Nokia Lumia 635 Review - Windows Phone cu 4G la un preț bun

Rating:
4 out of 5 stars

Nokia Lumia 635 este cel mai ieftin Windows Phone cu conectivitate 4G. Este proiectat să înlocuiască modelele Lumia 620, Lumia 625 și Lumia 630. De asemenea, va rula Windows 10, fiind unul dintre primele smartphone-uri Lumia care vor primi suport oficial pentru următoarea versiune de Windows. Am testat acest smartphone pentru câteva săptămâni și vă vom arăta concluziile în această recenzie.

Specificații hardware și ambalaj

Ambalajul pentru Nokia Lumia 635 este similar cu al noilor modele Lumia. Cutia este mai mică și mai compactă decât cutiile folosite înainte de achiziția Nokia de către Microsoft, și culorile sunt diferite.

În cutie veți găsi smartphone-ul, bateria, încărcătorul, certificatul de garanție și manualul de utilizare. Din nefericire, pachetul nu vine cu căști și nici cu un cablu USB pentru conectarea la un calculator.

Nokia Lumia 635 are specificații hardware similare cu Lumia 630, având și conectivitate 4G în plus. Are un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 400 la 1.2 GHz, un ecran de 4,5'' ClearBlack LCD IPS cu o rezoluție de 854 x 480 pixeli și Gorilla Glass 3. De asemenea, bateria are o capacitate de 1830 mAh. Are o cantitate modestă de memorie RAM - doar 512MO, și 8GO spațiu de stocare. La fel ca Lumia 630, are un cip radio care poate fi folosit pentru a asculta posturi de radio FM. Camera din spate are 5 megapixeli și nu are bliț. Lumia 635 nu are cameră frontală și butoanele hardware au fost înlocuite cu cele software. Puteți găsi specificațiile detaliate pentru acest smartphone, aici: Specificații detaliate pentru Nokia Lumia 635.

Construcție și design

Nokia Lumia 635 are o carcasă de plastic care arată bine și este plăcută la utilizare. Are o înălțime de 129.5 mm, o lungime de 66.7 mm, o grosime de 9.2 mm și cântărește doar 134 de grame, fiind ușor de ținut în mână. Are o copertă detașabilă care este disponibilă în culorile: verde, portocaliu, galben, alb și negru. Noi am testat versiunea pe negru. Toate butoanele sunt situate pe marginea din dreapta a telefonului și sunt ușor de apăsat și de găsit. Nu veți avea probleme în a folosi acest smartphone cu o singură mână. Ne-a lipsit butonul hardware de cameră care exista la smartphone-urile precedente cu Windows Phone. Din nefericire, lipsa acestui buton face ca deschiderea aplicației de cameră să dureze mai mult atunci când trebuie să o folosiți.

După cum puteți vedea în poza de mai jos, coperta este detașabilă și se poate schimba ușor cu alta. În corpul smartphone-ului avem slotul de baterie, slotul pentru cartela SIM și cardul microSD.

Calitatea ecranului este aceeași ca cea de pe Lumia 630. Singura problemă este că nu are un senzor de proximitate pentru a seta luminozitatea în mod automat, depinzând de cantitatea de lumină disponibilă. Trebuie să modificați manual luminozitatea când ieșiți afară sau când intrați într-o încăpere. Acest lucru este destul de neplăcut. Cu toate acestea, vizibilitatea este bună, chiar și în lumina soarelui.

În general, calitatea construcției a fost îmbunătățită la noul Lumia 635 când este comparat cu predecesorii săi.

Experiența de utilizare a telefonului Nokia Lumia 635

Calitatea conversațiilor telefonice pe Lumia 635 este bună. Am apreciat faptul că noua copertă și design-ul său nu mai fac conversațiile ușor de auzit pentru alții, cum se întâmpla când vorbeam la telefon pe un Lumia 620. Când ascultăm muzică sau vizionăm videoclipuri, calitatea sunetului a fost OK dar nu grozavă. Același lucru se poate spune și despre calitatea sunetului înregistrărilor noastre. Actualizarea Lumia Denim oferă abilitatea de a schimba câteva dintre setările audio, precum setarea egalizatorului la difuzoare și activarea funcționalității virtual surround pentru căști.

Camera din spate a acestui smartphone este capabilă de captură 720p. Culorile sunt cam fade și pozele efectuate în condiții mai puțin ideale nu sunt foarte clare și duc lipsă de detalii. Aici este un album cu câteva imagini mostră pe care le-am făcut folosind setările automate ale camerei dorsale:

Calitatea înregistrărilor video a fost de asemenea mediocră - lucru de așteptat de la un smartphone în această gamă de preț. Aici este o mostră filmată cu Lumia 635:

Durata de viață a bateriei a fost de asemenea mediocră. A ținut o zi în testele noastre. Când am folosit telefonul mai intens, durata de viață a scăzut undeva la 10-13 ore.