5 lucruri pe care le poți învăța gratuit de la Cisco Networking Academy

5 lucruri pe care le poți învăța gratuit de la Cisco Networking Academy

Școala online devine o activitate din ce în ce mai comună, indiferent că locuim în capitală ori în comunități mici și relativ izolate. În acest context, sunt și mai importante educația digitală și nivelul de cunoștințe pe care-l avem despre cum funcționează internetul, securitatea cibernetică ori internetul lucrurilor. Programul Cisco Networking Academy sau NetAcad vine să le ofere bazele pentru o carieră digitală elevilor, studenților și adulților interesați de tehnologie. Iată ce poți învăța complet gratuit, din cursurile online oferite de NetAcad:

Reclamă

1. Învață bazele securității cibernetice de la Cisco

Programul NetAcad al companiei Cisco oferă gratuit cursul Introducere în securitatea cibernetică. Acesta se adresează persoanelor peste 13 ani, iar înscrierea se realizează exclusiv online. Nu ai nevoie de profesor ori de vreun calculator puternic și poți parcurge toată materia în ritmul pe care-l dorești. Totul se desfășoară în browserul de internet, iar durata cursului este de aproximativ 15 ore, incluzând următoarele capitole:

  1. Noțiunea de Securitate Informatică
  2. Atacuri, concepte și tehnici
  3. Protejarea Datelor și a Confidențialității
  4. Protejarea Organizației
  5. Viitorul dvs. este în securitatea cibernetică?

Acest curs este disponibil în 12 limbi, printre care se numără și limba română. Limbajul folosit este unul simplu și inteligibil, cursul conținând și activități interactive. Astfel, oricine îl poate parcurge, indiferent că este vorba de un elev de liceu, un student ori un adult care vrea să-și îmbunătățească cunoștințele despre securitatea cibernetică.

La susținerea examenului final, fiecare cursant primește Certificatul de Finalizare a cursului și Insigna Digitală Cisco Networking Academy, care atestă cunoștințele dobândite: cât de important este să poți naviga online în siguranță, care sunt posibilele consecințe ale atacurilor cibernetice, precum și ce opțiuni de carieră există în domeniul securității cibernetice.

Reclamă

2. Aprofundează cunoștințele dobândite cu Cybersecurity Essentials

Cei care parcurg cursul de Introducere în securitatea cibernetică pot continua să-și aprofundeze cunoștințele dobândite urmând cursul gratuit de Cybersecurity Essentials.

Cursul te ajută să înțelegi ce este criminalitatea informatică și ce tehnologii și proceduri sunt utilizate pentru apărarea rețelelor. Dacă vrei să urmezi o carieră în securitate sau rețelistică, acest curs este o idee foarte bună, fiind foarte util celor vor să obțină o certificare CCNA sau CyberOps Associate.

3. Învață bazele despre cum funcționează internetul

În România, competențele digitale sunt o problemă cu un impact economic și social important. Pentru a deveni productivi în utilizarea tehnologiei, trebuie să înțelegem cum funcționează internetul, calculatoarele și rețelele sociale, cum să ne conectăm la diverse dispozitive și cum avem acces la email și social media.

Cursul gratuit Get Connected te învață cum să îți creezi conturi pentru Facebook, LinkedIn și YouTube, cum funcționează o rețea, cum să navighezi pe internet și să faci căutări relevante prin care găsești cu adevărat informațiile pe care le cauți. În cadrul acestui curs te poți familiariza cu Microsoft Windows și afla cum să lucrezi cu fișiere și foldere. Cursul este gândit pentru persoanele care abia acum fac primii pași către lumea tehnologiei și este foarte prietenos, interactiv și cu multe ilustrații. Bineînțeles, nu sunt necesare cunoștințe tehnice pentru a-l urma și totul se desfășoară într-un navigator web.

Reclamă

4. Introducere în IoT (Internetul lucrurilor) sau Internet of Things

Internetul lucrurilor este peste tot, în aproape orice ne înconjoară, transformând modul în care trăim și lucrăm zi de zi. Imaginează-ți 26 de miliarde de persoane, sisteme și obiecte fizice care sunt conectate și care partajează date prin intermediul internetului, numai până la finalul acestui an. Iar acesta nu este o poveste SF, ci chiar realitatea în care trăim astăzi.

Cursul gratuit Introduction to the Internet of Things, te învață ce este concret Internet of Things (Internetul Lucrurilor).

La finalul acestui curs, vei putea să contribui la transformarea oricărei afaceri din orice industrie, de la producție, până la salvarea speciilor pe cale de dispariție. De asemenea, vei învăța cum schimbă lumea Internetul lucrurilor și abilitățile de care va fi nevoie pentru a obține un loc de muncă bine plătit în viitor.

5. Învață despre antreprenoriat în lumea digitală

Mulți visează să devină antreprenori de succes, dar puțini oameni reușesc să facă asta. Dacă ești curios să înveți despre antreprenoriat, încearcă cursul gratuit Entrepreneurship al Cisco Networking Academy.

Acest curs te ajută să dobândești abilitățile necesare pentru a-ți dezvolta propria afacere într-o economie digitală și să ai o perspectivă mai realistă despre ceea ce presupune asta.

Ce părere ai despre cursurile oferite de Cisco Networking Academy?

Cursurile NetAcad se adresează tuturor persoanelor ce doresc să urmeze o carieră în IT, care vor să înțeleagă ce presupune rețelistica și să aprofundeze noțiuni IT de uz general, indiferent de vârstă. Linkurile sunt disponibile până pe 30 iulie 2021 și îți poți alege unul sau toate cursurile menționate pentru a le urma în ritmul tău, de acasă sau de pe orice calculator cu o conexiune la internet. Aruncă o privire peste cursurile gratuite oferite de NetAcad și spune-ne ce te interesează cel mai mult. De asemenea, suntem curioși câți dintre cititorii noștri își doresc o carieră în IT ori securitate cibernetică. Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Blog Știri