Inovații Sony pentru 2019, în zonele de televizoare, echipamente audio și foto

Inovații Sony pentru 2019, în zonele de televizoare, echipamente audio și foto

Recent, am fost la o prezentare unde compania Sony ne-a arătat cele mai interesante produse pe care le lansează pe parcursul anului 2019. Astfel, am aflat ce aduc nou anul acesta, pe piața televizoarelor, a produselor audio portabile și a fotografiei digitale. Dacă ești curios să afli detalii despre primele televizoare 8K, următoarea cameră digitală pentru vloggeri, ce urmează interesant în lumea boxelor Bluetooth portabile, ori cum îți păstrezi fotografiile pe un card SD ultra-rezistent la intemperii, citește această trecere în revistă a celor mai interesante noutăți marca Sony:

Reclamă

Apar televizoare Sony cu rezoluția 8K, deși 4K este zona de interes major pentru anul 2019

În 2019, Sony extinde oferta de televizoare LED cu matrice completă la rezoluții 8K, prin seria MASTER Series ZG9. Sony oferă aceste rezoluții numai la dimensiuni mari ale ecranului (cu diagonale de 215 și 248 de centimetri) pentru că, la dimensiuni mai mici, rezoluția 4K este suficientă. Contrastul este unul dintre punctele vulnerabile la un televizor cu tehnologie LED. La aceste modele este îmbunătățit de 20 de ori față de un televizor LED obișnuit.

Una din problemele rezoluției 8K este conținutul aproape inexistent. La fel ca la apariția televizoarelor 4K, tehnologia este înaintea producției de materiale video. Sony promite însă că, în așteptarea conținutului 8K, televizoarele lor adaptează imaginile 4K și Full HD folosind rezoluția superioară (prin funcția de upscale). În timp ce televizoarele 8K par mai degrabă o declarație de forță, grosul ofertei Sony vine de la televizoarele 4K. Aici vârful de performanță îl reprezintă televizoarele OLED. Împărțite în două game (MASTER Series AG9 de vârf și AG8 mai accesibile), televizoarele OLED se descurcă cel mai bine cu reproducerea negrului profund și a culorilor naturale "așa cum a intenționat creatorul" materialului video. Sony își folosește experiența de producător de cinema, dar are și un mod de calibrare special făcut pentru Netflix (Netflix Calibrated Mode).

În ceea ce privește experiența audio a televizoarelor, Sony promite o experiență ca la cinema. Asta înseamnă că sunetul este perceput ca venind din centrul ecranului așa cum la cinema avem difuzoare plasate în spatele ecranului de proiecție. Televizoarele au ajuns la dimensiuni mari și sunetul central de la sistemele cu boxe de tip cinema vine de obicei de undeva de jos, în dezacord cu imaginea de pe ecran. Sony montează difuzoare pe spatele și părțile laterale ale televizorului astfel încât percepția sunetului este adusă în centrul imaginii. Sony permite folosirea televizorului și ca boxă centrală în sistemele 5.1 sau 7.1 aducând mai aproape de cinema experiența de acasă.

Prezentarea sistemului de sunet din imagine creat de Sony
Prezentarea sistemului de sunet din imagine creat de Sony

Dacă la nuanțe de negru și culori, televizoarele OLED sunt imbatabile, acestea au și probleme cum sunt potențialul de "ardere" în ecran a imaginilor repetate pe termen lung și vulnerabilitatea mai mare la o lumină naturală puternică. Alternativa la OLED este tehnologia LED cu matrice completă utilizată în televizoarele 8K. Aceasta este folosită și la televizoare 4K, inclusiv la seria de vârf XG95. Aici avem contrastul îmbunătățit de șase ori față de un televizor LED obișnuit.

Televizoare Sony oferite în 2019
Televizoare Sony oferite în 2019

Sony încearcă de asemenea să propună televizoarele sale ca suport pentru asistentul digital de la Google. Oferta este limitată de disponibilitatea asistentului pentru combinațiile de țări și limbă, dar atunci când Google permite acest lucru, televizoarele Sony încearcă să ia locul dispozitivelor cu care conversezi. La modelele de vârf, această capacitate se activează chiar și atunci când televizorul este în repaus.

