SUS
MENIU

Digital Citizen România

search
+
menu close
Caută
Categorii
  • Acasă
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Abonează-te

5 motive pentru a cumpăra routere extensibile ASUS

Sponsorizat de sponsor logo
misc de Ciprian Adrian Rusen publicat la 20.01.2023
5 motive pentru a cumpăra routere extensibile ASUS

AiMesh este o funcție inovatoare ce permite multor routere ASUS să creeze o rețea mesh Wi-Fi cu ajutorul căreia poți extinde zona de acoperire a semnalului wireless. Atunci când achiziționezi routere ASUS cu AiMesh, poți combina diferite modele de routere: routere Wi-Fi 5 mai vechi și mai ieftine, noile routere Wi-Fi 6 și sistemele mesh Wi-Fi din gama ZenWiFi. Unul dintre ele va fi nodul principal (sau master, dacă preferi), gestionând conexiunea la internet și toate setările de rețea, în timp ce celelalte sunt stații secundare, care clonează setările primite de la cel principal. Iată de ce este o idee bună să nu mai cumperi routere wireless clasice și, în schimb, să alegi un router extensibil ASUS:

Reclamă

Navigare rapidă

  1. 1. Este ușor să-ți extinzi rețeaua wireless
  2. 2. Poți refolosi routerul mai vechi pentru a reduce costul unui upgrade
  3. 3. Un AiMesh este mult mai ușor de configurat și gestionat decât un router + range extender
  4. 4. AiMesh oferă performanțe excelente
  5. 5. Ai acces la firmware mai avansat
  6. Ce routere ASUS AiMesh preferi?

Navigare rapidă

  1. 1. Este ușor să-ți extinzi rețeaua wireless
  2. 2. Poți refolosi routerul mai vechi pentru a reduce costul unui upgrade
  3. 3. Un AiMesh este mult mai ușor de configurat și gestionat decât un router + range extender
  4. 4. AiMesh oferă performanțe excelente
  5. 5. Ai acces la firmware mai avansat
  6. Ce routere ASUS AiMesh preferi?

1. Este ușor să-ți extinzi rețeaua wireless

Majoritatea oamenilor nu doresc să investească mulți bani în routerul lor, deși au nevoie de unul care să se comporte bine și să asigure o zonă de acoperire amplă pentru Wi-Fi. Asta este problematic mai ales atunci când ai un apartament mare sau o casă cu mai multe etaje. Așadar, să presupunem că faci ceea ce fac majoritatea oamenilor: cumperi un router wireless cu preț accesibil, precum ASUS RT-AX53U, ori unul ceva mai mid-range precum ASUS RT-AX58U. Și, deși ambele modele funcționează bine și vin cu o mulțime de caracteristici utile, observi că uneori nu pot face față tuturor camerelor din casa ta cu un etaj. Unele locuri din casă vor avea semnal Wi-Fi slab.

ASUS RT-AX53U este un routere accesibil cu AiMesh

ASUS RT-AX53U este un routere accesibil cu AiMesh

Să presupunem că ai achiziționat un router extensibil cu AiMesh. În cazul acesta, ai noroc: poți achiziționa încă un router (același model sau un alt model, dar compatibil cu AiMesh) și să construiești un sistem mesh Wi-Fi, care asigură acoperire pentru întreaga locuință.

Dacă nu ai cumpărat un router care să poată fi extins, compatibil cu AiMesh, trebuie să achiziționezi un range extender și să-l configurezi. Din păcate, asta duce la o configurație nu tocmai optimă, cu o acoperire Wi-Fi mai mică și performanțe mai slabe, care este mai dificil de gestionat, mai ales dacă nu ești un utilizator cu abilități tehnice.

SUGESTIE: Dacă vrei să afli mai multe despre ASUS AiMesh, citește acest ghid: Ce este o rețea ASUS AiMesh și cum îți creezi una?.

2. Poți refolosi routerul mai vechi pentru a reduce costul unui upgrade

AiMesh nu mai reprezintă deloc o noutate. ASUS a revoluționat piața routerelor wireless atunci când a lansat această funcție, în 2018. De atunci, aceasta a fost adăugată la majoritatea routerelor lor, inclusiv la modele mai vechi, precum ASUS RT-AC68U, unul dintre cele mai populare routere cu Wi-Fi 5 vândute vreodată, lansat inițial în 2013.

