Sponsorizat de

Măsoară distanțe mici cu smartphone-ul ASUS ZenFone 3, în 2 pași

Știai că smartphone-urile din seria ASUS ZenFone 3 își pot folosi camera și senzorul laser pentru a măsura distanțe de până la 150 de centimetri? Practic, dacă ai un smartphone din această serie, poți măsura distanțe fără a mai avea nevoie de o ruletă. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația potrivită. Iată cum funcționează:

Ce poți să măsori cu aplicația Rigla Laser (Laser Ruler)?

Practic, poți măsura orice fel de distanțe, cât timp sunt mai mici de 150 de centimetri. Iată câteva idei despre lucruri care pot fi măsurate cu smartphone-ul:

  • Distanțele din apartament, între pereți și mobilier sau TV. Foarte util atunci când îți mobilezi ori rearanjezi mobila din casă.
  • Înălțimea copilului tău. Ai un copil mic și vrei să afli cât de repede crește. Îi poți afla și înregistra înălțimea în câteva secunde.
  • Vrei să afli dacă stai la o distanță corectă față de TV sau de monitorul calculatorului? Folosește smartphone-ul și află dacă trebuie să te dai mai în spate.
  • Dimensiunile obiectelor din jur.

O facilitate foarte tare este că nu ai nevoie de lumină pentru a măsura aceste distanțe. Aplicația funcționează foarte bine și pe întuneric, deoarece folosește senzorul laser pentru autofocus.

Pasul 1: Pornește aplicația Rigla Laser (Laser Ruler) și focalizeaz-o pe obiectul ori locul de unde vrei să începi măsurătoarea

Primul pas este să deschizi lista de aplicații de pe smartphone-ul tău ASUS ZenFone 3 și să apeși pe scurtătura Rigla Laser (Laser Ruler).

Aceasta va deschide camera de pe ZenFone 3 și-ți va arăta în centru punctul de la care va începe măsurătoarea. Mută camera până când punctul din centru ajunge la locul ori obiectul de unde vrei să fie începută măsurătoarea.

Pasul 2: Apasă pe riglă

Pentru a realiza măsurătoarea, apasă pe butonul în formă de riglă ori pe punctul din centrul imaginii. Măsurătoarea se face imediat și distanța este afișată pe ecran, în centimetri.

De asemenea, punctul din mijloc își schimbă culoarea în verde.

Pentru a face altă măsurătoare, focalizează pe alt obiect/punct și apasă același buton. Noua distanță va fi afișată pe ecran.

Ce se întâmplă când vrei să măsori distanțe mai mari de 150 de centimetri?

Dacă distanța pe care vrei să o măsori este mai mare de 150 de centimetri, vei vedea pe ecran textul: ">150.0 cm" .

Din păcate senzorul pentru autofocus laser nu bate mai departe de atât și nu poate fi folosit pentru distanțe mari.

Cum îți place Rigla Laser?

Dacă ai un smartphone ASUS ZenFone 3, încearcă această aplicație și spune-ne cum îți place? O găsești utilă? Vei înlocui ruleta ori rigla cu această aplicație?