniți telefonul" (Restart phone). Îl vei găsi în partea de sus a ecranului.

Telefonul va reporni și va utiliza limba pe care tocmai ai instalat-o.

Concluzie

După cum poți vedea din acest ghid, schimbarea limbii telefonului tău Windows Phone sau Windows 10 Mobile nu este un lucru deloc dificil și se face extrem de rapid. Din fericire, Windows furnizează suport pentru o mulțime de limbi comparativ cu versiunile anterioare și comutarea între ele a devenit mai ușoară ca niciodată.