Chiar și un model mai vechi precum ASUS RT-AC68U oferă compatibilitate cu AiMesh

Chiar și un model mai vechi precum ASUS RT-AC68U oferă compatibilitate cu AiMesh

Prin urmare, dacă ai un router ASUS mai vechi, actualizează-i firmware-ul pentru a adăuga AiMesh la lista de caracteristici, cumpără un nou router cu AiMesh și Wi-Fi 6, precum succesorul său (ASUS RT-AX86U), și conectează-le folosind noul router ca nod principal. Pentru a te ajuta să-ți alegi următorul router, iată lista noastră cu cele mai bune routere ASUS pentru streaming și gaming.

Reclamă

3. Un AiMesh este mult mai ușor de configurat și gestionat decât un router + range extender

Să presupunem că nu ai cumpărat un router extensibil cu AiMesh și ai nevoie de o acoperire Wi-Fi mai mare. În acest caz, una dintre opțiuni este să-ți iei un range extender. Deși adăugarea unui range extender este destul de ușoară, trebuie să administrezi două dispozitive separate, fiecare cu setările sale. Dacă nu ești suficient de priceput, este posibil ca asta să fie o problemă și să nu obții configurația ideală pentru o performanță optimă. În schimb, atunci când ai de-a face cu două sau mai multe routere cu AiMesh, este ușor să le adaugi în rețea cu doar câteva clicuri. În plus, routerul (routerele) ASUS nou adăugat(e) vor clona automat setările de rețea ale celui principal.

Este ușor să adaugi mai multe routere la sistemul tău AiMesh

Este ușor să adaugi mai multe routere la sistemul tău AiMesh

Astfel, dacă modifici setările de pe routerul principal, acestea vor fi distribuite pe toate celelalte și nu va trebui să faci nimic altceva decât să apeși pe Salvare.

4. AiMesh oferă performanțe excelente

Routerele sunt dotate în general cu hardware și caracteristici mai puternice decât sistemele mesh Wi-Fi, range extendere și alte dispozitive de rețea similare. Pe lângă faptul că au procesoare mai rapide, cu mai multe nuclee, acestea primesc și un firmware mai avansat, cu tone de optimizări încorporate. De exemplu, routerul ASUS TUF Gaming AX4200 vine cu un procesor cu patru nuclee la 2 GHz și 512 MB de RAM, suficient pentru a gestiona o rețea casnică aglomerată, și multe unelte utile pentru pasionații de jocuri.

Deși poți găsi pe piață sisteme mesh Wi-Fi la prețuri accesibile, hardware-ul lor este ușor inferior ca putere comparativ cu routerele ASUS cu AiMesh. Firmware-ul lor oferă, de asemenea, mai puține funcții și opțiuni de configurare.

Routerele ASUS AiMesh au în general un hardware mai puternic

Routerele ASUS AiMesh au în general un hardware mai puternic

Ce înseamnă asta pentru tine, ca utilizator? Ei bine, obții performanțe mai bune atunci când folosești împreună mai multe routere ASUS.

Reclamă

Dacă vrei o perspectivă mai bună, citește această analiză, pe care am făcut-o în 2018 folosind AiMesh cu routere Wi-Fi 5 mai vechi - poți vedea cum se compară acestea cu un sistem mesh Wi-Fi standard, care era foarte răspândit la vremea aceea, și cu un router ASUS autonom: Cât de rapid este WiFi-ul atunci când creezi un ASUS AiMesh?.

5. Ai acces la firmware mai avansat

Există multe sisteme mesh Wi-Fi, de la alte mărci în afară de ASUS, care oferă o conexiune Wi-Fi bună. Însă acestea nu includ instrumente de securitate precum protecție antivirus, sisteme de prevenire a intruziunilor, controale parentale avansate, VPN, instrumente pentru jocurile online etc. În plus, dacă ar fi să cumperi un router + range extender, ai beneficia de funcțiile avansate doar pe router, nu și pe range extender.

Atunci când achiziționezi routere extensibile ASUS, ai avantajul adăugat de a putea accesa toate funcțiile avansate. Chiar dacă folosești routere ASUS diferite, cu prețuri diferite, fabricate în ani diferiți, beneficiezi în continuare de toate caracteristicile routerului principal pentru întreaga ta rețea și pe toate dispozitivele conectate la acesta.

Cu AiMesh ai acces la toate instrumentele și caracteristicile avansate

Cu AiMesh ai acces la toate instrumentele și caracteristicile avansate

Atâta timp cât folosești cel mai puternic router ASUS ca router principal, toate caracteristicile acestuia sunt disponibile pentru întreaga rețea, indiferent de numărul de routere pe care le adaugi la rețeaua mesh.

