OneDrive stochează istoricul versiunilor tuturor fișierelor, din vara asta!

OneDrive este unul dintre cele mai folosite servicii de stocare în cloud a fișierelor personale și de business. El oferă multe facilități care îl fac foarte util dar, ceva ce lipsea până acum este un mod de stocare a istoricului versiunilor pentru fiecare fișier stocat în OneDrive. Din fericire, Microsoft a declarat că vom primi această facilitate vara asta. Mai multe detalii, în această știre:

OneDrive stoca în trecut istoricul versiunilor doar pentru documente realizate în Microsoft Office sau Office 365

Dacă folosești Microsoft Office sau Office 365 pentru a crea documente, prezentări și foi de calcul pe care le stochezi în OneDrive, serviciul de stocare în cloud de la Microsoft păstrează automat un istoric al versiunilor fiecărui document. Acest istoric poate fi folosit pentru a reveni la o versiune anterioară atunci când este nevoie. Dacă vrei să afli cum se face asta, citește acest ghid pas cu pas: Cum restaurăm versiuni precedente ale documentelor, folosind OneDrive.

OneDrive, istoric, fisiere

Începând din această vară, OneDrive oferă istoricul versiunilor pentru toate tipurile de fișiere

Echipa OneDrive a anunțat că serviciul lor de stocare în cloud va fi actualizat pentru a putea permite crearea automată a unui istoric al versiunilor pentru orice tip de fișier stocat.

Astfel, utilizatorii vor putea folosi această facilitate și pentru fișiere PDF, fotografii, videoclipuri ori fișiere CAD (modelare 3D). OneDrive va păstra acest istoric pentru ultimele 30 de zile ale fiecărui fișier. Astfel, chiar dacă ștergi accidental un fișier ori faci o editare care nu îți place, poți recupera versiunea pe care o dorești în doar câteva secunde, folosind saitul OneDrive. Poți vedea cum arată această facilitate, în captura de ecran de mai jos, oferită de Microsoft.

OneDrive, istoric, fisiere

Istoricul versiunilor va oferi următoarele informații: data modificării, utilizatorul care a făcut modificarea și mărimea fiecărei versiuni a unui fișier.

Tu vei folosi această facilitate?

Din păcate, Microsoft nu a comunicat data exactă la care această facilitate va fi disponibilă tuturor utilizatorilor de OneDrive. Reprezentații companiei au declarat doar că vine vara aceasta. Până atunci spune-ne părerea ta despre această funcție: îți este utilă? O vei folosi?

Descoperă: Productivitate Blog OneDrive Programe Știri
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează