Cum transferi datele de pe un Windows Phone vechi pe unul nou

Acum câteva zile mi-am spart smartphone-ul HTC 8S cu Windows Phone 8 și l-am înlocuit cu un Nokia Lumia 720. Fiind un telefon nou, a fost necesar să îl configurez, să îmi mut toate aplicațiile și toate datele de pe cel vechi pe acesta, astfel încât, la final, să semene cu fostul meu smartphone. Mi s-a oferit un foarte bun prilej de a scrie un ghid despre cum se pot transfera toate datele de pe un dispozitiv Windows Phone 8 vechi pe unul nou. Este un proces destul de simplu, accesibil pentru toată lumea, fără prea mari dificultăți.

Vă rog citiți aceste aspecte înainte de a continua articolul

Înainte de a continua este important să cunoașteți câteva aspecte importante:

  • Pentru ca acest ghid să funcționeze este necesar să aveți instalat Windows Phone Update 3 pe smartphone-ul dvs. Această actualizare conține o schimbare majoră și anume: acum este permis utilizatorilor să se conecteze la rețelele Wi-Fi în timpul configurării inițiale a telefonului. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să folosiți conexiunea mobilă pentru transferul datelor și de asemenea vă oferă o viteză de descărcare mai bună.
  • Pentru a putea transfera datele de pe vechiul Windows Phone trebuie să fi creat cel puțin o copie de rezervă. Dacă doriți să citiți un ghid cu acest subiect, vă recomandăm sa citiți: Crează copii de rezervă automate pentru telefonul tău Windows Phone 8.
  • Folosirea datelor mobile oferite de rețeaua celulară pentru transferarea datelor și aplicațiilor de pe un Windows Phone către altul nu este o idee bună. Cantitatea de date ce va trebui transferată este destul de mare. Vă recomand să fiți în raza de acțiune a unei rețele Wi-Fi și să îi cunoașteți parola pentru a vă conecta ușor.
  • Acest proces vă va transfera doar conturile de email și rețele sociale, setările Windows Phone, mesajele, aplicațiile și jocurile. Nu vor fi transferate setările aplicațiilor ori salvările jocurilor. Acestea se vor pierde și va trebui să configurați manual fiecare aplicație și fiecare joc.

Cum se configurează noul Windows Phone 8

Dacă ați îndeplinit cerințele de mai sus, deschideți noul smartphone cu Windows Phone 8. După scurt timp veți vedea un mesaj de întâmpinare asemănător celui de mai jos. Apăsați get started (începe) pentru a începe configurarea inițială.

Selectați limba română și apoi apăsați next (următorul).

Pentru că ați schimbat limba de afișare din engleză în altceva, telefonul va trebui să repornească. Apăsați ok.

Veți fi întîmpinat de un mesaj de bun venit în limba română. Pentru a continua apăsați înainte.

Vi se vor prezenta Condițiile de utilizare Windows Phone. Pentru a continua va trebui să le acceptați.

Veți fi întrebat cum doriți să vă configurați telefonul. Aici puteți opta pentru setările recomandate sau puteți alege varianta personalizată. Recomandarea mea este să alegeți varianta personalizată deoarece puteți alege ce anume doriți să activați.

Selectați opțiunile pe care le doriți activate și apăsați înainte.

Acum vi se va cere să selectați regiunea și fusul orar local. Introduceți datele necesare, alegeți dacă doriți ca Windows Phone să seteze automat data și ora și dacă doriți să trimiteți către Microsoft locația dvs. atunci când telefonul este activat. Apoi apăsați înainte.

Acum este momentul să vă conectați la rețeaua Wi-Fi în aria căreia vă aflați. Apăsați pe rețeaua pe care vreți să o utilizați. Dacă este securizată va trebui să introduceți parola.

După conectarea la rețea și Internet veți fi rugat să vă conectați (sign in) contul Microsoft, să vă creați unul sau să amânați conectarea. Pentru a transfera datele de pe telefonul dvs. vechi va trebui să vă conectați. Apăsați sign in.

Introduceți detaliile contului dvs. Microsoft (email și parolă) și apăsați sign in.

Cum să restaurați aplicațiile și setările de pe vechiul Windows Phone

Acum este pasul cel mai important al întregului proces de transfer. Va fi afișată o listă cu ultimele copii de rezervă ale Windows Phone 8. Dacă aveți mai multe dispozitive cu Windows Phone 8 veți vedea câte o intrare pentru fiecare dintre ele.
Selectați telefonul de pe care doriți să restaurați datele și apăsați înainte.

Următorul ecran vă va informa că Windows Phone se pregătește să restaureze setările, conturile și aplicațiile dvs. De asemenea veți fi informat că dacă nu folosiți o rețea Wi-Fi vi se va folosi planul de date al rețelei celulare. Apăsați înainte pentru a continua.

Telefonul va afișa progresul afișând o simplă bară de progres. Când este terminat va fi afișat mesajul Finalizat 100% și puteți să apăsați înainte.

Dacă vechiul dvs. Windows Phone avea și alte conturi în afară de cel Microsoft (gen Facebook, Google, Twitter), acestea vor fi listate. Ca să încheiați procesul de restaurare trebuie să introduceți parolele acestora. După aceea, apăsați înainte.

Veți fi informat că procesul de restaurare este aproape terminat. Apăsați înainte.

Puteți începe să vă folosiți Windows Phone chiar dacă procesul nu este încă terminat. Acum smartphone-ul va descărca și instala aplicațiile de pe telefonul anterior.

Dacă doriți să urmăriți progresul acestora deschideți Magazinul și apăsați pe X descărcări, unde X reprezintă numărul de aplicații care nu s-au instalat încă dar care sunt în lista de așteptare pentru descărcare și instalare.

Ecranul descărcări se va deschide. Aici puteți vedea progresul descărcărilor pentru toate aplicațiile dvs.

Dacă observați că una din aplicațiile afișate nu mai este necesară, puteți să îi opriți procesul de instalare astfel: țineți apăsat pe ea și apăsați anulați descărcarea din meniul contextual ce se va deschide.

Acum ceea ce trebuie să faceți este să așteptați ca fiecare aplicație să fie instalată. Există cazuri când unele aplicații nu se pot instala și vă solicită atenția. Dacă apăsați pe acestea veți vedea o eroare cu codul 8000ffff.

Acest lucru se întâmplă atunci când aplicația respectivă nu este compatibilă cu noul dvs. Windows Phone.

Concluzie

După cum ați putut vedea, migrarea de la un Windows Phone la un nou Windows Phone este un proces ușor și relativ rapid. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să folosiți comentariile de mai jos și vom încerca să vă răspundem rapid și corect.