Cum utilizăm aplicația Contacts+Message Backup pentru Windows Phone

Sunt anumite situații care necesită o copie de rezervă pentru contactele și mesajele tale, cum ar fi resetarea sistemului sau trecerea la un alt telefon cu Windows Phone. Windows Phone nu avea o funcție integrată care putea restaura contactele și mesajele tale până acum, când Microsoft a lansat-o sub forma unei aplicații gratuite numită Contacts+Message Backup. Procesul este destul de simplu: aplicația crează un backup pentru toate contactele si mesajele tale pe un card SD. Poți folosi acest backup pentru o restaurare ulterioară pe același Windows Phone sau alt dispozitiv Windows Phone. În acest tutorial vei învăța cum să instalezi aplicația Contact+Message Backup și cum să o utilizezi. Să începem:

NOTĂ: Nu poți utiliza această aplicație fără un card SD, așa că asigură-te că ai unul disponibil înainte să o instalezi.

Cum instalăm aplicația Contact+Message Backup

Procesul de instalare este similar instalării altor aplicații, dar în loc să aveți o aplicație propriu-zisă, care va fi afișată în Lista aplicațiilor, Windows Phone va lista aplicația sub forma unei opțiuni în Setări. Din nefericire, aplicația nu a fost tradusă în limba română, însă nu găsim asta a fi un inconvenient major în utilizarea acesteia. Oricum vă traducem noi toți termenii importanți.

Pentru început, intrați în Magazin, tastați "Contact+Messages Backup" în bara de căutare și apăsați pe primul rezultat. De asemenea, puteți apăsa aici pentru a descărca aplicația.

Apoi, apăsați Instalați din partea de jos a ecranului și așteaptați ca aplicația să se instaleze.

Când instalarea este completă, mergeți la Setări și derulați prin opțiunile disponibile. Apăsați opțiunea Contacts+Message Backup.

Când vei deschide pentru prima oară Contacts+Message Backup, va trebui să citiți termenii licenței și să apăsați Agree (Sunt de acord), pentru a merge la pasul următor.

Acum, aplicația va căuta elemente pentru a realiza un backup:

Dacă nu ai un card SD pentru telefonul tău Windows Phone dar instalezi aplicația oricum, opțiunea va fi afișată împreună cu celelalte opțiuni din Setări, dar vei fi notificat că un card SD nu a fost găsit. Din păcate, nu poți dezinstala această aplicație.

Cum realizăm un backup al contactelor și mesajelor în Windows Phone

Dacă ai un card SD, cu care să lucrezi, vei vedea câteva opțiuni. Pentru a efectua un backup și mesajelor, apăsați Backup din ecranul principal al aplicației.

Aplicația va căuta elemente pentru backup.

Acum, selectați din listă elementele pentru care vrei să faci un backup. Poți alege oricare din următoarele: Contacts, SMS și MMS. apăsați Backup pentru a continua.

Procesul de backup va începe. Stadiul în care se află procesul va fi afișat în partea de jos a ecranului. Când acesta va fi finalizat, apăsați butonul Back și ați terminat.

Cum restaurăm contactele și mesajele în Windows Phone

Dacă ați resetat sistemul de operare sau ați trecut la un alt smartphone cu Windows Phone și ați făcut un backup pentru contacte și mesaje, este acum posibil să le restaurați. Contactele au fost salvate pe cardul SD în format VCF, iar mesajele în format XML. Acum este timpul să le aducem înapoi.

În ecranul principal al Contacts+Message Backup, apăsați pe Restore.

Apoi, selectați un backup pentru restaurare. Sub fiecare element va fi afișată data realizării backup-ului. Apăsați pe ea pentru a afișa mai multe date. Recomandăm alegerea datei ultimului backup.

Apoi, apăsați butonul Restore plasat în partea de jos a ecranului.

Procesul de restaurare va începe. Progresul va fi afișat în partea de sus a ecranului. Puteți opri procesul în orice moment, apăsând butonul Stop din partea de jos a ecranului.

Procesul a fost finalizat. Elementele pentru care ați realizat backup vor fi afișate din nou în Windows Phone.

Concluzie

Deși sunt multe metode pentru a realiza un backup al contactelor și mesajelor, credem că aceasta este cea mai simplă și are avantajul de a fi oferită ca aplicație gratuită pentru orice utilizator de Windows Phone.

Totusi, aplicația are câteva neajunsuri: nu salvează poza contactelor sau locația, dar poate deveni destul de utilă dacă vreți să vă autentificați cu un alt cont Microsoft pe telefon sau dacă nu aveți disponibilă o conexiune la Internet și vreți să restaurați contactele cât mai repede posibil. Dacă aveți alte întrebări în legătură cu aplicația, nu ezitați să le împărtășiți cu noi, folosind formularul pentru comentarii de mai jos.