Cum setezi SIM-ul folosit pentru conexiunea la internet în Windows Phone

Dacă ai folosit vreodată un smartphone dual SIM, ar trebui să știi că cele mai multe platforme mobile nu permit folosirea ambelor cartele SIM pentru conxiunea la internet, în același timp. Dacă ai un smartphone dual SIM trebuie să selectezi manual care dintre SIM-uri să fie folosit pentru conexiunea de date. În acest articol vă vom arăta cum puteți selecta SIM-ul pentru conexiunea de date pe un telefon dual SIM cu Windows Phone.

NOTĂ: Pentru acest articol am folosit un smartphone Microsoft Lumia 535 Dual-SIM cu sistemul de operare Windows Phone 8.1 și actualizarea Lumia Denim. Procedura este aceeași pe toate smartphone-urile cu sistemul de operare Windows Phone 8.1.

Cum selectezi SIM-ul folosit pentru conexiunea la Internet

Pentru început trebuie să intrați în setările telefonului. Glisați cu degetul din partea de sus a ecranului pentru a accesa Bara de notificări iar apoi apăsați pe Toate setările.

Altfel, puteți deschide Lista de aplicații și să accesați Setări.

În panoul Sistem al ferestrei Setări, apăsați rețea celulară+SIM.

Acum ecranul ar trebui să arate ca în captura de mai jos.

Aici, apăsați secțiunea Cartelă SIM pentru conexiune de date.

Apoi, alegeți SIM-ul pe care doriți să-l folosiți pentru conexiunea de date. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, am schimbat conexiunea la internet de pe SIM-ul 1 pe SIM-ul 2.

NOTĂ: Pentru o perioadă foarte scurtă de timp după ce ați selectat SIM-ul dorit, smartphone-ul va intra în modul Avion pentru a ajusta noile setări. Nu vă faceți griji, acesta este un lucru normal.

Acum, dispozitivul va folosi conexiunea de date pe care tocmai ați selectat-o.

Cum verifici rapid care SIM este folosit pentru conexiunea la internet

Dacă doriți să verificați rapid ce SIM este folosit la un moment dat pentru datele celulare fără a intra în setările telefonului, pur și simplu uitați-vă la indicatorul de putere al semnalului din partea de sus a ecranului. Indicatorul corespunzător rețelei folosite pentru conexiunea la internet are o mică săgeată deasupra.

Concluzie

După cum puteți vedea, comutarea de la un SIM la altul este foarte simplă în sistemul de operare Windows Phone. Acum că știți cum se face, tot ce mai aveți de făcut este să vă asigurați că nu vă veți consuma planul de date. Pentru mai multe tutoriale despre Windows Phone, accesați articolele recomandate mai jos, iar dacă aveți probleme sau întrebări, nu ezitați să ne lăsați un comentariu.