Găsește versurile unui cântec de pe YouTube, în Microsoft Edge, cu Cortana

Atunci când Microsoft a lansat Anniversary Update pentru Windows 10, am descoperit o caracteristică mică dar foarte interesantă în browser-ul web Microsoft Edge: dacă ai Cortana activată pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, o poți folosi pentru a prelua versurile melodiilor pe care le asculți pe YouTube, în Microsoft Edge. Te întrebi cum? Citește acest ghid și vei vedea cât de ușor este să găsești versurile cântecelor care îți plac, cu doar câteva clicuri:

NOTĂ: Acest ghid se bazează pe faptul că poți să folosești Cortana pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10. În cazul în care nu știi cum să o activezi, îți recomandăm acest ghid: Cum activezi Cortana indiferent de țara în care locuiești, chiar dacă nu există suport oficial. De asemenea, trebuie să menționăm faptul că, toate capturile de ecran sunt realizate folosind limba engleza, aceasta fiind una dintre limbile suportate de Cortana. Din păcate, în acest moment, Cortana nu este disponibilă și vorbitorilor de limba română.

Cum preiei versurile cântecului pe care îl asculți pe YouTube, în Microsoft Edge, cu ajutorul Cortanei

În primul rând, dacă nu știi deja acest lucru, Cortana funcționează cu Microsoft Edge dar nu și cu alte navigatoare web. Drept urmare, va trebui să folosești acest browser web pentru a merge pe YouTube. Windows 10 creează implicit o scurătură pentru Microsoft Edge pe bara de activități și adaugă și o dală în Meniul Start. Începe prin a apăsa pe una dintre ele pentru a lansa Edge.

versuri, Cortana, Microsoft Edge, Windows 10, melodii

După ce se deschide Microsoft Edge, folosește-l pentru a naviga pe saitul YouTube și apoi pornește cântecul căruia vrei să îi vezi versurile. Iată un exemplu: să spunem că vrei să asculți și să vezi versurile unui cântec numit Stressed Out de la Twenty One Pilots. Caută-l și apoi pornește-l.

versuri, Cortana, Microsoft Edge, Windows 10, melodii

Dacă ai activat Cortana pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, atunci ea este întotdeauna prezentă, încercând să găsească informațiile de care ai nevoie ori să te ajute să îți faci treaba. Acest lucru este adevărat și în cazul Microsoft Edge și YouTube.

După ce ai început să redai cântecul, Cortana te va întreba subtil dacă nu cumva "Vrei versurile?" ("Want the lyrics?"). Dacă ești atent, vei vedea că Microsoft Edge afișează acest mesaj în partea dreaptă a barei de adresă.

versuri, Cortana, Microsoft Edge, Windows 10, melodii

Dacă vrei să vezi versurile unui cântec pe care îl asculți, tot ce trebuie să faci este să dai clic pe întrebarea "Want the lyrics?" ("Vrei versurile?"). După scurt timp, Cortana va afișa versurile în partea dreaptă a ferestrei Microsoft Edge.

versuri, Cortana, Microsoft Edge, Windows 10, melodii

Tare, nu? Și asta nu este tot! Dacă găsește destule informații, Cortana îți va spune și numele oficial al acelui cântec, artistul care îl interpretează, albumul din care face parte și durata melodiei.

versuri, Cortana, Microsoft Edge, Windows 10, melodii

La finalul versurilor, vei descoperi de multe ori că Microsoft Edge, Cortana și Bing au conspirat pentru a îți oferi legături rapide către servicii de streaming sau de achiziție a acelui cântec din Windows Store sau din iTunes.

versuri, Cortana, Microsoft Edge, Windows 10, melodii

A mai rămas doar un singur lucru pe care vrem să ți-l spunem: Microsoft Edge și Cortana nu te ajută întotdeauna și nu îți oferă întotdeauna versurile cântecelor pe care le asculți. După ce am folosit această caracteristică pentru o vreme, credem că ea funcționează pentru clipurile video oficiale care au fost încărcate pe YouTube respectând legile de copyright. Dacă un cântec pe care îl asculți a fost încărcat pe YouTube de utilizatori care l-au piratat, Cortana nu va reuși probabil să îi găsească versurile.

Concluzie

Cu fiecare nouă actualizare pentru Windows 10, Microsoft Edge devine din ce în ce mai interesant. Iar lucrul cu acest browser s-ar putea să fie o experiență mult mai bună decât cea la care te aștepți. Încearcă-l și s-ar putea să fii plăcut surprins!

Descoperă: Divertisment Cortana Ghiduri Microsoft Edge Programe Recomandate Windows