Ghidul complet pentru a citi cărți electronice în Windows 10 cu aplicația Kindle

Cum poți sări la o anumită pagină din cartea ta electronică, utilizând aplicația Kindle în Windows 10

Aplicația Kindle îți permite să ajungi instant la o anumită pagină din cartea ta electronică. Există mai multe metode prin care poți realiza acest lucru: o metodă este reprezentată de glisarea barei de progres plasată în partea de jos a ferestrei înainte sau înapoi, până ajungi la pagina dorită.

Kindle, Windows 10

A doua metodă prin care poți face acest lucru este să apeși butonul Go to (Mergi la) din meniul din partea de sus al ferestrei.

Kindle, Windows 10

Acum, poți sări direct la copertă (Cover), cuprins (Table of Contents), dacă există unul, la începutul cărții (Beginning) sau la o anumită locație (Location).

Kindle, Windows 10

Dacă alegi opțiunea Location (Locație), un câmp text va apărea, unde poți tasta numărul paginii. Apoi, apasă pe Go (Mergi), pentru a ajunge instantaneu la pagina respectivă.

Kindle, Windows 10

De asemenea, poți sări oricare din elementele din secțiunea Notebook (Carnet), cum ar fi un marcaj, doar prin simpla apăsare, așa cum am prezentat anterior.

Kindle, Windows 10

Poți face același lucru din biblioteca ta, dacă faci clic dreapta sau apeși lung pe orice carte electronică de acolo și alegi una din opțiunile din "Go to" (Mergi la), cum ar fi ultima pagină citită, cuprins, început, locație sau marcaje din Notebook (Carnet).

Kindle, Windows 10

Cum cauți definiția unui cuvânt în timp ce citești

Dacă engleza nu este limba ta maternă, este posibil să existe cuvinte sau expresii pe care nu le cunoști sau înțelegi, iar acest lucru îți poate strica experiența de lectură. Ei bine, aplicația Kindle îți permite să cauți definiții ale cuvintelor.

Selectează cuvântul apăsând pe el, iar dicționarul New Oxford American Dictionary va afișa o scurtă definiție a acestuia și utilizarea lui într-o propoziție.

Kindle, Windows 10

Acest lucru nu se aplică doar pentru limba engleză, ci și pentru alte limbi precum germana, portugheza, franceza, spaniola, italiana, chineza sau japoneza.

Kindle, Windows 10

Cum se evidențiază cuvinte și cum se vizualizează utilizând aplicația Kindle în Windows 10

Dacă ți-a plăcut un anumit pasaj în timp ce citeai o carte, poți oricând să îl marchezi și să revii la el oricând dorești.

Pentru a realiza acest lucru, selectează un pasaj în cartea ta și un meniu se va deschide exact acolo. În partea stângă, vei observa o serie de buline colorate, de unde poți selecta culoarea textului evidențiat.

Kindle, Windows 10

Pentru a-l elimina, selectează pasajul evidențiat și apasă butonul "X" din interiorul bulinei colorate, aleasă anterior.

Kindle, Windows 10

Pentru a vizualiza toate evidențierile, mergi la secțiunea Notebook (Carnet) și selectează Highlights (Evidențieri) din meniul derulant, pentru a le separa de restul marcajelor realizate. Apasă pe orice evidențiere pentru a sări imediat la ea.

Kindle, Windows 10

Cum se adaugă note unei cărți electronice, utilizând aplicația Kindle pentru Windows 10

Dacă unele din cărțile pe care le citești nu sunt doar pentru plăcere ci și cu scopuri educaționale, această funcție poate fi utilă. Poți adăuga note pasajelor, pe care apoi le poți vizualiza mai târziu, pentru a te ajuta să lucrezi la analize ale cărților, de exemplu.

Pentru început, selectează pasajul căruia vrei să îi adaugi o notă și apasă "Add note" (Adaugă notă) din meniul afișat.

Kindle, Windows 10

Începe să tastezi nota în caseta de text și apasă Save (Salvare) când ai terminat.

Kindle, Windows 10

Dacă vrei să elimini o notă, apasă pictograma mică afișată la sfârșitul pasajului.

Kindle, Windows 10

Acum, nota se va deschide. Apasă Delete (Șterge) din partea de jos a notei pentru a o elimina.

Kindle, Windows 10

În mod similar marcajelor si evidențierilor, poți vizualiza toate notele în secțiunea Notebook (Carnet), unde le poți elimina sau poți să sari instantaneu la pagina unde au fost plasate.

Kindle, Windows 10

Cum adaugi și utilizezi flashcards în aplicația Kindle pentru Windows 10

Posibilitatea de a crea si utiliza flashcards reprezintă probabil cea mai interesantă funcție a aplicației, funcție care poate deveni extrem de utilă în studiul unei cărți. Poți adăuga flashcards pe măsură ce citești cartea și apoi să te testezi la sfârsit pentru a evalua cât de mult îți amintești din conținutul citit. Pentru a adăuga un pachet nou de flashcards, selectează butonul Flashcards din meniul din stânga.

Kindle, Windows 10

Apoi, apasă butonul "+" pentru a crea un nou pachet de flashcards.

Kindle, Windows 10

Acum, tastează un nume pentru noul pachet de cărți și apasă OK când ai terminat.

Kindle, Windows 10

Acum, este timpul să adaugi flashcards în pachetul tău. Apasă butonul Add a card (Adaugă o carte) localizat în partea dreapta.

Kindle, Windows 10

Începe să tastezi fața cărții în partea de sus și spatele cărții în partea de jos și apasă Save (Salvare) pentru a o salva sau "Save and Add Another Card" (Salvează și adaugă o nouă carte) pentru a adăuga mai multe. Repetă acești pași până când pachetul conține numărul de dorit de cărți.

Kindle, Windows 10

Dacă vrei să utilizezi cărțile pentru a-ți testa cunoștiințele asupra cărții, mergi la meniul Flashcards din partea stângă și apasă pachetul de flashcards pe care l-ai creat.

Kindle, Windows 10

În partea dreaptă, cărțile vor fi afișate una câte una. Apasă pe o carte pentru a vedea spatele cărții și, dacă ai răspuns corect, marchează răspunsul ca fiind corect. Altfel, marchează răspunsul ca fiind incorect.

Kindle, Windows 10

La sfârșit, va fi afișat scorul pe care ai reușit să îl obții.

Kindle, Windows 10

Concluzie

După cum ai văzut în acest ghid, aplicația Kindle este foarte bine organizată și ușor de utilizat, ceea ce face experiența de lectură plăcută chiar dacă nu deții un dispozitiv Kindle. Pe lângă colecția amplă de cărți disponibile pentru achiziție și lectură, ai de asemenea posibilitatea de a plasa marcaje, evidențieri și note, de a căuta definiții ale cuvintelor și de a adăuga fashcards. Cu ajutorul acestei aplicații, îți poți crea cu ușurință propria bibliotecă virtuală care să îți conțină cărțile favorite, descărcate atât din Kindle Store cât și din biblioteca publică, în mod gratuit. Dacă ai întrebări legate de aplicația Kindle pentru Windows 10, nu ezita să ni le spui în comentariile de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează