Sponsorizat de

Evaluează-ți starea telefonului ASUS ZenFone și primește ajutor cu Asistență ZenFone

Una dintre facilitățile care fac telefoanele ASUS ZenFone să iasă în evidență într-un mod pozitiv, este faptul că ASUS îți oferă direct pe telefon, o aplicație prin care poți intra în contact cu ei, prin care poți primi suport tehnic din partea companiei ori de la alți utilizatori de smartphone-uri ZenFone. Aplicația îți oferă și uneltele necesare pentru a evalua dacă s-a stricat ceva pe telefon din punct de vedere hardware și ce anume s-a stricat. Iată ce are de oferit aplicația Asistență ZenFone (ZenFone Care) și cum se folosește pentru a primi suportul tehnic de care ai nevoie:

Cum pornesc aplicația Asistență ZenFone și ce pot face cu ea?

Pentru a porni această aplicație, accesează sertarul de aplicații apăsând pe cele 6 puncte din partea de jos a ecranului. Apoi, derulează lista de aplicații instalate, până găsești Asistență ZenFone (ZenFone Care). Aplicația are o iconiță precum cea din captura de ecran de mai jos.

Când deschizi aplicația găsești o listă de butoane care sunt de fapt scurtături către facilități oferite de aplicație.

Iată ce poți face din Asistență ZenFone (ZenFone Care):

  • Asistență (Asistance) - deschide o colecție de ghiduri pas cu pas, despre telefoanele ASUS ZenFone. S-ar putea ca răspunsul la problema ta să se afle deja aici;
  • Întrebări frecvente despre ZenUI (ZenUI FAQs) - o colecție cu cele mai frecvente întrebări puse de alți utilizatori de ASUS ZenFone și răspunsurile aferente;
  • Panou de mesaje (Message Board) - deschide o listă cu știri și notificări despre gama ZenFone de la ASUS și interfața de utilizare ZenUI;
  • Manager mobil (Mobile Manager) - deschide o aplicație specializată pentru managementul resurselor telefonului, care-ți poate îmbunătăți experiența de utilizare;
  • Diagnosticare dispozitiv (Device Care) - deschide o listă de teste pe care le poți executa pentru a diagnostica problemele pe care le ai cu telefonul tău;
  • Contact ASUS - îți oferă scurtături pentru a intra în contact cu ASUS, pentru a primi suport tehnic atunci când ai nevoie;
  • Actualizare instantanee ZenUI (ZenUI Instant Updates) - caută actualizări pentru aplicațiile ASUS instalate pe telefonul tău.

Cum diagnostichez starea de sănătate a smartphone-ului meu ASUS ZenFone?

Din punctul nostru de vedere, cea mai utilă secțiune a aplicației Asistență ZenFone (ZenFone Care) este Diagnosticare dispozitiv (Device Care). Aici găsești o listă lungă de teste hardware care pot fi executate pentru a înțelege dacă ai probleme cu telefonul tău și dacă ceva nu mai funcționează corect. Pentru a exemplifica cum se utilizează aceste teste, hai să testăm ecranul și să vedem dacă funcționează corect atingerea multiplă. Pentru a face asta, apasă pe "Test atingere multiplă" (MultiTouch Test).

Se deschide o pagină cu o descriere a testului care urmează a fi efectuat și ce ai de făcut pentru ca testul să se execute cu succes.

În cazul acestui test, trebuie să îți pui pe rând, de la 1 până la 5 degete pe ecran și să le miști, pentru a testa dacă senzorii de pe ecran funcționează corect. Citește instrucțiunile pe care trebuie să le urmezi și apasă Start.

Apoi, execută instrucțiunile primite mai devreme: în cazul nostru, am atins pe rând, cu unul până la 5 degete simultan, ecranul telefonului ASUS ZenFone.

La final, am confirmat că ecranul merge perfect și testul pentru atingerea multiplă a fost executat cu succes. Dacă s-a descoperit o problemă ești informat despre asta.

Cum intru în contact cu ASUS?

Aplicația Asistență ZenFone (ZenFone Care) îți oferă și metodele prin care poți contacta serviciul de asistență tehnică al ASUS, dacă ai probleme cu smartphone-ul tău.

Apasă pe Contact ASUS și vei vedea trei opțiuni de contact: una prin telefon, alta folosind forumul internațional ZenTalk pentru utilizatorii de ASUS ZenFone și "Raport jurnal" (Log Report), cu ajutorul căruia poți trimite un raport despre starea tehnică a telefonului către serviciul de suport.

Cum îți place aplicația Asistență ZenFone?

Dacă ai un smartphone ASUS ZenFone, încearcă și tu aplicația Asistență ZenFone (ZenFone Care) și spune-ne cum îți place. O găsești utilă? Te-a ajutat să găsești răspunsurile pe care le căutai ori să înțelegi dacă ai sau nu probleme hardware cu telefonul tău? Folosește formularul de contact de mai jos pentru a-ți spune părerea.