Descoperă artiști prin teme de Windows – David Gutierrez

Viața citadină de zi cu zi ne face să uităm de frumusețea arhitecturală din jurul nostru. În articolul de astăzi vă oferim un portret al orașului prezentat prin lentilele lui David Gutierrez. Fotografiile lui David impresionează prin puterea și fidelitatea culorilor și prin surprinderea unor unghiuri neașteptate. Vă recomandăm cu căldură să citiți acest interviu cu David Gutierrez pentru a afla mai multe despre el și despre universul său urban.

O scurtă introducere

Printre milioanele de utilizatori de Flickr, talente ca David Gutierrez reușesc totuși să se evindențieze. Stabilit în Londra (Anglia), dar originar din Bilbao (Spania), el este un fotograf autodidact, scopul lui fiind să schimbe modul convențional de a vedea orașul, precum și de a portretiza aspectele lui moderne.

Cea mai mare parte a lucrărilor lui David sunt peisaje citadine, atât color cât și alb-negru, cu un puternic accent pe arhitectură. Câteodată ne împărtășește și fotografii de interior. Înainte de a privi mai atent fotografiile lui David, prin temele Windows pe care le oferim, haideți să aflăm mai mult despre el printr-un scurt interviu.

Ce te face să te axezi exclusiv pe peisaje urbane?

Mă axez în special pe peisaje citadine datorită interesului meu pentru arhitectura și viața urbană. Este fascinant cum dezvoltarea și clădirile influențează viața oamenilor și societatea în general.

Care este cea mai mare provocare pe care ai avut-o ca fotograf de arhitectură?

Una din provocările principale este să te adaptezi luminilor deja existente. Câteodată este prea multa fluorescență artificială, alteori este prea întuneric. Nu îmi place să folosec blițul, nici măcar pentru fotografiile de interior.

Chiar dacă ești autodidact, cu siguranță citești cărți, reviste, situri. De unde și cum înveți lucruri noi despre fotografie?

Încerc să învăț și să mă perfecționez citind articole pe siferite situri și discutând online cu alți fotografi.

Poți să ne recomanzi câteva dintre acestea?

Pot să vă recomand câteva reviste care au articole foarte utile: Amateur Photographer și Digital Photographer. Este de asemenea o idee bună să urmărești blogurile fotografilor consacrați, dintre aceștia Steve McCurry fiind unul dintre favoriții mei.

Urmărești un anumit scop atunci când faci fotografii sau te lași purtat de val și improvizezi?

În mod normal las locul să mă inspire, totuși, în anumite situații am o idee specifică despre o compoziție pe care vreau să o realizez.

Ai fotografiat destul de multe orașe ale lumii. Care ți-a plăcut cel mai mult din perspectiva fotografiei și de ce?

Orașele care mi-au plăcut în mod special sunt Tokyo și Hong Kong, aceasta datorită pasiunii mele pentru zgârie-nori și pentru prezentarea modernă și futuristică a spațiilor urbane. Dar zilele astea mi-a plăcut foarte mult să fotografiez orașul meu natal, Bilbao din Țara Bascilor, cu toate proiectele noi arhitecturale și cu muzeul Guggenheim, una dintre clădirile mele favorite.

Ai niște tehnici speciale pe care le folosești în majoritatea fotografiilor tale?

Nu cred că folosesc tehnici speciale. Am câteva trucuri pe care le folosec și îmi place să experimentez și să încerc moduri noi de fotografiere, mai ales noaptea.

Ce aparatură și ce aplicații folosești?

Acum folosesc un Sony Alpha 350 cu lentile standard de 18-55mm și cu lentile cu unghi larg de 11-18mm. Am și o cameră secundară Fuji S200EXR foarte bună pentru condiții dificile și fotografii de detaliu. Pentru puținele ajustări de care am nevoie (în general folosesc cît mai mult setările din cameră) folosesc Adobe Photoshop CS5.

Ești un utilizator de Mac sau de PC?

Sunt un utilizator de PC (folosesc Windows 7 Home Premium) dar dacă o să vând mai multe fotografii s-ar putea să încep să folosesc un Mac. ;-)

Să ne bucurăm de munca lui David Gutierrez printr-o temă de Windows – Adrese pentru descărcare

David ne-a oferit câteva dintre fotografiile lui favorite cu Londra, Bilbao și Madrid iar noi am creat două teme: una pentru Windows 7 și una pentru Windows 8. Descărcați-le și instalați-le pentru a vă bucura de creațiile lui.


Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici, iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: David Gutierrez. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât fundaluri pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui David

Fotografiile pentru temele Windows 7 și Windows 8 sunt doar o mică reclamă față de ce veți găsi pe situl lui David Gutierrez. Dacă doriți să îi vedeți ultimele lucrări ale lui David, puteți să îi urmăriți contul de Flickr.

Îi mulțumim lui David pentru colaborare și așteptăm cu nerăbdare peisaje urbane și din România. :)