Cum dezactivezi corectarea automată și sugestiile de scriere în Windows Phone

Pentru a te ajuta să tastezi mai repede și mai corect, Windows Phone 8.1 are două funcții care sunt activate de fiecare dată când scrii un mesaj: corectarea automată a cuvintelor greșite și sugestiile la scriere. Unii utilizatori cred ca funcția care realizează corecția automată a cuvintelor greșite face mai mult rău decât bine, mai ales dacă tastezi cuvinte în altă limbă decât engleza. Dacă vrei să o dezactivezi, acest tutorial îți va arăta cum. De asemenea, vă vom prezenta și alte setări care țin de funcția de tastare și vă vom recomanda dezactivarea sau activarea acesteia.

Cum dezactivezi corectarea automată a cuvintelor în Windows Phone 8.1

Pentru a începe, trebuie să accesezi Setările telefonului tău. Mergi la Lista aplicațiilor, derulează și apasă pe Setări.

Acum, caută opțiunea Tastatură și apasă pe ea. Opțiunea se găsește de obicei undeva pe la mijlocul listei.

Un nou ecran este afișat, cu toate tastaturile instalate pe telefonul tău Windows Phone 8.1.

Apasă pe tastatura pentru care vrei să dezactivezi funcția de corectare automată a cuvintelor. Un nou ecran este afișat care va lista câteva setări ale tastaturii selectate.

Pentru a dezactiva funcția de corectare, debifează căsuța Corectați cuvintele scrise greșit

Din nefericire, Windows Phone 8.1 nu are un buton care ar putea sa activeze sau să dezactiveze automat funcția de corectare a cuvintelor scrise greșit pentru toate tastaturile instalate. Trebuie ca tu să dezactivezi această funcție pentru fiecare tastatură instalată, folosind procedura de mai sus.

Cum dezactivăm sugestiile de scriere în Windows Phone 8.1

Când tastezi ceva, Windows Phone 8.1 afișează o listă cu sugestiile pentru cuvântul pe care încerci să îl tastezi. Dacă găsești în listă o potrivire, apasă sugestia respectivă și cuvântul va apărea în caseta text fără să tastezi toate literele.

Această funcție poate deveni extrem de utilă, pentru că te poate ajuta să tastezi mai rapid. Totuși, unii utilizatorii nu agrează această funcție și e posibil să dorească dezactivarea acesteia.

Pentru a opri sugestia de text în Windows Phone, debifează căsuța "Sugerați text". Această funcție va fi dezactivată doar pentru tastatura selectată.

Dezactivarea sugestiei de text va dezactiva de asemenea și funcția de corectare a cuvintelor greșite, menționată anterior.

Alte opțiuni pentru scrierea de text în Windows Phone 8.1

În ecranul de setări pentru tastatură vei găsi și alte opțiuni, care îți pot crește productivitatea la tastare. În funcție de tastatura selectată ar trebui să vezi toate sau doar o parte din următoarele opțiuni:

  • "Evidențiați cuvintele scrise greșit" - cuvintele scrise greșit sunt evidențiate cu o linie roșie de subliniere.
  • "Sugerați emoticoane" - dacă un cuvânt pe care l-ai tastat se potrivește cu un emoticon acesta va apărea în zona cu sugestii.
  • "Inserați un spațiu după ce selectez o sugestie"- după ce ai apăsat pe un cuvânt sugerat, Windows Phone insereaza automat un spațiu.
  • "Inserați un punct după atingere dublă pe bara de spațiu" - dacă apeși de două ori pe bara de spațiu, se încheie propoziția curentă.
  • "Scrieți cu majusculă prima literă a unei propoziții".
  • "Tastați când trag cu degetul printre litere" - Glisează degetul peste literele de pe tastatură pentru a forma cuvinte.

Concluzie

În timp ce funcția care oferă sugestiile la scriere nu îți afectează în niciun fel productivitatea și poate deveni extrem de utilă dacă este activată, funcția de corectare automată a cuvintelor scrise greșit poate deveni destul de iritantă dacă nu este dezactivată. Totuși, unii utilizatori ar putea găsi ambele funcții utile, în timp ce alții ar putea dori să le dezactiveze pe amandouă. Dacă ai întrebări sau întâmpini probleme în utilizarea acestor funcții, împărtășește-le cu noi în comentariile de mai jos.