Folosirea Grupurilor în Windows Phone 8 pentru organizarea Contactelor

La un moment dat orice listă de contacte devine prea aglomerată, indiferent cât de des încerci să o cureți. Pentru ca lucrurile să stea și mai rău, integrarea cu conturile din rețelele de socializare poate face ca hubul Persoane să se umple cu foarte multe nume și mult prea multe informații. Din fericire, Windows Phone 8 oferă o caracteristică numită Grupuri, cu ajutorul căreia poți să organizezi persoanele importante pentru tine, în grupuri de contacte ușor de accesat. Haideți să vedem cum funcționează și cum putem folosi caracteristica Grupuri pentru a fi la zi cu ce fac prietenii și familia.

De ce ar trebui să folosiți Grupurile din Windows Phone 8

Prin crearea de grupuri, este mult mai ușor să găsești și să urmărești oamenii importanți pentru tine. Grupurile îți permit împărțirea listei de contacte după propriile tale criterii, astfel încât să îți fie ușor să vezi noutățile și detaliile persoanelor din fiecare grup.

Grupurile îți permit, de asemenea, să trimiți mesaje text sau mesaje meail tuturor membrilor în același timp. Vrei să trimiți un mesaj important familiei tale? Cu ajutorul grupurilor, poți scrie un singur SMS ce îl trimiți întregii familii cu o singură atingere a ecranului. Același lucru se aplică și pentru trimiterea de e-mail-uri.

Cum creezi un Grup nou în Windows Phone 8

Windows Phone 8 vine cu un grup predefinit, numit Buni prieteni. Dacă vrei, poți începe de aici și poți adăuga persoane la acest grup. Totuși, voi începe prin a arăta care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a crea un grup de la zero și cum poți adăuga membri la grupurile deja existente.

Apăsați pe dala Persoane, de pe ecranul Start.

Glisați spre stânga sau spre dreapta până veți găsi un ecran numit împreună. În partea inferioară a acestui ecran, apăsați pe butonul nou.

Va apărea un nou ecran numit Adăugați. Apăsați pe Grup.

Vi se va cere să scrieți un nume pentru grup. Tastați-l și apoi apăsați pe salvare.

Grupul este acum creat, dar nu conține încă nici un membru. Pentru a deveni util, trebuie să adăugați oameni.

Cum să adăugăm membri la un grup gol în Windows Phone 8

Ecranul Editați grupul este afișat imediat după ce ați creat grupul. Apăsați pe adăugați.

Este afișat un alt ecran, numit Alegeți un contact. Derulați prin listă și selectați primul membru al grupului dvs. Când selectați o persoană, sunteți adus înapoi la ecranul Editați grupul. Pentru a adăuga un nou membru, apăsați pe adăugați și selectați noua persoană ce vreți să facă parte din grup. Repetați procesul până când ați adăugat toți oamenii ce vreți să aparțină acestui grup.

Apoi, apăsați pe efectuat și noul grup va fi afișat.

Cum să fixăm un Grup la ecranul Start

Pentru ca un grup să fie și mai ușor de accesat, vă recomand să îl fixați la ecranul Start.

Deschideți grupul pe care vreți să îl fixați și apăsați pe butonul fixați, din partea de jos a ecranului grupului.

Windows Phone 8 vă va duce automat la ecranul Start, unde veți vedea afișată o nouă dală, a grupului pe care tocmai l-ați fixat.

Ce găsim într-un Grup Windows Phone 8?

Când deschizi un grup, prima dată vezi membrii săi. Prin apăsarea pe dala fiecărei persoane, îi veți accesa detaliile lui/ei de contact. Dacă vreți să trimiteți un mesaj tuturor membrilor grupului, apăsați pe legătura cu acest nume, tastați mesajul și trimiteți-l, exact cum ați face-o în mod obișnuit.

Pe ecranul grupului, când glisați spre dreapta, este afișat ecranul noutăți. Aici, veți găsi ultimele noutăți din rețelele sociale, postate de membrii acestui grup. Această caracteristică funcționează numai dacă ați integrat contul dvs. Microsoft cu cel puțin o rețea socială și dacă membrii acelui grup folosesc acea rețea.

Glisați din nou către dreapta și veți vedea fotografiile publicate de diferiții membri ai acelui grup. Prin apăsarea pe Fotografii ale Nume Grup veți vedea toate fotografiile tuturor membrilor. Dacă vreți să vedeți numai fotografiile postate de un singur membru, apăsați pe numele lui/ei.

Dacă nu există fotografii publicate de membrii grupului, nu veți vedea nimic pe ecranul fotografii.

Cum să eliminăm sau să edităm membrii grupurilor

Dacă vrei să elimini un membru dintr-un grup, întâi deschide grupul respectiv. Apoi, apasă pe butonul membri din partea de jos a ecranului.

Lista membrilor este afișată. Selectează persoana pe care vrei să o elimini, apăsând pe numele lui/ei. Apoi, apasă pe eliminați din grup.

Acum, această persoană nu mai face parte din grup.

Selectează contul de e-mail și numărul de telefon implicit folosit pentru a contacta o anumită persoană

Dacă un membru al grupului are mai multe conturi de e-mail și/sau numere de telefon, deschideți detaliile contactului din ecranul grupului din care face parte.

Apoi, apăsați pe câmpurile Număr de telefon și/sau Adresă de e-mail și selectați numărul sau e-mail-ul pe care vreți să le folosiți atunci când contactați acea persoană.

Nu uitați să apăsați pe salvați pentru ca selecția să fie salvată.

Cum adăugăm membri noi la un grup existent

Este posibil să vrei să adaugi persoane noi la un grup existent. Pentru asta, deschide grupul la care vrei să le adaugi. Apoi, apasă pe butonul membri pentru a deschide ecranul Editați grupul.

Apăsați pe butonul adăugați din partea inferioară a ecranului.

Este afișat ecranul Alegeți un contact. Aici, selectați persoana pe care vreți să o adăugați, după care sunteți adus(ă) din nou la ecranul Editați grupul. Pentru a adăuga încă o persoană, apăsați iarăși pe butonul adăugare și selectați noua persoană. Când ați terminat, apăsați pe efectuat pentru a salva modificările pe care le-ați realizat.

Cum redenumim sau eliminăm un grup din Windows Phone 8

Deschideți grupul pe care vreți să îl editați și apăsați pe mai mult (cele trei puncte din partea inferioară a ecranului). Aceasta va duce la afișarea a două opțiuni suplimentare: redenumiți și ștergeți.

Apăsați pe redenumiți sau ștergeți, în funcție de ceea ce doriți să faceți. Notați totuși că, dacă alegeți să ștergeți un grup, membrii săi nu vor fi șterși din hubul Persoane. Numai grupul este șters.

Concluzie

Grupurile sunt o metodă bună de a ține legătura cu oamenii importanți pentru dvs. Această caracteristică vă va ajuta să găsiți calea cea mai scurtă către persoanele importante, printre zecile, sutele sau poate chiar miile de oameni din lista dvs. de contacte. Dacă ați folosit această caracteristică a Windows Phone 8, nu ezitați să ne spuneți experiența dvs. Funcționează bine? Vi s-a părut utilă? Ați avut probleme și aveți nevoie de ajutor?