Descoperă artiști prin teme de Windows – Miguel Santos

Fotografiile lui Miguel Santos sunt realizate în Brazilia și surprind în culori vii peisajele aceste țări. Originar din Portugalia, Miguel locuiește în Santa Catarina, Brazilia. Lucrează în marketing și design grafic ca antreprenor, dar pasiunea sa pentru fotografie s-a ridicat ușor la statutul de activitate semi-profesională. Este pasionat de călătorii și drumeții, vizitând deseori locuri mai puțin cunoscute, unde poate să se contopească cu natura, să întâlnească călători ca și el și să captureze prin intermediul lentilei experiența sa. Familia și prietenii sunt cele mai puternice valori ale sale, conexiunile umane fiindu-i indispensabile. Pentru a afla mai multe despre Miguel și pentru a vedea peisajele Braziliei prin intermediul unei teme de Windows , vă invităm să citiți acest articol.

O scurtă introducere – Miguel Santos

Într-un scurt interviu, Miguel ne-a povestit care este impactul jurnalismului și al fotografiei digitale asupra muncii sale:

Cum te-ai apucat de fotografie?

Țin minte că în copilărie eram fascinat de fotografiile vechi de familie și de poveștile pe care le conțineau. În adolescență am învățat de unul singur tot ce am putut despre fotografie, prin metoda încercare și eroare. A fost până acum o cale plină de pasiune și satisfacții.

Ce te inspiră atunci când faci fotografii? Care este subiectul tău favorit?

Sincer? Totul mă inspiră. Sunt pasionat de lucrurile imprevizibile. Există atâtea posibilități de a încadra un moment încât mă las pradă plăcerii de a surprinde compoziția neprevăzută a acestuia.

Ce fel de aparat foto și ce fel de software post-procesare folosești?

Am început cu aparate pe film, pe care și acum le iubesc, dar în general folosesc DSLR-uri. Când a apărut fotografia digitală am fost extraordinar de încântat și am început să experimentez tot felul de echipamente și aplicații. Apariția multor tehnici noi mi-au dat puterea și libertatea să mă axez mai mult pe procesul de creație decât pe posibilitățile tehnice. Deci folosesc orice instrument pe care mi-l pot permite și încerc să-mi depășesc limitele și prejudecățile. De multe ori închiriez echipamentul de la un studio local, dar indiferent de situație am la mine aparatul meu Canon 60D, lentile de 50mm și de 75mm, un set de filtre ND gradate, trepiedul și multe chestii de protecție împotriva vremii nepotrivite. Fac fotografiile în format RAW și le procesez, de obicei, cu Adobe Lightroom și Adobe Photoshop. Dintre aplicațiile mai rafinate menționez Photomatrix, soft care mi-a transformat pasiunea pentru HDR într-o obsesie. De asemenea îl folosesc și pentru a modifica gama dinamică a imaginii (Tone maping).

Ce crezi ca a avut cea mai mare influență în stilul tău fotografic?

Cum am spus și mai devreme, iubesc posibilitatea de a captura povești într-o singură imagine. Țin minte că fotografia jurnalistică a avut un impact enorm asupra mea, multe imagini transmițându-mi mai mult decât cuvintele. Am ajuns la concluzia că atunci când surprindem ceva special, și suntem sinceri și deschiși, de fapt ne portretizăm și ne conectăm cu alte persoane prin acel cadru. Îndată ce am realizat acest lucru, am devenit dependent de fotografie.

De care fotografie ești cel mai mândru și de ce?

Nu am un răspuns la întrebarea asta. Toate fotografiile mele sunt încărcate cu sentimente. Dar uitându-mă acum printre câteva dintre ele, este una numita Youth care se potrivește conceptului de care vă vorbeam mai devreme. Este un simplu moment de amurg în care câțiva copii merg cu bicicletele pe stradă. Tot ce mi-am dorit era să imortalizez un cer și o lumină extraordinară. În schimb, m-am ales cu o poveste extraordinară: în acel moment subiectul zilei erau tinerii brazilieni și viitorul lor. Totul s-a potrivit într-un mod informal și special.

Care este locul/obiectul pe care ai dori să îl fotografiezi dar nu ai avut încă ocazia?

Sunt atâtea lucruri, atâtea locuri… Voi menționa, de dragul exemplului, Mongolia datorită faptului că am strămoși din acea zonă, și întotdeauna mi-am dorit să fotografiez peisajele și lacurile ei. În plus îmi place să colecționez portrete și să studiez contrastul dintre locuitorii orașelor și cei care trăiesc în imensele întinderi pustii.

Care sunt planurile tale legate de fotografie?

Din nou, atât de multe…. Un proiect pe care îl am este o colecție de lucrări care arată modul în care noi, ca specie, am evoluat în echilibru cu natura. Din păcate sunt din ce în ce mai puține exemple, dar aș vrea să ajut, să arăt că există un echilibru și o balanță ce poate fi păstrată.

Să ne bucurăm de munca lui Miguel, printr-o temă de Windows - Linkuri pentru descărcare

Miguel a ales să împărtășească câteva dintre peisajele superbe ale Braziliei.

Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici, iar cea pentru Windows 8 de aici.

COPYRIGHT: Miguel Santos. Dacă intenționați să utilizați imaginile incluse în această temă pentru altceva decât tapete pentru desktop, aveți nevoie de permisiunea scrisă a autorului lor.

Urmăriți munca lui Miguel

Dacă v-au plăcut pozele lui Miguel și vreți să vedeți restul minunatelor sale peisaje braziliene și portugheze, puteți să îi urmăriți munca peFacebook, deviantArt și Tumblr sau să îi cumpărați lucrările ori alte produse de pe Society6.

Îi mulțumim lui Miguel pentru interviu, pentru tema de Windows oferită și dorim mult succes în viitoarele sale proiecte.