Avântul asistenților digitali pare de neoprit în ultima vreme, mai nou apărând și modele cu ecran. Ne putem întreba retoric de ce să instalăm încă un dispozitiv cu ecran în sufragerie când avem deja unul foarte performant acolo.

Reclamă

Echipament audio portabil de la Sony: petrecere în aer liber și eliminarea zgomotului de fond

Dacă ești un entuziast al muzicii în aer liber și îți dorești o soluție pe care să o poți lua ușor cu tine, Sony îți propune o serie de boxe portabile cu conectare prin Bluetooth. Modelele SRS-XB22, SRS-XB32 și SRS-XB72 se laudă cu un mod LIVE SOUND care produce o atmosferă de concert din boxe de dimensiuni reduse. Ești gata de petrecere oriunde ai fi, pe plajă sau cu cortul în mijlocul munților.

Boxă Sony portabilă SRS-XB22
Boxă Sony portabilă SRS-XB22

Pe lângă calitatea sunetului, boxele portabile Sony se laudă și cu o rezistență bună la apă. Dacă se umplu de nisip sau alte particule, le poți clăti fără probleme.

Boxă portabilă Sony SRS-XB22 testată la scufundarea în apă
Boxă portabilă Sony SRS-XB22 testată la scufundarea în apă

Pentru noi, starul produselor audio de la Sony rămâne perechea de căști cu anulare digitală a zgomotului WH-1000XM3. Apărute încă de la finalul anului trecut, căștile reușesc să producă o experiență care nu lasă nimic de dorit atunci când sunt comparate cu produsele de vârf ale competiției. Anularea digitală a zgomotului este spectaculoasă și aplicația companion de pe telefonul mobil permite personalizarea sunetului și a anulării zgomotului.

Reclamă

O palmă așezată pe cupa din dreapta readuce instantaneu sunetul din mediul înconjurător pentru a putea comunica cu cineva fără să fie nevoie să îți dai căștile jos. Dacă le conectezi la telefon prin Bluetooth, te poți bucura de 30 de ore de autonomie. La reîncărcare are nevoie de 10 minute pentru a produce 5 ore de redare.

Căști Sony WH-1000XM3
Căști Sony WH-1000XM3

Cameră digitală pentru profesioniști sau vloggeri

Sony lansează anul acesta camera foto cu obiective interschimbabile α6400. Sony se laudă cu o focalizare automată de 0,02 secunde și cu o urmărire în timp real a ochilor sau a altor subiecte în mișcare. Cum filmele cu fotografiere la intervale de timp sunt la modă pe vlog-uri, α6400 are un mod de fotografiere continuă cu pauză între 1 și 60 de secunde. Monitorul LCD poate fi înclinat până la 180 de grade pentru o încadrare bună a imaginilor.

Camere digitale Sony cu obiective interschimbabile
Camere digitale Sony cu obiective interschimbabile

Carduri de memorie pentru aparate foto, ultra rezistente la intemperii

Dacă ne putem baza pe camere digitale rezistente, trebuie să avem și carduri de memorie care să reziste în condiții vitrege. Sony propune o serie de carduri de memorie cu specificația Tough Professional cu care se laudă a fi "cel mai rezistent card SD creat vreodată". Fotografiile cele mai frumoase sunt surprinse uneori în condiții dure pentru aparatura foto care încearcă să le înregistreze. Fie că este vorba de noroi sau nisip, cardurile TOUGH protejează fotografiile salvate pe ele. Sunt construite să poată sta trei zile scufundate în apă fără să își piardă conținutul.

Card Sony SDHC Tough Professional scufundat în apă
Card Sony SDHC Tough Professional scufundat în apă

Ce părere ai despre oferta Sony în 2019?

Sony menține ridicată ștacheta calității pentru anul acesta cu oferta de televizoare, echipamente audio și foto. Compania se laudă cu producția proprie a unor componente de înaltă calitate. La final însă, vrea să își asocieze produsele cu emoția produsă de folosirea lor. Care produs din cele prezentate în acest articol ți-a trezit interesul? Lasă-ne un comentariu cu impresiile tale.

Descoperă: Divertisment Blog Hardware și sunete Știri