Cum utilizezi aplicația Reportofon în Windows 10 și Windows 10 Mobile

Reportofoneste una dintre aplicațiile universale care vin odată cu Windows 10, pe care o poți utiliza pentru a crea înregistrări rapid când eşti în criză de timp și nu ai nevoie de un dispozitiv profesionist de înregistrare. Poți găsi aplicația pe calculatoare, laptopuri, dispozitive 2-în-1 și smartphone-uri cu Windows 10. Dacă vrei să înveți cum funcționează aplicația Reportofonpentru Windows 10 și Windows 10 Mobile și cât de bună este la înregistrarea vocii tale sau a conversațiilor tale, citește acest tutorial:

NOTĂ: Aplicația Reportofonfuncționează în același mod atât în Windows 10 cât și Windows 10 Mobile. Acest ghid acoperă ambele sisteme de operare și se aplică utilizatorilor de PC și smartphone. Capturile realizate de noi sunt din ambele sisteme de operare.

Cum se creează o înregistrare utilizând aplicația Reportofon

Utilizarea aplicației Reportofon este destul de facilă. În Windows 10, tastează "reportofon" în bara de căutare și apasă primul rezultat care apare. O poți găsi și în Lista aplicațiilor,prin apăsarea butonului Start.

În Windows 10 Mobile, deschide aplicația, apăsând pe scurtătura ei din Lista aplicațiilor.

La deschiderea aplicației, în centrul ecranului vei observa butonul Întregistrare. Apasă acest buton pentru a începe să înregistrezi. Captura de mai jos, ca și celelalte din acest ghid, ilustrează modul de funcționare în Windows 10 Mobile (stânga) și Windows 10 pentru PC (în dreapta).

Poți face o pauză în realizarea înregistrării, apăsând butonul Pauză de mai jos. Dacă apeși butonul din nou, aplicația va continua să înregistreze.

Un alt lucru pe care-l poți face, este să marchezi diverse puncte ale înregistrării, apăsând butonul în formă de steag, care se află în dreapta butonului Pauză. Poți plasa oricâte marcaje dorești pentru a evidenția părți importante dintr-o înregistrare lungă, pentru a le găsi cu ușurință. De asemenea, marcajele te-ar putea ajuta să îți amintești ce părți dorești să elimini din înregistrare.

Dacă ai terminat înregistrarea, apasă butonul Stop din centrul ecranului.

Acum, înregistrarea va apărea în partea de sus a unei liste, împreună cu celelalte înregistrări create de tine. Sub numele înregistrării vor apărea data și ora la care a fost creată.

Cum se vizualizează și se redau înregistrări utilizând aplicația Reportofon

De fiecare dată când deschizi aplicația, o listă conținând toate înregistrările tale va fi afișată ca în captura de mai jos.

Sunt câteva acțiuni pe care le poți realiza cu înregistrările tale:

  • Redarea înregistrărilor
  • Trunchierea înregistrărilor
  • Partajarea înregistrărilor
  • Eliminarea înregistrărilor
  • Redenumirea înregistrărilor

Pentru a reda o înregistrare, apasă pe ea și aceasta va fi deschisă. Poți opri redarea, apăsând butonul Pauză, sau poți adăuga mai multe steaguri, într-o manieră similară celei prezentate în secțiunea anterioară a acestui articol. Toate marcajele tale vor apărea pe bara de redare.

Cum se trunchiază înregistrările cu aplicația Reportofon

Poți elimina cu ușurință anumite părți din orice înregistrare. Pentru început, selectează o înregistrare din lista de înregistrări și apasă butonul Trunchiere din meniul din partea de jos a ecranului.

Două marcaje vor apărea pe bara de redare. Poți trage de ele pentru a selecta un punct de început și unul de final. Poți apăsa butonul Redare pentru a asculta partea pe care urmează să o ștergi.

Când ai terminat de setat cele două puncte, apasă butonul OK din meniul de jos.

Acum ai două opțiuni. Poți salva o copie (Salvați o copie) sau actualiza fișierul original (Actualizați originalul). Alege opțiunea care ți se potrivește cel mai bine și ai terminat.

Cum se partajează înregistrările cu aplicația Reportofon

În Windows 10 pentru computere, poți apăsa clic dreapta sau apăsa continuu pe o înregistrare din listă și să selectezi Partajare din meniul derulant sau să apeși butonul Partajare în timpul redării din meniu din partea de jos a ecranului.

În Windows 10 Mobile, apasă continuu pe una dintre înregistrările din listă și apasă Partajare din meniul contextual. A doua metodă se realizează prin selectarea înregistrării și apăsarea butonulului Partajare din meniul din partea de jos a ecranului.

În Windows 10 Mobile, există trei posibilități principale de partajare disponibile: poți partaja înregistrarea prin Mesagerie, OneDrive, Outlook Mail. În funcție de aplicațiile instalate pot apărea opțiuni suplimentare de partajare (de ex. WhatsApp).

În Windows 10, un panou va apărea în partea dreaptă a ecranului și va afișa Mail, OneDrive și OneNote ca opțiuni de partajare.

Citește următoarea pagină a ghidului pentru a afla cum poți elimina înregistrări din Reportofon, cum să le redenumești, cum să le deschizi în File Explorer și cum să setezi un microfon pentru aplicație în Windows 10 Mobile.