Întrebări simple: Ce este Microsoft Signature (Semnătura Microsoft)?

Câțiva dintre cititorii noștri ne-au întrebat despre Microsoft Signature (Semnătura Microsoft): Ce este? Ce este special? Cât costă? De unde pot să achiziționez dispozitive?

În acest articol vreau să răspund la aceste întrebări și să ofer informațiile complete despre Microsoft Signature. Dacă ești curios să afli mai multe, nu ezita să citești acest articol.

Ce este Microsoft Signature?

Microsoft Signature reprezintă modul în care Microsoft arată cum ar trebui să fie instalate și configurate calculatoarele de către producătorii de PC-uri, înainte de a le vinde clienților. Ce înseamnă? Software-ul nenecesar este redus la zero, performanța oferită este maximul posibil și aplicațiile principale (de bază) sunt oferite din start. Acest mod de a privi lucrurile este prezentat pe scurt în clipul de mai jos. Din păcate, acesta este disponibil numai în limba engleză.

După ce am văzut care este "punctul de vedere" al Microsoft, haideți să vedem detaliile tehnice ale Microsoft Signature.

Ce este diferit vs. Alte calculatoare?

În primul rând, avem mult mai puțin software nenecesar preinstalat. Nu vei vedea nici o versiune de evaluare, demonstrativă sau comercială de software, instalată pe calculatorul tău. Acest lucru se traduce într-o serie de avantaje:

 • Configurarea inițială ar trebui să fie gata în maxim 5 minute, în loc de 15 minute sau mai mult.
 • Un desktop curat, fără scurtături.
 • Modul repaus este cu până la 23,1% mai rapid.
 • Pornirea Windows este mai rapidă cu până la 39,6%.
 • Revenirea din modul repaus este mai rapidă cu 51,3%.

Aceste numere arată prea bine ca să fie și adevărate dar sunt confirmate și de analize independente, precum: The Crapware Con. De asemenea, pot spune - din propria experiență - că eliminarea acelui software absolut nenecesar, inclus de producătorii de PC-uri pe calculatoare, se traduce prin a avea un sistem rapid și o experiență pozitivă.

Pe lângă eliminarea acestor aplicații nenecesare, Microsoft Signature mai oferă și următoarele:

 • Toate driverele necesare componenteleor din calculatorul tău sunt deja instalate.
 • Ultima versiune de Internet Explorer.
 • Software-ul Microsoft Zune.
 • Principalele aplicații ale pachetului Windows Live Essentials: Windows Live Movie Maker, Windows Live Messenger, Windows Live Writer, Windows Live Photo Gallery, Windows Live Mail, Windows Live Family Safety și Microsoft Silverlight.
 • Windows Media Center și PlayReady PC Runtime. PlayReady PC Runtime este folosit pentru criptarea conținutului premium TV sau pentru rularea conținutului protejat.
 • Microsoft Security Essentials - soluția gratuită de antivirus de la Microsoft.
 • Adobe Acrobat Reader și Adobe Flash Player pentru Internet Explorer.
 • Signature Theme Pack pentru personalizarea desktop-ului.

Mai multe detalii puteți găsi aici.

Acele aplicații de care nu am nevoie dispar cu adevărat?

Dacă te uiți la specificațiile tehnice de mai sus, nu poți să nu observi că Microsoft își promovează produsele sale (deloc surprinzător) și că unele din aplicațiile instalate pot fi considerate nenecesare, în funcție de cum îți utilizezi calculatorul.

De exemplu, Microsoft Zune rulează la pornirea sistemului și este util numai celor care dețin și alte dispozitive Microsoft, precum un player Zune sau un telefon Windows Phone. Dacă nu folosești astfel de dispozitive, e preferabil să elimini Microsoft Zune. Pentru mai multe detalii despre această aplicație, vă recomand pagina ei din Wikipedia: Zune Software.

Pachetul Windows Live Essentials este util pentru majoritatea utilizatorilor dar conține aplicații de care este posibil să nu ai nevoie. De exemplu, dacă nu ai un blog, nu vei avea nevoie de Window Live Writer. Sau, în cazul în care copiii tăi nu îți accesează calculatorul tău, nu vei avea nevoie de Windows Live Family Safety. Ca urmare, este preferabil să îți configurezi pachetul Windows Live Essentials și să păstrezi numai programele pe care intenționezi să le folosești.

De asemenea, Windows Media Center este probabil util numai dacă intenționezi să înregistrezi programe TV. Altfel, este posibil să preferi alte aplicații pentru redarea de fișiere media.

Una peste alta, sunt puține aplicații de care nu ai nevoie, iar impactul lor este minim, în special când compari cu ceea ce includ alți producători PC pe calculatoarele pe care le vând. Majoritatea programelor oferite cu Microsoft Signature sunt de fapt utile și nu afectează în mod negativ performanța calculatorului tău.

Cât costă?

Dacă achiziționezi un calculator direct de la Microsoft, prețul pentru Microsoft Signature este zero. Plătești doar prețul calculatorului. Dacă ți-ai cumpărat calculatorul din altă parte, îl poți duce la un magazin Microsoft și să îl transformi într-unul Microsoft Signature. Prețul pentru această procedură este de 99$.

De unde cumperi calculatoare Microsoft Signature?

Calculatoarele Microsoft Signature pot fi achiziționate direct de la Microsoft. Poți comanda online, via Microsoft Store sau direct din magazinele Microsoft. Găsești lista cu locațiile acestora aici: Microsoft Stores.

Din păcate, Microsoft Signature este disponibil numai în Statele Unite și Microsoft este interesat deocamdată doar de o eventuală extindere în Marea Britanie. Până vom avea astfel de calculatoare în România vor trece mulți ani. Dar asta nu înseamnă ca nu ne putem crea singuri un calculator conform Microsoft Signature.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează