Găsiți copiile de rezervă ale setărilor dispozitivelor cu Windows & Windows Phone

Dacă folosiți calculatoare și dispozitive cu Windows 8, Windows 8.1 și Windows Phone, setările acestora sunt salvate automat în copii de rezervă, folosind serviciul OneDrive. Ele sunt stocate în cloud pentru a putea fi folosite atunci când este nevoie să le resturați setările ori atunci când treceți la noi dispozitive și doriți să folosiți setările din trecut. Știind toate astea, noi ne-am întrebat: unde sunt stocate aceste copii de rezervă pentru setările fiecărui dispozitiv? Cum le găsim și ce putem face cu ele? Răspunsurile le aceste întrebări le găsiți în acest tutorial:

NOTĂ: Copiile de rezervă ale setărilor dispozitivilor voastre sunt stocate în OneDrive dar acestea nu consumă din spațiul planului de stocare folosit, indiferent de câte dispozitive folosiți. Spațiul de stocare necesar pentru ele este oferit în mod gratuit de Microsoft.

Unde găsiți copiile de rezervă ale setărilor dispozitivelor cu Windows și Windows Phone

Mergeți la situl OneDrive și autentificați-vă cu contul vostru Microsoft.

Pe coloana din stânga, în partea de jos, apăsați pe legătura "Obțineți mai mult spațiu de stocare".

O nouă pagină este încărcată, cu mai multe opțiuni legate de serviciul OneDrive. Apăsați pe legătura "Copii backup dispozitiv" și va fi afișată o listă cu toate copiile de rezervă stocate pentru toate dispozitivele voastre cu Windows și Windows Phone.

Pentru fiecare dispozitiv veți vedea numele său, o iconiță reprezentând tipul dispozitivului (smartphone, tabletă sau PC) și când a fost realizată ultima copie de rezervă.

Cum ștergeți copia de rezervă a setărilor unui dispozitiv cu Windows sau Windows Phone

Dacă nu mai folosiți vreunul din dispozitive, îi puteți șterge copia de rezervă a setărilor lui, deoarece nu va mai fi necesară.

Apăsați pe butonul Ștergere din dreptul acelui dispozitiv și sunteți informați că nu veți mai putea folosi acea copie de rezervă și că facilitatea de creare de copii de rezervă ale setărilor acelui dispozitiv va fi dezactivată.

Dacă vreți să mergeți mai departe cu această operație, apăsați încă odată pe Ștergere, pentru a confirma alegerea făcută.

Copia de rezervă este ștearsă. Dacă doriți să continuați să folosiți acel dispozitiv pentru care ați șters copia de rezervă și vreți să realizați o nouă copie a setărilor sale, trebuie să porniți în mod manual facilitatea de realizare a acestor copii. Dacă aveți nevoie de puțin ajutor, citiți aceste ghiduri:

Prezentare Windows 8.1: Sincronizează setări & crează copii de rezervă
Crează copii de rezervă automate pentru telefonul tău Windows Phone 8

Concluzie

Așa cum ați văzut din acest ghid, găsirea copiilor de rezervă pentru setările dispozitivelor voastre cu Windows și Windows Phone, nu este tocmai intuitivă. Dar, cu ajutorul nostru, le veți găsi ușor de aici înainte.

Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, nu ezitați să folosiți formularul de mai jos.