Ce routere ASUS AiMesh preferi?

Dacă beneficiile din acest articol ți se par atrăgătoare, vizitează portalul de rețelistică ASUS de pe eMAG și analizează toate modelele disponibile, prețurile și caracteristicile acestora. Apoi, nu ezita să revii la acest articol și să ne spui care sunt modelele tale preferate și ce rută ai alege pentru a-ți construi propria rețea AiMesh.

Descoperă: Smarthome Blog Hardware și sunete Rețea și Internet Wireless
  • Înscrie-te la newsletter
  • Zilnic
  • /
  • Săptămânal

Primește zilnic articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.

Primește săptămânal articolele noastre. Te poți dezabona oricând. Pentru detalii, citește Politica de confidențialitate.

Mulțumim!

Te-ai abonat cu succes la newsletter-ul nostru. Revin-o la www.digitalcitizen.ro.

.
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează
Abonează-te: E-mail RSS Feed Facebook YouTube Twitter

Articole conexe

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

Review ASUS ROG Rapture GT-AXE11000: Wi-Fi pentru viitor!

ASUS RT-AX68U

Configurează un VPN pe un router ori sistem mesh Wi-Fi ASUS

ASUS ROG Rapture GT-AXE11000

Cum schimb efectele de iluminare RGB de pe routerul ASUS ROG?

ASUS RT-AX82U

Cum îmi resetez routerul ASUS la setările din fabrică? (4 metode)

Reclamă
Articole populare
DDR4 vs. DDR5

DDR4 vs. DDR5: Ar trebui să faci upgrade?

  • misc
  • Codrut Neagu
  • 18.01.2023
DDR4 este disponibilă de mult timp și, prin urmare, și-a atins potențialul maxim. Este o specificație de memorie care a ajuns la maturitate, oferind atât stabilitate, cât și performanță. Prin comparație, DDR5 a fost lansată abia în 2021 și, deși...
TP-Link Deco X80-5G

Cum creezi un Ethernet Backhaul pe un sistem TP-Link Deco? Ce beneficii ai?

  • misc
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 18.01.2023
TP-Link ne recomandă sistemele de tip mesh din familia Deco atunci când vrem o rețea cu o acoperire foarte bună pentru case cu etaj, apartamente de mari dimensiuni sau birourile unei companii. Putem amplasa câte stații Deco sunt necesare pentru...
Aplicatia Ceas

Cum folosești Sesiuni de concentrare în aplicația Ceas din Windows

  • tutorial
  • Diana Ann Roe
  • 11.01.2023
Când deschizi aplicația Ceas în Windows 10 și Windows 11, fila Sesiuni de concentrare este primul lucru care apare. Având în vedere că suntem mereu bombardați de notificări, mementouri, mesaje chat și apeluri, facilitatea Sesiuni de concentrare a Windows te...
Reclamă
Recenzii populare
HUAWEI WATCH D

Review HUAWEI WATCH D: Monitorizarea tensiunii la încheietura ta!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 17.01.2023
Când am auzit pentru prima dată de HUAWEI WATCH D, am fost atras de conceptul unui ceas care poate măsura tensiunea arterială direct de la încheietura mâinii, fără să fie nevoie de manșete externe. Iar când am primit comunicatul de...
TP-Link Deco X80-5G

Review TP-Link Deco X80-5G: Mesh cu Wi-Fi 6 și modem 5G!

  • review
  • Ciprian Adrian Rusen
  • 16.01.2023
Când a anunțat pentru prima dată Deco X80-5G, în 2021, TP-Link a primit premiul Red Dot Design pentru combinația unică dintre un modem 5G și un router mesh Wi-Fi 6. Dacă te uiți la specificațiile sale, TP-Link Deco X80-5G este...
ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI

Review ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI: Pentru creatorii de conținut exigenți

  • review
  • Codrut Neagu
  • 13.01.2023
Opțiunile pentru asamblarea unui calculator nou, bazat pe procesoare Intel de generația 13 sau 12, sunt destul de generoase în acest moment. Pe lângă plăcile de bază care funcționează cu memorii DDR4, există modele noi, compatibile cu memorii DDR5 mult...
Caută
Abonează-te
Categorii
  • Productivitate
  • Divertisment
  • Securitate
  • Smartphone
  • Smarthome
  • Sănătate
Altele
  • Abonează-te
  • Despre noi
  • Newsletter
  • Termene
  • Cookie-uri
  • Contact
Reclamă