Customizează-ți ecranul de blocare din Windows Phone, cu Tetra Lockscreen

Ca utilizator de Windows Phone, ai acces la un ecran de blocare implicit foarte frumos. Mai mult, poți să îi personalizezi imaginea în multe feluri, existând destule aplicații dedicate acestui lucru. Acum ceva vreme ne-am uitat la aplicația Live Lock Screen de la Microsoft și la opțiunile pe care le oferă pentru personalizarea ecranului de blocare din Windows Phone. La scurt timp după aceea, băieții de la Microsoft Garage au publicat o nouă aplicație pentru ecranul de blocare, numită Tetra Lockscreen. Aceasta este prima aplicație de Windows Phone ce permite adăugarea de widgeturi pe ecranul de blocare și am fost foarte curioși să o vedem în acțiune. Dacă și voi sunteți, citiți mai departe!

De ce ai folosi aplicația Tetra Lockscreen pentru Windows Phone

Tetra Lockscreen permite personalizarea ecranului de blocare din Windows Phone, oferind următoarele opțiuni:

  • Poți seta ecranul de blocare să afișeze până la 4 widgeturi, fiecare cu propria sa funcționalitate.
  • Poți selecta orice imagine din telefon pentru a fi folosită ca fundal pentru ecranul de blocare.
  • Data, ora și toate celelalte notificări sunt afișate pe ecranul de blocare.

Spre deosebire de aplicația Live Lock Screen, aplicația Tetra Lockscreen nu se află în versiunea beta. De asemenea, nu am găsit rapoarte despre vreun bug sau despre laguri. De asemenea nu am întâlnit nici noi astfel de probleme, și am folosit aplicația pentru aproape trei săptămâni, pe trei dispozitive diferite cu Windows Phone.

De unde iei aplicația Tetra Lockscreen pentru Windows Phone?

Poți descărca și instala aplicația Tetra Lockscreen din Magazinul Windows Phone. Fie o cauți în Magazin, fie poți folosi această legătură: Tetra Lockscreen.

Trebuie să spunem că, la momentul scrierii acestui articol, aplicația Tetra Lockscreen nu este disponibilă în toate regiunile. Știm că este disponibilă în versiunile Magazinului Windows Phone din S.U.A. și Canada. Dacă nu găsești aplicația Tetra Lockscreen în Magazinul tău, schimbă regiunea Windows Phone în una din aceste țări și caută din nou aplicația. Dacă ai nevoie de ajutor pentru schimbarea regiunii folosite de Windows Phone-ul tău, citește acest tutorial: Cum se modifică regiunea și țara folosite în Windows Phone 8.

Cum configurezi aplicația Tetra Lockscreen?

După ce ai instalat aplicația Tetra Lockscreen, deschide lista Aplicații și pornește aplicația.

Când o deschizi pentru prima dată, aplicația Tetra Lockscreen te va întreba dacă vrei să o folosești pentru a seta ecranul de blocare pentru Windows Phone-ul tău. Apasă da pentru a face acest lucru.

Aplicația este acum încărcată și îi puteți vedea ecranele de Setări (Settings). Primul este ecranul de setări pentru ecranul de blocare (lockscreen).

Ecranul Settings oferă câteva opțiuni interesante:

Prima este fundalul (Background) folosit de aplicație. Dacă vrei să schimbi fundalul, apasă butonul change photo (modifică imagine) și selectează o fotografie din telefon, OneDrive sau contul tău de Facebook.

După ce ai selectat imaginea, va trebui să o decupezi pentru a se potrivi cu rezoluția telefonului. Apoi apasă pe decupați și fundalul va fi setat.

Sub secțiunea Background (Fundal), poți alege ce widgeturi să fie afișate pe ecranul de blocare: Agenda, Current Location (Locația curentă), Activity Tracker (Monitorizare activitate) și Stopwatch (Cronometru). În secțiunea următoare a acestui articol vom vorbi în detaliu despre toate aceste widgeturi.

În continuare, pe ecranul de setări lockscreen, vei găsi încă două butoane:

  • Primul este butonul register/unregister lockscreen, pe care îl poți folosi pentru a activa sau dezactiva ecranul de blocare Tetra.
  • Cel de-al doilea se numește about (despre) și oferă inflormații despre aplicația Tetra Lockscreen și dezvoltatorii săi.

Al doilea ecran de setări (Settings) al aplicației Tetra Lockscreen se numește widgets. Pentru a-l accesa, glisează spre stânga sau spre dreapta.

Aici poți seta cum va funcționa fiecare widget. De exemplu, poți seta widgetul Calendar să folosească numai datele din contul Outlook, nu și pe cele din conturile tale de Google sau Facebook.

Cum arată & funcționeză ecranul de blocare atunci când folosești aplicația Tetra Lockscreen?

În imaginea de mai jos poți vedea cum ar putea arăta ecranul tău de blocare dacă alegi să folosești aplicația Tetra Lockscreen.

Totuși, în imaginea de mai sus, ai văzut numai cum arată ecranul de blocare atunci când niciun widget nu este activat. Pentru a porni un widget, pur și simplu apeși pe pictograma sa de pe ecranul de blocare.

Când activezi un widget, lucrurile se schimbă puțin, așa că hai să vedem ce are de oferit fiecare dintre aceste widgeturi:

  • Agenda – va afișa evenimentele următoare din calendarele tale. Dacă glisezi spre dreapta sau spre stânga, poți să vezi și ce e programat să se întâmple în dimineața următoare, după-masă, spre seară sau în timpul nopții.
  • Current Location (Locația curentă) – acest widget îți arată locația și evenimentele din apropiere, dacă există. Poți de asemenea să muți sau să redimensionezi harta, dacă asta vrei.
  • Stopwatch (Cronomentru) – este de la sine înțeles. Îl poți folosi pentru a contoriza timpul și include funcționalitatea necesară pentru etapizare. Asta înseamnă că poți înregistra timpi intermediari. Pentru a face acest lucru, apasă butonul plus. Reține că, o dată pornit, Stopwatch funcționează chiar dacă ecranul este oprit.
  • Activity Tracker (Monitorizare activitate) – afișează statistici precum numărul d epași pe care i-ai făcut, distanța totală pe care ai călătorit sau numărul aproximativ de calorii pe care le-ai ars. Reține că acest widget este disponibil numai dacă smartphone-ul tău suportă Nokia SensorCore. În prezent, telefoanele care au această caracteristică sunt următoarele modele Lumia: 630, 635, 730, 735, 830, 930, Icon și 1520.

Îți place aplicația Tetra Lockscreen?

Nouă ne place. Și sunt deja destul de mulți utilizatori de Windows Phone cărora le place această aplicație. Totuși, sunt lucruri ce credem că ar trebui asăugate pentru ca această aplicație să devină și mai bună. În primul rând, ne-ar place să vedem că Microsoft combină funcțiile oferite de Tetra Lockscreen și Live Lock Screen într-o singură aplicație. Asta chiar ar fi ceva fain! Voi ce credeți?