Cu Dictate poți scrie documente Microsoft Word folosindu-ți vocea

Echipa de cercetători de la Microsoft Garage a lansat un proiect experimental numit Dictate. Cu ajutorul său, poți "scrie" documente în Microsoft Word, folosindu-ți vocea. Nu ți-ar plăcea să dictezi un document calculatorului tău și acesta să îl scrie pentru tine? Citește această știre pentru a afla de unde descarci Dictate, cum funcționează și dacă poți să-l folosești pentru a dicta documente în limba română.

Dictate: recunoașterea vorbirii este folosită în redactarea documentelor Microsoft Word

Dictarea unui text este mai rapidă decât scrierea lui la tastatură. Cercetătorii Microsoft au pornit de la această idee și au dezvoltat o extensie pentru Microsoft Office și Office 365, numită Dictate. Aceasta funcționează în Word, Outlook și PowerPoint pentru Windows. Astfel o poți folosi pentru a dicta documente, mesaje e-mail sau prezentări. Poți vedea demonstrația video de mai jos pentru a înțelege cum funcționează.

Ce tehnologii folosește Dictate?

Cercetătorii Microsoft au folosit serviciile de inteligență artificială și recunoaștere vocală din API-ul Microsoft Cognitive Services, API-ul Bing Speech și Microsoft Translator. Astfel, acest add-in poate prelua text dictat în douăzeci de limbi, pe care le poți vedea în lista de mai jos.

Dictate

De asemenea, Dictate poate primi comenzi pentru crearea de linii noi de text, pentru adăugarea de punctuație, pentru formatarea textului, ștergerea lui ș.a.m.d. Poți vedea toate comenzile pe care le acceptă pe pagina oficială a proiectului.

Merge pentru limba română?

Dictate nu merge în mod nativ cu dictare în limba română dar poate folosi API-ul Microsoft Translator pentru a traduce automat un text dictat în limba engleză, germană, franceză, italiană sau spaniolă. Tu te exprimi în limba pe care o dorești și Dictate scrie textul în limba română. Am făcut un scurt experiment în captura de ecran de mai jos, folosind cea mai recentă versiune de Microsoft Word.

Dictate

Dictate este compatibil cu Microsoft Office 2013 sau 2016 și cu serviciul pe bază de abonament, Office 365.

Descarcă Dictate pentru versiunea ta de Office

Înainte de a descărca Dictate, trebuie să fii atent dacă ai o ediție de Office pe 32 de biți sau 64 de biți. Chiar dacă Windows-ul pe care-l folosești este pe 64 de biți, adesea Office-ul este pe 32 de biți. Află ce ediție de Office ai și apoi descarcă versiunea potrivită de Dictate, de aici.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Microsoft Office Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează