Cum să vă conectați la o rețea Wi-Fi ascunsă în Windows Phone 8

Stiați că puteți să folosiți smartphone-ul dvs. cu Windows Phone 8 pentru a vă conecta la rețelele Wi-Fi ascunse, exact cum puteți face pe orice calculator cu Windows? Se poate face acest lucru și nu este dificill, chiar dacă pașii ce trebuie urmăriți nu sunt chiar evidenți, cel puțin la început.

Ce trebuie știut despre rețelele Wi-Fi ascunse

Sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a lucra cu rețele ascunse, pe dispozitivele cu Windows Phone 8:

  • Numele (SSID) unei rețele Wi-Fi ascunse nu este transmis. Acest lucru înseamnă că rețeaua nu este va fi descoperită atunci când veți căuta rețelele disponibile pe telefonul dvs. Windows Phone 8. De asemenea, nu veți primi niciun fel de notificare despre rețelele ascunse, chiar dacă ele există în apropiere.
  • Pentru a vă conecta la o rețea ascunsă trebuie să cunoașteți numele și parola acesteia.
  • Conectarea telefonului dvs. la o rețea Wi-Fi ascunsă vă va consuma mult mai repede bateria. Acest lucru se întâmplă pentru că telefonul nu știe când este în aria de acoperire a unei rețele ascunse. Ca urmare, el va trebui să scaneze periodic pentru a afla dacă o rețea ascunsă se află în apropiere.

Cum să vă conectați la rețelele fără fir ascunse

Începeți prin a deschide secțiunea Wi-Fi din Setările smartphone-ului dvs.

Derulați în jos și apăsați butonul avansat.

În meniul din partea de jos, apăsați butonul adăugați.

Se va deschide expertul Adăugați rețeaua. Scrieți numele (SSID-ul) rețelei Wi-Fi ascunse și apăsați pe adăugați.

Dacă nu vă găsiți în aria de acoperire a rețelei al cărei nume l-ați introdus, va apărea un mesaj ce vă spune că această rețea nu poate fi găsită.

În cazul în care telefonul vă găsește rețeaua, vi se va cere să introduceți parola rețelei. Introduceți-o și apăsați trimiteți.

Dacă parola este incorectă, vi se va cere să o rescrieți.

Dacă numele și parola rețelei ascunse sunt corecte veți fi direcționat înapoi la ecranul Wi-Fi. Aci veți vedea că telefonul s-a conectat la noua rețea.

Conculzie

După cum vedeți, pașii necesari pentru a vă conecta la o rețea Wi-Fi ascunsă în Windows Phone 8, nu sunt deloc complicați. Dacă vi s-a părut util acest articol, vă recomandăm să citiți și recomandările de mai jos.