Cum te conectezi la rețele Wi-Fi în Windows Phone 8 & Cum le ștergi

Ne achiziționăm smartphone-uri pentru a avea mai mult decât un simplu telefon. Ne dorim un dispozitiv productiv, cu acces constant la informație și cu o conexiune permanentă la Internet. De aceea conectarea smartphone-urilor la rețelele fără fir este un aspect foarte important pentru toți utilizatorii. Cu Windows Phone 8 este foarte ușor să vă conectați la orice tip de rețea wireless. De asemenea se pot șterge rapid rețelele memorate de telefon atunci când nu mai lucrați cu ele. În acest ghid voi prezenta cum să activați în Windows Phone 8 funcția Wi-Fi, cum să vă conectați la rețele fără fir și cum să stergeți una sau mai multe rețele atunci când nu doriți să le mai folosiți.

Cum se activează funcția Wi-Fi în Windows Phone 8

Activarea chip-ului wireless este foarte ușor de realizat în Windows Phone 8. Deschideți secțiunea Setări din lista de Aplicații a telefonului.

În lista sistem căutați intrarea Wi-Fi și apăsați pe ea.

În ecranul nou deschis veți găsi un comutator numit Rețele Wi-Fi și un buton numit avansat. Schimbați poziția comutatorului din Dezactivat în Activat.

Windows Phone 8 va începe să caute automat rețelele fără fir disponibile. Toate rețelele găsite vor fi listate sub comutatorul Rețele Wi-Fi.

Cum să vă conectați la o rețea fără fir în Windows Phone 8

Fiecare rețea este însoțită de o mică notă, afișată sub numele ei. Ea ne spune dacă rețeaua este deschisă (adică oricine se poate conecta la ea) sau securizată (vă va trebui o parolă pentru a vă putea conecta la ea). Dacă sunteți deja conectat la o rețea, această notă vă va spune exact acest lucru.

Apăsați pe rețeaua la care doriți să vă conectați. Dacă rețeaua este deschisă, Windows Phone 8 se va conecta automat, fără să vă solicite o parolă.

Dacă rețeaua la care doriți să vă conectați este securizată, va trebui să introduceți o parolă validă după ce apăsați pe numele rețelei. Dacă doriți să verificați parola pe care ați introdus-o, apăsați pe Afișează parola. Apăsați apoi pe trimiteți pentru a vă conecta.

Dacă totul a mers bine, Windows Phone 8 vă va aduce inapoi la ecranul Wi-Fi, unde veți vedea că rețeaua aleasă este afișată ca fiind conectată.

Dacă parola introdusă este greșită, vi se va cere să o reintroduceți. Dacă altceva a mers rău, Windows Phone 8 vă va anunța că încercarea de conectare nu a reușit.

Cum să eliminați rețele fără fir după ce ați fost conectat la ele

După câteva luni de utilizare a telefonului dvs. cu Windows Phone 8, veți observa că a păstrat în memorie detaliile de conectare ale multor rețele wireless, inclusiv cele ale unor rețele pe care nu le mai utilizați sau care și-au schimbat setările.
În acest caz este preferabil ca aceste rețele să fie eliminate (șterse) din memoria telefonului dvs. Pentru a efectua această operație, mergeți la ecranul Setări WiFi așa cum am arătat mai sus. Apoi apăsați butonul avansat.

Veți vedea afișate câteva setări, urmate de o listă numită Rețele cunoscute. Pentru a șterge o rețea, apăsați și țineți apăsat pe numele ei. Apoi selectați opțiunea ștergeți.

Dacă doriți să ștergeți mai multe rețele puteți folosi butonul selectați din meniul de jos.

Selectați rețele pe care doriți să le eliminați apoi apăsați ștergeți, în meniul de jos.

Concluzie

După cum puteți vedea, în Windows Phone 8 conectarea și eliminarea rețelelor fără fir sunt operațiuni foarte ușor de realizat. Dacă aveți întrebări și opinii despre acest subiect nu ezitați să ne contactați folosind formularul de comentarii de mai jos.