Facebook își forțează utilizatorii să posteze fotografii cu o nouă aplicație

Facebook face o mișcare importantă, înlocuind rolul de a încărca și posta fotografii jucat de caracteristica Photo Sync din aplicația de smartphone, cu o nouă aplicație separată denumită Moments. Asta va forța utilizatorii să o instaleze dacă vor să își posteze fotografiile pe Facebook. Noua aplicație promite să ușureze postarea fotografiilor pe Facebook, dar va fi disponibilă doar pe iOS și Android. Cum va funcționa?

Fotografiile sunt încărcate pe internet și totuși nu putem să ajungem la ele prea ușor

Ne încărcăm fotografiile pe internet de ceva vreme. Dropbox, OneDrive, Facebook, Instagram sunt câteva din numele importante care vor să te ajute la gestionarea fotografiilor. Realitatea este că împărțirea fotografiilor cu alții este cea mai încălcată promisiune la evenimente. “Î ț i voi trimite fotografiile” este o promisiune care rareori se îndeplinește.

O altă problemă este navigarea prin arhivele tale de fotografii. Știi că ai niște fotografii cu un anumit prieten, dar găsirea lor este o mare bătaie de cap. Smartphone-urile au încorporate aparate de fotografiat decente care creează un univers de imagini din ce în ce mai mare. Găsirea fotografiilor dorite cu o anumită persoană devine un puzzle din ce în ce mai complicat. Hai să vedem ce poate Moments să facă ca să ajute la gestionarea fotografiilor:

Ce este așa special la Moments?

Moments creează o intrare în plus pentru Facebook în viața noastră de fiecare zi. În viitor, aplicațiile vor fi mai mici și mai simple și se vor concentra pe satisfacerea unor nevoi foarte specifice. Aplicația mare și complexă de la Facebook a devenit un subiect de frustrare pentru cei mai mulți utilizatori de smartphone. Aceasta folosește multe resurse, îți consumă rapid bateria și poate să fie uneori înceată. Separarea Moments de restul aplicației Facebook le dă o șansă la amândouă să se miște mai repede și să ofere o experiență mai bună, fiecare separat.

Facebook, Moments, fotografii, partajare, administrare, aplicatie, smartphone

Generațiile tinere folosesc Facebook, dar aplicații alternative și-au făcut apariția pe smartphone-urile lor. Acestea câștigă prin lipsa de complexitate și prin mai multă confidențialitate. Moments îi oferă lui Facebook o marcă cu care poate să promită simplitate și confidențialitate.

Mișcarea cea mai îndrăzneață din partea Facebook este felul în care își forțează utilizatorii să instaleze noua aplicație. Moments a fost disponibilă pentru instalare din iunie, anul acesta. Ce este nou acum, este dispariția funcționalității Photo Sync din aplicația principală Facebook. Dacă vrei în continuare o modalitate ușoară de a avea la îndemână fotografiile de pe smartphone, pentru postarea pe Facebook, Moments este singura alternativă. Forțarea asta nu este ceva nou. Facebook Messenger a fost impus într-un mod similar, scoțând complet transmiterea de mesaje din aplicația principală. Acum Messenger este una din aplicațiile de smartphone cu cele mai multe instalări din lume.

Probabil că funcționalitatea cea mai spectaculoasă care vine cu Moments, este capacitatea de recunoaște automat fețele. Imaginează-ți că treci în revistă toate pozele pe care le-ai făcut la o nuntă, încercând să stabilești ce anume să trimiți și cui. Moments promite să recunoască automat persoanele din fotografii și să îți dea voie să le trimiți prin simpla atingere a unui buton. Alte aplicații au facilități asemănătoare precum Google Photos sau Flickr, însă Facebook are un avantaj asupra lor: știe deja cine sunt cunoștințele tale. Celelalte nu știu și atunci trebuie să le înveți singur. Facebook, cu numărul impresionant de mare de utilizatori înregistrați, promite să facă asta fără efort din prima zi de la instalare. Dedesubt este o prezentare rapidă a noii aplicații:

 

 

Moments from Facebook on Vimeo.

Unde găsim Facebook Moments?

Moments este disponibilă pentru instalare pe smartphone-uri cu Android și iOS. Nu este încă disponibilă pentru Windows Phone 8.1 sau Windows 10 Mobile. Atunci când trimiți fotografii către cineva care nu are instalat Moments, aplicația va trimite automat o invitație la instalare prin Facebook Messenger.

O confuzie de nume jenantă: Twitter are o aplicație cu același nume, care era cunoscută ca Project Lightning. Are funcționalități complet diferite, dar exact același nume.

Ai de gând să folosești Facebook Moments? Ești de acord cu schimbarea făcută de Facebook? Lasă un comentariu mai jos.