Săptămâna aceasta a avut loc Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie din România. Dacă sunteți curioși să aflați cum a fost, ce sesiuni s-au făcut remarcate și ce ați ratat, nu ezitați să citiți această recapitulare a evenimentului:
Cum a fost la Microsoft Summit 2015?
Microsoft Summit 2015 a avut loc la Palatul Parlamentului în zilele de 4 și 5 noiembrie. Aproximativ 2100 de persoane s-au înregistrat la cele două zile ale evenimentului iar în ziua de deschidere au fost aproximativ 1600 de participanți.
Foto credit: Remus Văduva
Pe parcursul celor două zile au fost 45 de sesiuni, oferite de peste 50 de speakeri. Au existat multiple oportunități de networking cu reprezentanți Microsoft, persoanele care au prezentat sesiunile, partenerii Microsoft participanți la eveniment și profesioniștii din audiența evenimentului.
Locația a fost o îmbunătățire majoră față de edițiile precedente ale evenimentului, oferind spațiu amplu pentru toate sesiunile cât și pentru discuții și networking. De asemenea, au fost disponibile și spații izolate unde se putea lucra în pauze, în cazul în care participanții la eveniment aveau de trimis un mail urgent ori de rezolvat o problemă de serviciu.
Orange a fost partener platinum al Microsoft Summit 2015 și, pe lângă câteva sesiuni livrate de manageri și specialiști ai companiei, au oferit și infrastructura wireless pentru participanți. Este o provocare tehnică destul de mare să oferi conectivitate wireless foarte bună într-o clădire de magnitudinea Palatului Parlamentului, pentru un număr atât de mare de oameni. Din fericire, Orange s-a achitat cu success de această misiune, conexiunile wireless fiind stabile și rapide pe parcursul celor două zile. În plus, Orange a oferit și un cadou inspirat pentru participanți: baterii externe pentru reîncărcarea telefoanelor pe parcursul evenimentului.
Destul despre logistică, haideți să discutăm și despre cele mai interesante sesiuni:
Ce sesiuni ne-au plăcut cel mai mult la Microsoft Summit 2015?
Am participat la numeroase sesiuni din cadrul evenimentului iar favoritele noastre au fost:
- "The Beauty of Business Growth" , de Sergiu Neguț. O sesiune în care am învățat mai multe despre elementele care creează companii, produse și servicii de succes. Sesiunea a fost livrată într-o notă foarte personală, plină de umor și învățăminte.
- "Digital is the new normal – Uber: Technology, Vision, Execution" , de Rob Khazzam. Rob ne-a prezentat modul în care este organizată compania Uber și cum abordează extinderea în noi orașe, cum experimentează cu noi servicii și cum Uber deci de care strategii dau roade, în fiecare din țările în care sunt prezenți și specificul fiecărei zone.
- "Microsoft and the Web: a break from the past" , de David Rousset. Din această sesiune am aflat detalii interesante despre motivele pentru care Microsoft a decis să renunțe la Internet Explorer și să ofere un browser web complet nou - Microsoft Edge. De asemenea, David a făcut și câteva demonstrații ale unor facilități importante pentru programatorii web, disponibile în acest nou browser.
- "Hacking with PowerShell" , de Gicu Dobrea. Această sesiune a fost una dintre cele mai interesante sesiuni tehnice de la Microsoft Summit. S-a discutat despre PowerShell și ce înseamnă a face hacking și penetration testing folosind această unealtă într-un mod etic.
- "Microsoft and the open source world – the story of the change " , de Ryszard Dalkowski. A fost o sesiune la care participanții au aflat cu uimire că Microsoft are o implicare de 10 ani în lumea open-source. De exemplu, stiați că, pentru o bună perioadă de timp, un software developer de la Microsoft a contribuit cu cele mai multe linii de cod la kernel-ul Linux?
- "Digital innovation in the business environment" , de Jasper Vis. Această sesiune a fost un tur de forță al experiențelor digitale create de compania Headcandy și cum au fost ele aplicate în lumea reală de branduri și companii mari precum Microsoft, ING ori Pringles.
- "Growth Hacking - The New Mantra of the 2016 Marketer" , de Cristian Herghelegiu și Tudor Galoș. O sesiune foarte dinamică despre ce înseamnă a fi marketer în lumea digitală, ce principii și unelte folosești pentru a deveni un marketer mai eficient și cum te pot ajuta aplicații cum ar fi Power BI de la Microsoft în analiza datelor de care ai nevoie pentru a lua decizii pertinente.
Voi ați fost la Microsoft Summit 2015?
Suntem siguri că o parte din cititorii noștri au fost la Microsoft Summit 2015. Dacă ai fost și tu, nu ezita să-ți exprimi părerea despre acest eveniment folosind formularul de comentarii de mai jos. Suntem curioși să aflăm care sesiuni v-au plăcut și care nu.