Descoperă artiști prin teme de Windows 7 - Andreea Retinschi

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Dar o imagine bună este mult mai mult. Ea creează o altă lume în care te poți pierde, cu personaje de care te poți îndrăgosti. Acesta este sentimentul pe care îl ai când privești fotografiile Andreei Retinschi. În acest articol vă invităm să o cunoașteți pe această talentată și frumoasă artistă fotograf, și să aruncați o privire asupra muncii ei.

O scurtă introducere

Punând accentul în special pe modă, strălucire și portrete, fotografiile Andreei Retinschi impresionează atunci când le privești. Unicitatea fotografiilor ei se naște din importanța acordată detaliului, clarității și preciziei elementelor.

A studiat cursurile de Fotografie și Comunicare la o universitate din Toronto și consideră că ceea ce este important, mai ales în domeniul fotografiei, este ceea ce înveți singur prin experiență și experiment.

Suntem curioși cum și când a început pasiunea ta pentru fotografie?

M-am îndrăgostit de fotografie în timpul liceului. Am urmat un curs despre fotografia alb-negru pe negativ care mi-a plăcut atât de mult încât l-am urmat și anul următor. Momentul decisiv a fost într-o zi când eram singură în camera obscură, developându-mi fotografiile. Atunci am realizat că de la montarea filmului în aparat, fotografierea propriu-zisă, până la developare sunt pași pe care i-am făcut eu singură. Era creația mea "din cap până-n picioare", și m-am îndrăgostit de acea senzație. Mai târziu, în acel al doilea an de fotografie, când m-a întrebat cineva ce aș face dacă nu aș avea nevoie de bani, am realizat că acel lucru ar fi fotografia.

Cum ți-ai descrie stilul fotografic?

Culoare și contrast. Povești și vise. Cântec și liniște.

Din punctul tău de vedere, ce face ca un portret să fie special?

Un amestec deosebit între un model expresiv și un moment, amândouă "stropite" cu lumină și compoziție. Recuzita ajută și ea, bineînțeles :)

Cum îți găsești locațiile pentru ședințele tale foto? Există un moment al zilei care te ajută la realizarea imaginilor tale?

Sunt foarte atentă la locurile pe unde trec cu mașina și îmi notez locurile interesante pe care le observ.

Dacă pot alege, prefer orele dinaintea apusului. Nu sunt un fan al dimineții. Lumina frumoasă și difuză a apusului mă ajută foarte mult.

Ce te atrage cel mai mult la arta fotografiei și ce subiecte îți plac?

Ador momentele când simt că am surprins "acea" fotografie. Când simt că am prins esența ședinței. Câteodată chiar dansez și țopăi de fericire. E o nebunie de-a mea.

În acest moment sunt atrasă de modelele cu trăsături prerafaelite, fețe ovale și ochi mari de căprioară, dar fotografiez pe oricine are acel nu-știu-ce, indiferent de înălțime, greutate sau trăsături faciale.

Există "fotografia perfectă"?

Dacă mă vedeți dansând aiurea într-un loc public și am aparatul foto în mână înseamnă că tocmai am surprins "fotografia perfectă". Există, dar nu e un lucru universal valabil. Fotografia nu este matematică, nu există un răspuns final, întotdeauna existând loc de interpretare. Ceea ce este perfect pentru mine nu este perfect și pentru ceilalți și vice-versa. Gândiți-vă la un concurs foto: niciodată nu veți clasifica concurenții exact în aceeași ordine ca juriul.

Cât timp petreci fotografiind vs. procesând fotografiile?

Este foarte relativ. Câteodată ședința foto ține 15 minute, pentru că îmi doresc doar o singură fotografie în final. Alteori fotografiez ore întregi, când este vorba de diverse ținute și locații. La fel se întâmplă și în cadrul procesării, câteodată durează 15 minute, și câteodată durează și 15 ore, pentru că nu mă pot decide ce lipsește: o mică tăietură în contrast în partea stângă, găsit cromatica corectă, etc.

Ce aparat și ce aplicații folosești?

Canon 5D cu: 50mm : F 1.4, 24-105 mm : F4, 85 mm : F 1.8, Lens baby 50 mm Composer, bliț Canon Speedlite 580 EXII și, bineînțeles, Adobe Phoptoshop CS5.

Ești utilizator de Mac sau PC?

Mac, pentru totdeauna! :)

Ce apreciezi mai mult la Mac , față de PC?

Designul și ușurința în utilizare.

Să ne bucurăm de munca Andreei Retischi printr-o temă de Windows 7

Andreea a împărtășit cu noi câteva din fotografiile ei preferate, pe baza cărora am creat această temă pentru Windows 7.

  • Tema Windows 7 poate fi descărcată de aici, iar cea pentru Windows 8 de aici

Drepturile de autor: Dorim să atenționăm cititorii noștri că, dacă doriți să folosiți pozele incluse în această temă altfel decât pentru fundalul de desktop, trebuie să cereți permisiunea artistei.

Urmăriți munca Andreei Retinschi

Suntem siguri că după ce ați vizualizat lucrările incluse în tema de Windows 7, veți dori să priviți și alte lucrări ale Andreei. Puteți arunca o privire pe pagina de internet a Andreei, și puteți fi la curent cu fotografiile ei pe pagina Andreei de Facebook.

Vrem să îi mulțumim Andreei pentru colaborarea cu noi și abia așteptăm să îi vedem lucrările viitoare.