Descoperă artiști prin Teme de Windows - Georgiana Gîrboan

Am invitat un alt fotograf român - Georgiana Gîrboan - să se alăture seriei noastre de teme Windows originale și să își împărtășească fotografiile cu cititorii noștri. Abordând o varietate de subiecte, Georgiana își demonstrează talentul și versatilitatea în fiecare fotografie: nu contează că este vorba despre un portret, un peisaj, fotografii cu animale sau chiar un autoportret. Vă invităm să aflați mai multe despre ea într-un scurt interviu, și să îi descoperiți câteva realizări printr-o temă superbă pentru Windows 7 și Windows 8.

O scurtă introducere

Georgiana Gîrboan a crescut într-un oraș mic din România, are 25 de ani, și este o tânără psihoterapeută, având un master în psihologie la Cluj – Napoca. Pasiunea ei pentru artă nu se limitează doar la fotografie, printre subiectele ce pot fi discutate îndelung cu Georgiana numărându-se literatura, pictura, muzica și cinematografia.

Este o persoană interesantă nu-i așa? De aceea am vrut să aflăm mai multe despre ea, așa că i-am adresat câteva întrebări:

Cum s-a născut pasiunea ta pentru fotografie?

Eram copil când am folosit pentru prima dată un aparat de fotografiat - și am fost impresionată din primul moment cum un obiect atât de mic poate surprinde lumea atât de frumos – a fost magie :)

În timpul liceului am cumpărat o cameră compactă de la Sony, doar pentru început. După un timp am reușit să văd și să testez un aparat Nikon D60. A fost dragoste de la primul clic! ;))

Dintr-o dată, camera mea Sony nu mai era de-ajuns, așa că mi-am cumpărat un Nikon D40X.

În prezent studiezi psihologia. Există vreo legătură între psihologie și fotografie?

Cei care mă cunosc îmi știu pasiunea atât pentru fotografie cât și pentru psihologie. Cred că legătura între aceste două domenii o reprezintă ființa umană. Cu cât știm mai multe despre disciplinele care au legătură cu emoțiile și sentimentele, cu atât devenim mai capabili să ne exprimăm. Eu reușesc să fac asta prin imaginile pe care le surprind. Pentru mine, fotografia nu trebuie să fie doar o imagine, ci mai ales o emoție.

Ce te inspiră să faci o fotografie?

Câteodată, pur și simplu nimeresc în mijlocul unei scene, pe stradă, sau într-un joc, un moment care este magic și vreau să îl surprind. Alteori, un sentiment sau un mesaj îmi rămâne în minte. Nu mă lasă în pace până când nu îl recreez într-o fotografie.

Chiar dacă inspirația se găsește peste tot în jurul nostru, cred că ceea ce face marile fotografii sunt ideile care iau ființă întâi în interiorul nostru și abia apoi sunt aduse la viață prin fotografie.

Subiectele tale pentru fotografie sunt foarte variate – ai vreunul pe care îl îndrăgești în mod deosebit?

Întotdeauna mi-au plăcut oamenii, și, prin urmare, îmi place să fotografiez portrete. Asta nu înseamnă, totuși, că fac doar portrete. Fotografiez aproape orice mi se pare interesant.

Cât de mult folosești procesarea imaginilor pe calculator?

Nu mult – utilizez Adobe Photoshop doar atât cât este necesar pentru a face o imagine puțin mai bună. Modific puțin culorile, contrastul sau luminozitatea. De asemenea, îmi place să îmi procesez fotografiile alb-negru. :)

Ce aparatură și aplicații folosești?

Ideile și imaginația sunt elementele cheie, dar echipamentul joacă, de asemenea, un rol foarte important. Ca urmare, nu pot să fotografiez fără dragul meu Nikon D40X și cele câteva accesorii neapărat necesare oricărui fotograf: obiective, filtre și un trepied. Folosesc un obiectiv cu distanța focală de 55-200mm sau unul cu focala fixă de 50 mm. Pentru procesarea imaginilor utilizez Adobe Photoshop.

Ești utilizator de Mac sau PC?

Hotărât, un utilizator PC. :D

Ce versiune de Windows folosești? Ce îți place la el?

Folosesc Windows 7 și îmi place performanța și viteza, mai ales când rulez Adobe Photoshop. Merge mult mai bine pe Windows 7 decât în Windows XP sau Windows Vista. De asemenea, cred că este un sistem de operare foarte stabil și, personal, nu am avut probleme cu el. Este un mare plus pentru mine. :)

O mostră din munca Georgianei Gîrboan într-o temă de Windows

După cum puteți vedea în miniaturile de mai jos, tema oferită cititorilor noștri de Georgiana Gîrboan este cu adevărat superbă. Vă recomandăm să o descărcați și să o utilizați pe calculatorul dumneavoastră, indiferent că folosiți Windows 7 sau Windows 8.

Tema pentru Windows 7 poate fi descărcată de aici. Tema pentru Windows 8 o puteți descărca de aici.

COPYRIGHT: Georgiana Gîrboan. Dacă intenționați să folosiți imaginile incluse în această temă în alte scopuri decât pentru fundalul de desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autoarei lor.

Urmăriți munca Georgianei Gîrboan

Dacă v-a plăcut tema Windows a Georgianei, puteți să îi urmăriți munca mai departe, pe Facebook, prin subscrierea la pagina Georgiana Gîrboan Photography. Veți avea acces la actualizări periodice și la realizările ei din trecut și viitor.
Înainte de a încheia, vrem să îi mulțumim Georgianei pentru colaborarea cu noi. Nu numai că și-a împărtășit unele din cele mai bune lucrări ale ei cu noi, dar a fost și foarte răbdătoare la realizarea și publicarea acestui interviu.