Cum utilizăm Vizualizarea Citire în Internet Explorer pentru Windows Phone

Browserul web pentru Windows Phone are multe instrumente utile care fac navigarea mai rapidă și mai facilă. Unul dintre aceste instrumente este Vizualizarea Citire care reîncarcă paginile fără anunțuri, meniuri și blochează conținutul care nu are legătură cu cel al paginii. Multe articole sunt greu de citit deoarece au prea multe reclame. Altele nu sunt adaptate pentru a fi citite de pe un telefon. În aceste situații, Vizualizarea Citire face ca citirea articolelor de pe un smartphone să fie o experiență mai plăcută. În acest articol îți vom arăta cum să activezi Vizualizarea Citire în Internet Explorer pentru Windows Phone și cum să personalizezi acest instrument pentru ca citirea articolelor să fie o experiență cât mai plăcută. Sa începem:

Cum activăm Vizualizarea Citire în Internet Explorer

Pentru început, vizitează un sait sau un blog și deschide un articol sau o postare. Derulează prin articol și butonul Vizualizarea Citire vă apărea în partea dreaptă a barei de adrese din partea de jos a ecranului Internet Explorer.

Apăsarea butonului va avea ca efect afișarea paginii într-un format ușor de citit și personalizabil.

Vizualizarea Citire funcționează și în modul peisaj.

Acum, încearcă acest instrument pe smartphone-ul tău cu Windows Phone.

NOTĂ: După ce vei utiliza acest instrument o perioadă, vei observa că nu este disponibil pentru toate paginile web. De exemplu, Vizualizarea Citire nu este disponibilă pentru pagini cu video. Pagina trebuie să conțină o cantitate semnificativă de text într-o limbă suportată de Internet Explorer.

Cum personalizăm Vizualizarea Citire pentru Windows Phone

După cum am menționat mai devreme, Vizualizarea Citire este un instrument personalizabil, dar nu poți modifică setările de citire dacă acesta este activat pentru pagina pe care o vizualizezi în acel moment.

Pentru început, apasă butonul Mai mult din partea de jos a ecranului Internet Explorer.

Apoi, apasă Setări din meniul contextual care va apărea.

Acum, ecranul de setări pentru Internet Explorer se va deschide. Derulează în jos și apasă butonul Setări avansate, plasat în partea de jos a ecranului.

Apoi, derulează până la setările legate de Vizualizarea Citire. Poți modifica dimensiunea fontului și stilul folosit.

Poți alege una din cele patru dimensiuni pentru Vizualizarea Citire utilizând cursorul de derulare. Pentru stil ai alte 4 opțiuni: strălucitor, mediu, luminos și întunecat. Toate modicările vor fi afișate în caseta Previzualizați vizualizarea la citire.

Noile setări vor fi aplicate automat. Întoarce-te la ecranul Internet Explorer și activează Vizualizarea Citire pentru orice pagină web pentru a vedea cum funcționează cu setările tale.

Concluzie

După cum poți observa din acest ghid, activarea și personalizarea instrumentului Vizualizarea Citire în Internet Explorer pentru Windows Phone pot fi realizate cu ușurință. Acest instrument te va ajuta să te concentrezi pe conținutul paginii pe care vrei să o citești, fără alte distrageri supărătoare. Odată ce găsești un articol pe care vrei să îl citești, activează Vizualizarea Citire și astfel citirea unor articole pe telefonul tău va deveni o experiență mai plăcută. Când ai terminat, întoarce-te la pagina web și continuă navigarea în mod normal. Dacă ai întrebări cu privire la alte instrumente din Internet Explorer nu ezita să le împărtășești cu noi în formularul de mai jos.