Cum securizezi datele stocate de aplicația Portofel din Windows Phone

Aplicația Portofel este excelentă pentru adăugarea de informații financiare și pentru realizarea plăților de pe Windows Phone. Dar, dacă cineva obține acces la smartphone-ul vostru, el sau ea poate face cumpărături pe care poate nu le aprobați. De exemplu, ce-ar fi dacă unul dintre copii vă descoperă parola Windows Phone-ului și, pe ascuns, cumpără primul joc care îi place? De aceea, Microsoft a adăugat posibilitatea setării unui PIN separat, special pentru aplicația Portofel. O data ce el este setat, nimeni nu poate face cumpărături de pe Windows Phone-ul vostru fără a ști PIN-ul pe care l-ați setat.

Cum setăm un PIN pentru aplicația Portofel

Pentru a activa PIN-ul de securitate, deschideți aplicația Portofel și apăsați butonul mai multe din colțul dreapta jos al ecranului.

Apoi, apăsați setări+PIN.

Pe ecranul setări veți vedea un comutator pentru activarea sau dezactivarea PIN-ului pentru Portofel. Până când nu îl veți activa, nu veți avea opțiunea de a-l folosi pentru securizarea cumpărăturilor.

Apăsați pe PIN portofel pentru a-l activa. Va trebui acum să introduceți PIN-ul. Scrieți-l de două ori și apoi apăsați pe efectuat.

PIN-ul este acum activ și este utilizat pentru securizarea aplicației Portofel. Acest lucru înseamnă că va trebui să tastați acest PIN ori de câte ori veți încerca să deschideți această aplicație.

Totuși, achiziționarea de aplicații, jocuri, muzică din Magazinul Windows Phone sau realizarea de cumpărături direct din aplicații sunt acțiuni ce nu sunt încă restricționate. Oricine poate să facă aceste lucruri fără a fi nevoie să introducă acest PIN.

Pentru ca Windows Phone să solicite PIN-ul de fiecare dată când sunt realizate achiziții, va trebui să bifați și caseta care spune: "Folosiți PIN-ul portofelului pentru a vă proteja fișierele de muzică, aplicațiile și achizițiile în cadrul aplicațiilor".

De acum încolo, Windows Phone vă va solicita acest PIN ori de câte ori veți încerca să realizați o achiziție.

Cum modificăm PIN-ul aplicației Portofel

Aplicația Portofel din Windows Phone permite utilizatorilor modificarea codului PIN. Pentru aceasta, deschideți aplicația și apăsați butonul mai multe din colțul dreapta jos al ecranului, așa cum am arătat în secțiunea anterioară. Apoi, selectați setări+PIN.

În ecranul Setări apăsați butonul modificați PIN-ul și introduceți PIN-ul curent, apoi pe cel nou, de două ori. După aceea, apăsați efectuat.

PIN-ul folosit de aplicația Portofel este acum modificat.

Cum dezactivăm utilizarea PIN-ului pentru aplicația Portofel

Dacă nu mai doriți să vă protejați aplicația Portofel cu un cod PIN, deschideți-i setările urmând pașii menționați mai devreme în acest articol.

Apoi, setați comutatorul PIN portofel pe Dezactivat.

Odată ce ați făcut acest lucru, PIN-ul este uitat de aplicație și nu mai este folosit pentru a vă proteja. Data viitoare când veți vrea să activați utilizarea PIN-ului, va trebui să îl setați din nou, deoarece cel anterior nu este păstrat.

Concluzie

După cum puteți vedea, securizarea aplicației Portofel din Windows Phone este foarte ușor de realizat. Vă recomandăm să setați un PIN unic pentru această aplicație, mai ales dacă există persoane ce au acces la telefonul vostru. Dacă aveți și copii care se joacă cu smartphone-ul vostru atunci ar trebui să îl activați, pentru liniștea voastră.