Editează, salvează și distribuie Prezentări PowerPoint în Windows Phone 8

În tutorialele noastre anterioare despre Office pentru Windows Phone v-am prezentat cum se lucrează cu documente Word și foi de calcul Excel. Astăzi o să vorbim despre PowerPoint și despre cum se lucrează cu prezentările în Windows Phone 8. Vom arăta cum puteți vizualiza o prezentare pe smartphone, cum să o editați, să o salvați și cum să o partajați.

IMPORTANT: Aplicațiile Word și Excel pentru Windows Phone 8 vă permit să creați documente și foi de calcul direct pe telefon. Totuși nu puteți crea prezentări PowerPoint. Dar puteți vizualiza orice document PowerPoint stocat în contul dvs. de SkyDrive sau în alte spații virtuale. Mai mult decât atât puteți să și editați prezentări existente. După cum veți vedea în continuare PowerPoint pentru Windows Phone 8 nu conține multe din opțiunile prezente în PowerPoint 2010 și 2013.

Cum se accesează o prezentare PowerPoint în Windows Phone 8

Deschideți aplicația Office folosind scurtătura de pe ecranul Start sau scurtătura sa din lista de aplicații.

După ce ați deschis aplicația Office va trebui să gasiți și să deschideți prezentarea pe care doriți să o vedeți. Există două modalități de a face acest lucru:

  • Accesați ercanul locații și răsfoiți pentru a găsi prezentarea dorită.

    De exemplu, dacă doriți să deschideți o prezentare care se află în contul SkyDrive, apăsați SkyDrive și apoi răsfoiți până la fișierul dorit.

  • Accesați ecranul recente și selectați o prezentare deschisă recent.

Cum se vizualizează o prezentare PowerPoint în Windows Phone 8

După ce ați deschis prezentarea, puteți naviga către următorul diapozitiv prin tragerea ecranului către stânga.

Pentru a naviga către diapozitivul anterior trageți ecranul către dreapta.

Dacă vreți să accesați un diapozitiv anume apăsați pe butonul diapozitive aflat în meniul de jos.

Se va deschide o listă cu toate diapozitivele prezentării. Derulează către diapozitivul la care vrei să ajungi și apasă pe el.

Cum să editezi un text într-o prezentare PowerPoint în Windows Phone 8

PowerPoint vă permite să editați diapozitivele prezentării dvs. Totuși, numai textul poate fi editat. Nu puteți edita poze, clipuri, fișiere audio și așa mai departe.

Pentru a începe procesul de editare, accesați diapozitivul care conține textul pe care vreți să-l editați. Apoi apăsați pe editare în meniul de jos.

Dacă telefonul dvs. este în modul de vizualizare peisaj, mai întâi apăsați diapozitivul și după aceea apăsați editare.

Apoi, apăsați pe textul pe care vreți să-l editați și PowerPoint o să-l selecteze pentru dvs.

Textul selectat este acum prezentat într-un chenar. Apăsați pe acest chenar. Această acțiune va deschide un nou ecran, unde puteți modifica textul existent sau puteți scrie ceva nou.

După ce ați terminat de scris apăsați efectuat pentru a folosi noul conținut, sau anulați dacă nu doriți să salvați schimbările efectuate.

Pentru a termina procesul de editare și pentru a vă întoarce la vizualizare, apăsați butonul diapozitive aflat în partea de jos a ecranului.

Cum să mutați și să ascundeți un diapozitiv în PowerPoint pentru Windows Phone 8

În afară de editare de text pe diapozitivele dvs. PowerPoint pentru Windows Phone 8 vă permite să ascundeți și să mutati diapozitivele prezentării. Ambele opțiuni sunt disponibile în meniul mai mult din partea de jos a ecranului de editare.

Pentru a muta un diapozitiv la o altă poziție, intrați mai întâi în editarea prezentării, apăsați mai mult, apoi mutați diapozitivul.

Un nou ecran se deschide, afișând diapozitivele din prezentarea dvs.

Pentru a muta un diapozitiv, selectați-l și trageți-l în noua poziție.

Pentru a ascunde un diapozitiv din prezentare, apăsați ascundeți diapozitivul din meniul mai mult.

Pentru a afișa din nou diapozitivul, apăsați reafișați diapozitivul.

Cum să adăugați o notă într-o prezentare PowerPoint

La fel ca în aplicațiile Word și Excel pentru Windows Phone 8, puteți de asemenea să folosiți PowerPoint pentru a adauga note și comentarii diapozitivelor din prezentare.

Pentru a adauga o notă unui diapozitiv, deschideți prezentarea în modul vizualizare (nu este necesar să deschideți uneltele de editare). Apăsați pe diapozitiv și apoi oriunde în exteriorul diapozitivului.

Dacă folosiți telefonul în modul peisaj, mai întâi trageți în sus de ecran ca să vedeți notele, și apoi apăsați pe zona notelor.

Ecranul de editare a notelor este afișat. Aici puteți scrie nota pe care doriți să o adugați diapozitivului curent.

Când ați terminat, apăsați efectuat, în partea de jos a ecranului.

Cum se salvează și distribuie o prezentare PowerPoint în Windows Phone 8

Procedura de salvare și de distribuire pentru prezentările PowerPoint în Windows Phone 8 este aceeași ca și pentru documentele Word și foile de calcul Excel. Pentru un ghid detaliat, accesați acest articol: Crează, Editează & Partajează un Document cu Office pentru Windows Phone. Salvarea și distribuirea sunt explicate în ultimele două secțiuni ale articolului.

Concluzie

Chiar dacă nu putem crea prezentări PowerPoint în Windows Phone 8, capacitatea de a vedea prezentările pe smartphone-ul dvs. și editarea elementelor de bază poate fi un real ajutor. Dacă ați folosit această aplicație pe telefonul vostru cu Windows Phone 8, nu ezitați să ne împărtășiți experiența dvs. folosind rubrica de comentarii de mai jos.