Folosește Microsoft Edge pentru a fixa pagini web în Meniul Start sau pe bara de activități

În epoca modernă, oamenii se bazează mult pe internet pentru a face tot felul de lucruri. Asta înseamnă și că majoritatea dintre noi avem nevoie și vrem scurtături către saiturile noastre favorite. Pe lângă listele de favorite, o altă metodă la îndemână de a ține paginile web pe care le vizităm cel mai des, cât mai aproape posibil, este să le fixăm în Meniul Start sau pe bara de activități. Dacă folosești Microsoft Edge și vrei să înveți cum să fixezi pagini web cu acest browser, citește în continuare:

NOTĂ: Acest ghid este scris pentru Windows cu April 2018 Update. Dacă versiunea ta de Windows 10 este mai veche, s-ar putea să nu poți să faci acțiunile pe care le descriem, sau ar putea să arate diferit pe PC-ul tău.

Cum folosești Microsoft Edge pentru a fixa pagini web în Meniul Start

Pornește Microsoft Edge pe PC-ul tău cu Windows 10 și apoi vizitează pagina web pe care vrei să o fixezi la Meniul Start. După ce Microsoft Edge termină de încărcat pagina, apasă pe butonul "Setări și altele". Arată ca trei puncte de suspensie și îl găsești în colțul dreapta sus al ferestrei. Alternativ, poți să apeși simultan pe tastele Alt + X.

Acum, Microsoft Edge își deschide meniul de setări. În el, găsește opțiunea care spune "Fixați această pagină la Start" și apasă pe ea.

Microsoft Edge te întreabă dacă vrei să fixezi dala la Start. Răspunde cu Da dacă vrei, sau cu Nu dacă te-ai răzgândit.

Asta a fost tot! Pagina web este acum fixată la Meniul Start. Scurtătura folosește pictograma saitului web pe care l-ai fixat.

Cum folosești Microsoft Edge pentru a fixa pagini web pe bara de activități

Similar, dacă vrei să fixezi o pagină web pe bara de activități, trebuie să deschizi Microsoft Edge și să vizitezi acea pagină web. După ce pagina web s-a încărcat complet, apasă pe butonul "Setări și altele": cele trei butoane din partea dreapta sus a ferestrei.

Alternativ, poți să apeși simultan pe tastele Alt + X de pe tastatură.

În meniul Setări, apasă pe opțiunea "Fixați această pagină în bara de activități".

Microsoft Edge fixează apoi instantaneu pagina web pe bara de activități, fără a mai cere alte confirmări. Scurtătura folosește pictograma acelui sait web, astfel încât să îl poți identifica rapid.

Cum gestionezi paginile web pe care deja le-ai fixat în Meniul Start sau pe bara de activități

Acum că ți-ai fixat paginile web favorite în Meniul Start sau pe bara ta de activități, s-ar putea să vrei să le și ajustezi pentru a se potrivi cu spațiul tău personal.

Dacă vrei să muți, să redimensionezi sau să grupezi paginile web fixate în Meniul Start, poți să o faci la fel ca și cu oricare alt element fixat (aplicații, scurtături, foldere, etc.). Dacă nu știi cum, citește:

Dacă vrei ajutor în a personaliza bara de activități, îți recomandăm:

Ce pagini web ți-ai fixat în Meniul Start sau pe bara de activități?

Sperăm că ai fixat și saitul nostru, dacă îl consideri util. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne ce alte pagini web ai fixat în Meniul Start sau pe bara de activități? Pe care dintre aceste două locuri le preferi pentru acest scop? Noi, de exemplu, preferăm să fixăm pagini web în Meniul Start. Comentează mai jos și hai să discutăm.