Microsoft oferă protecție împotriva ransomware-ului în Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft oferă protecție împotriva ransomware-ului în Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update este următoarea actualizare majoră pentru Windows 10 ce va fi disponibilă în această toamnă. În ultima versiune de test făcută publică de Microsoft, au fost implementate noi sisteme și unelte de securitate care vor face Windows 10 și mai sigur decât până acum. Cea mai interesantă noutate este o unealtă de protecție a fișierelor împotriva ransomware-ului, care va fi inclusă în sistemul de operare. Află mai multe despre ce ne pregătește Microsoft, din această știre:

Reclamă

Windows Defender Application Guard

Numele acestei caracteristici vă poate induce în eroare, deoarece este o caracteristică care va putea fi folosită în navigatorul web Microsoft Edge, nu în Windows Defender. Cu ajutorul Application Guard, Microsoft Edge va rula saituri web într-un sandbox izolat de restul sistemului de operare, astfel încât saiturile malițioase nu pot infecta întregul sistem Windows. Poți vedea o demonstrație a acestei facilități, în clipul de mai jos.

Protecție împotriva Exploit-urilor

O nouă funcție în Windows Defender Security Center permite utilizatorilor să protejeze aplicații Windows (în special aplicații mai vechi) împotriva exploit-urilor comune prin care atacatorii pot obține control asupra sistemului de operare.

Windows 10 Fall Creators Update
Windows 10 Fall Creators Update

Foldere protejate

Microsoft promite să ne protejeze fișierele personale ori de business împotriva atacurilor ransomware, printr-o unealtă numită Controlled folder access (Acces controlat la foldere).

Reclamă

Aceasta monitorizează folderele definite de utilizator ca fiind importante și orice încercare neautorizată de a modifica fișierele din locațiile respective va fi raportată utilizatorului.

Windows 10 Fall Creators Update
Windows 10 Fall Creators Update

Cât de eficient va funcționa, rămâne de văzut.

Cum poți testa noile unelte și facilități de securitate chiar astăzi?

Oricine poate testa noile facilități, în versiunile lor beta, înscriindu-se în programul Windows Insider. Odată ce te-ai înscris, descarcă și instalează cea mai nouă versiune de test pentru Windows 10 și vei putea testa imediat toate acestei noi facilități.

Descoperă: Securitate Blog Știri Windows