Microsoft și Windows standardizează viitorul headset-urilor de realitate virtuală

Microsoft și Windows standardizează viitorul headset-urilor de realitate virtuală

După eșecul cu Windows 10 Mobile, Microsoft nu mai dorește să piardă trendurile tehnologice care schimbă lumea și, cu ajutorul partenerilor săi hardware, investește masiv în realitatea virtuală și realitatea augmentată. Astfel, Microsoft a reușit să impună un set de standarde pentru headset-urile de VR care vor fi lansate în a doua parte a anului. Iată ce vor oferi Microsoft și partenerii săi pentru pasionații de experiențe VR:

Reclamă

1. O interfață de utilizare unică și consistentă

Microsoft lucrează pentru a le oferi dezvoltatorilor de experiențe și servicii de realitate virtuală un singur set de unelte și API-uri pentru programare. De asemenea, utilizatorii primesc o aplicație universală Windows pentru interacțiunea cu dispozitive de realitate virtuală, numită View Mixed Reality. De asemenea, ei vor avea acces și la Mixed Reality Portal, aplicație prin care pot descoperi și descărca experiențe de realitate virtuală ori realitate augmentată.

2. Intrări și ieșiri standardizate

Toate headset-urile de realitate virtuală care vor fi lansate în toamna anului 2017, vor fi standardizate din punct de vedere al porturilor de intrare și ieșire. Astfel, acestea vor folosi un port HDMI pentru ecran și unul USB 3.0 pentru transferul de date de la și către calculator. Vor avea o ieșire audio și suport pentru microfon, printr-o ieșire standard de 3,5 mm.

3. Windows 10 este sistemul de operare preferat pentru experiențe de realitate virtuală

Toate headset-urile de realitate virtuală mixtă care vor fi lansate toamna aceasta de Acer, ASUS, Dell, HP și Lenovo vor funcționa cu Windows 10 și vor avea driveri distribuiți automat prin serviciul Windows Update. Microsoft dorește ca Windows 10 să devină platforma implicită pentru experiențele de realitate virtuală.

Reclamă

Cum arată headset-urile de realitate virtuală care vor fi lansate în toamna anului 2017?

În prezent, headset-urile de realitate virtuală costă de la 499 de dolari în sus. Prețurile noilor headset-uri vor începe de la 299$, devenind astfel mult mai accesibile publicului larg.

Cel mai accesibil va fi Acer Windows Mixed Reality Headset și va costa doar 299$, caracteristicile sale hardware fiind deja publice. Acesta este disponibil deja la precomandă și va fi disponibil începând cu luna august.

Mixed Reality Headset
Mixed Reality Headset

ASUS are deja sisteme pregătite pentru realitatea virtulă, precum ASUS VivoPC X și își va completa portfoliul cu ASUS MR, headset pe care-l poți vedea în poza de mai jos.

Mixed Reality Headset
Mixed Reality Headset

Dell Mixed Reality Headset va fi un dispozitiv foarte arătos și elegant. Acesta va folosi multe dintre tehnologiile demostrate de Microsoft în headset-ul său de realitate augmentată, HoloLens.

Mixed Reality Headset
Mixed Reality Headset

HP Windows Mixed Reality Headset Developer Edition va costa 329 de dolari și este deja disponibil pentru precomandă, el fiind lansat începând cu august 2017.

Mixed Reality Headset
Mixed Reality Headset

Headset-ul Lenovo Mixed Reality pentru Windows 10 seamănă cu dispozitivul HP și, cel mai probabil va oferi senzori și dotări similare. Încă nu se știe mare lucru despre acest dispozitiv, în afară de cum arată.

Mixed Reality Headset
Mixed Reality Headset

Tu vrei să încerci experiențe VR?

Acum că știi mai multe despre ceea ce ne pregătesc Microsoft și partenerii săi hardware, spune-ne părerea ta. Ce crezi despre realitatea virtuală? Ce headset ți se pare mai promițător? Vrei să încerci și să investești în VR?

Descoperă: Divertisment Blog Hardware și sunete Știri Windows