Cum transferi fișiere cu alte persoane prin Bluetooth în Windows Phone

Bluetooth este unul dintre cele mai populare protocoale pentru transmiterea de fișiere între dispozitive mobile, fie că e vorba despre smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive. Procedura de partajare a fișierelor de pe Windows Phone prin Bluetooth este lungă dar nu și dificilă. Dacă vreți să transferați fișiere prin Bluetooth, din Windows Phone, citiți acest ghid pentru a vedea care sunt toți pașii.

NOTĂ: Dacă vreți să vă reîmprospătați memoria în legătură cu ce este Bluetooth și cum funcționează această tehnologie, nu ezitați să citiți acest ghid: Întrebări simple: Ce este Bluetooth & Cum să-l ai pe calculator?.

Cum conectezi un Windows Phone cu alt smartphone prin Bluetooth

Pentru a începe, va trebui să aveți telefonul receptor pregătit pentru conectare. Aceasta înseamnă că el va avea Bluetooth pornit și va fi vizibil pentru dispozitivele Bluetooth din apropiere, inclusiv Windows Phone-ul dvs. Dacă folosiți un dispozitiv Android sau iOS, ar trebui să deschideți setările sistemului și să căutați opțiunile Bluetooth. Apoi, căutați comutatorul de Pornit/Oprit pentru activarea Bluetooth. De asemenea, dacă vedeți vreo opțiune pentru setarea dispozitivului dvs. să fie "Vizibil pentru dispozitivele Bluetooth din apropiere", activați-o și pe aceasta. În captura de ecran de mai jos puteți vedea un exemplu cu modul în care aceste setări pot arăta pe un dispozitiv cu Android.

Acum, haideți să activăm Bluetooth pe telefonul dvs. Windows Phone. Comutați pe ecranul Aplicații, și apoi apăsați Setări.

Derulați în jos până vedeți scurtătura Bluetooth și apoi apăsați pe ea.

Pentru a face telefonul Windows Phone vizibil și pentru a căuta alte dispozitive Bluetooth, activați comutatorul Stare. Sub comutator, veți vedea o listă cu toate dispozitivele Bluetooth descoperite. Localizați dispozitivul la care vreți să vă conectați și apăsați pe numele lui pentru a iniția o conexiune.

Windows Phone va genera automat un PIN aleatoriu. Va trebui să verificați dacă ambele dispozitive afișează același (cod) PIN. Dacă da, apăsați OK pe ambele.

Acum dispozitivele dvs. sunt conectate via Bluetooth și puteți transfera fișiere între ele.

Cum Transferi Fișiere via Bluetooth, de pe Windows Phone

După ce ați conectat două dispozitive prin Bluetooth, puteți începe să transferați fișiere. Pentru a începe procesul de transferare de pe telefonul dv. Windows Phone, deschideți aplicația unde se află fișierele pe care vreți să le partajați. Pentru a exemplifica, vom arăta cum se transferă fotografiile. Începeți prin a deschide aplicația Fotografii. Răsfoiți și localizați imaginea pe care vreți să o transferați prin Bluetooth. Apoi, apăsați pentru a o deschide.

În meniul din partea inferioară, apăsați pe butonul mai mult.

În meniul contectual afișat, apăsați partajați…

Apoi, alegeți Bluetooth ca metodă de transmitere a imaginii deschise.

Va fi afișat un nou ecran, unde va trebui să "Alegeți dispozitivul Bluetooth". Apăsați pe dispozitivul către care vreți să transmiteți fișierul dvs.

NOTĂ: La acest pas, dacă nu ați conectat anterior dispozitivul pe care vreți să trimiteți, veți primi un mesaj ce spune că este necesară asocierea dispozitivelor și vă vor fi oferite instrucțiuni pentru cum puteți conecta dispozitivele. Va trebui să urmați aceste instrucțiuni pentru ca procesul să funcționeze.

Pe celălalt dispozitiv, va trebui să acceptați transferul. Dacă totul a funcționat corect și dispozitivele sunt asociate, atunci va porni transferul. În partea superioară a ecranului, veți vedea procentajul de date ce au fost deja transferate.

Dacă alegeți să apăsați pe această bară de progres, ecranul Partajare va fi afișat. Dacă totul funcționează așa cum ar trebui, puteți urmări transferul datelor.

Dacă apare o eroare, veți vedea un mic mesaj de stare afișat, ce vă va spune "Atenție! Atingeți aici.".

Apăsați pe el și veți vedea mesajul "Partajare oprită". Dacă vreți, puteți alege să reîncercați.

Dacă fișierul a fost transferat cu succes, Windows Phone 8 afișează o notificare de "Transfer complet".

Procesul de transmitere a fișierelor este similar. Singura diferență este faptul că, în funcție de tipul de fișier pe care vreți să îl transferați, va trebui mai întâi să deschideți aplicația unde se găsește fișierul și să porniți procesul de partajare de acolo.

Concluzie

Sper că ați găsit acest ghid a fi unul util. Dacă aveți probleme sau întrebări, nu ezitați să ne lăsați un comentariu și vom încerca să vă sfătuim cât mai bine posibil.