Microsoft anunță Xbox One X. Opt lucruri pe care trebuie să le știi!

Microsoft anunță Xbox One X. Opt lucruri pe care trebuie să le știi!

Săptămâna aceasta, Microsoft a anunțat viitoarea lansare a consolei Xbox One X. Aceasta este o premieră din multe puncte de vedere: este cea mai puternică consolă de pe piață, este cea mai scumpă consolă de jocuri, este prima consolă care oferă gaming în rezoluție 4K și multe altele. Dacă vrei să știi tot ce aduce nou Xbox One X, cât costă și când va fi lansată, citește acest articol:

Reclamă

Mai întâi clipul de prezentare

Pentru aceia dintre voi care sunt pasionați de lumea consolelor și vor să vadă tot ce au arătat Microsoft despre Xbox One X, vă recomandăm să vă uitați peste prezentarea companiei în cadrul conferinței E3 2017 din Los Angeles.

Pentru cei dintre care nu au o oră și 43 de minute la dispoziție, citiți sumarul nostru cu lucrurile esențiale care trebuiesc luate în considerare.

1. Xbox One este cea mai puternică consolă de pe piață, în momentul lansării

Consola anunțată de Microsoft va avea o putere grafică de procesare de șase teraflops, cu doi mai mult decât Sony PlayStation 4 Pro. Xbox One X are o unitate de procesare AMD, cu opt nuclee, bazată de arhitectura AMD Jaguar, la frecvența de 2,3 GHz. De asemenea, include o placă video AMD care rulează la frecvența de 1172 MHz, cu 12 GO de memorie GDDR5, dintre care 9 GO sunt dedicați jocurilor iar 3 sunt dedicați sistemului de operare Windows 10, inclus pe consolă. Memoria are un bus de 384 de biți și o lățime de bandă de 326 GO/s. Drept comparație, Xbox One are o lățime de bandă de 204 GO/s iar PS4 Pro de 218 GO/s.

Spațiul de stocare oferit este de 1 TO, prin intermediul unui hard disk clasic de 7200 rpm și nu al unui SSD. În ceea ce privește conectivitatea, Xbox One X are un port Ethernet, pentru conexiuni rapide prin cablu de rețea, două porturi USB 3.0, un port pentru intrare HDMI, altul pentru ieșire HDMI, o ieșire optică și una IR.

lansare, Xbox One X, Microsoft, consola, gaming
lansare, Xbox One X, Microsoft, consola, gaming

Un aspect interesant care nu a fost menționat de Microsoft ci de o parte din presa internațională este că Xbox One X oferă suport opțional pentru Freesync. Aceasta este o tehnologie AMD care permite ecranului să-și sincronizeze rata de reîmprospătare cu numărul de cadre randate într-un joc, îmbunătățind astfel calitatea experienței vizuale în jocuri.

2. Xbox One X este prima consolă cu adevărat 4K

Consola de la Microsoft va include o unitate Ultra HD Blu-ray pentru a putea viziona discuri Blu-Ray în 4K. De asemenea, puterea grafică a Xbox One X o face să fie prima consolă care poate să randeze nativ jocuri în rezoluție 4K. Cei care nu au televizoare 4K vor beneficia și ei de un plus de calitate în rezoluția 1080p: efecte vizuale mai spectactuloase și un număr de cadre pe secundă mai mare. De asemenea, producătorii de jocuri vor putea randa jocurile în 4K și apoi face downsampling (sub-eșantionare) în 1080p.

Prin intermediul Xbox One X Enhancement Program, Microsoft și creatorii de jocuri vor lansa actualizări care vor aduce gaming în 4K pentru Xbox One X, în jocuri care au fost deja lansate. Lista include titluri foarte importante, cum ar fi: Assassin's Creed: Origins, Dead Rising 4, DOOM, Dishonored 2, Fallout 4, Forza Horizon 3, Forza Motorsport 7, Gears of War 4, Hitman, Metro: Exodus, Minecraft, Resident Evil 7: Biohazard, The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition, The Witcher 3: Wild Hunt și multe altele.

Pentru a îți face o idee despre cât de bine arată jocurile în rezoluție 4K pe Xbox One X, vizionează acest trailer pentru jocul Metro Exodus.

3. Xbox One X este cea mai mică consolă Xbox de până acum

Deși este cea mai puternică consolă de pe piață, Xbox One X va beneficia de un format mai mic decât consolele Xbox de până acum. Puteți vedea o fotografie cu Xbox One X (în negru) vs. Xbox One S (în alb), mai jos.

lansare, Xbox One X, Microsoft, consola, gaming
lansare, Xbox One X, Microsoft, consola, gaming

4. Xbox One X promite cea mai bună calitate a sunetului oferită vreodată de o consolă

Xbox One X oferă și sunet 5.1 surround, folosind tehnologia Dolby Atmos, pentru a completa experiența de gaming cu sunet de foarte bună calitate.

Reclamă

5. Xbox One X include suport pentru VR

Deși Microsoft nu a discutat despre acest lucru în evenimentul de lansare, se pare că Xbox One X va oferi suport pentru VR (realitate virtuală) și are hardware-ul necesar pentru a oferi astfel de experiențe.

6. Xbox One X va putea rula jocuri de Xbox 360

Dacă ai o consolă Xbox 360 și vrei să te poți juca jocurile tale favorite când treci la Xbox One X, Microsoft au anunțat extinderea programului lor de compatibilitate pentru a include consola Xbox One X și un număr crescând de jocuri. Poți vedea lista actualizată de jocuri Xbox 360 care merg și pe Xbox One, aici.

7. Xbox One X va fi disponibilă începând cu 7 Noiembrie 2017

Consola va fi lansată la începutul perioadei de cumpărături pentru sărbătorile de sfârșit de an: 7 Noiembrie 2017. Microsoft ne-au spus că va fi lansată la această dată în SUA și Marea Britanie. Cel mai probabil va fi lansată și în alte țări din Europa la aceeași dată ori la scurtă vreme după aceea.

8. Xbox One X va costa $500, €499 sau 450£

Prețul de lansare în SUA este de 500 de dolari, cel din Marea Britanie este de 450 de lire iar în Uniunea Europeană probabil va fi de €499. Astfel, va fi cea mai scumpă consolă de pe piață. Încă nu se cunoaște prețul exact la care va fi disponibilă în Uniunea Europeană. Detalii suplimentare vor apărea mai aproape data lansării.

Descoperă: Divertisment Blog Recomandate Știri Xbox One