Oprește afișarea Folderelor frecvente și a Fișierelor recente din File Explorer, în Windows 10

Windows 10 afișează în mod implicit secțiunile Foldere frecvente și Fișiere recente în aplicația Explorer . Deși această opțiune poate fi utilă atunci când aveți nevoie de acces rapid la resurse utilizate frecvent, poate deveni enervantă când utilizați, spre exemplu, un dispozitiv pe care-l mai folosește și altcineva, și nu vreți ca persoana respectivă să vă vadă documentele. Din fericire, această opțiune poate fi dezactivată cu ușurință, așa că vă invităm să citiți mai departe, ca să vedeți cum o puteți opri:

Cum ascundeți secțiunile Fișiere recente și Foldere frecvente

Primul lucru de făcut este identificarea folderelor frecvent accesate. Trebuie să vă asigurați că nu sunt fixate la bara de Acces rapid . Puteți identifica elementele fixate după iconița în formă de pioneză afișată lângă fiecare element. De exemplu, în imaginea de mai jos, folderele Desktop, Descărcări, Documente și Imagini sunt fixate. Restul elementelor nu sunt, deci pot fi ascunse.

Important : Chiar dacă dezactivați cele două secțiuni, elementele fixate din bara de Acces rapid vor fi în continuare afișate, deci asigurați-vă că anulați fixarea dacă doriți să nu le mai vedeți. Pentru un ghid rapid despre fixarea elementelor în bara de Acces rapid , vă recomandăm următorul articol: Cum vezi, fixezi și elimini elemente din rapid în Explorer, în Windows 10.

Pentru a împiedica Windows 10 să afișeze aceste secțiuni, mergeți prima dată în fereastra Opțiuni folder . Puteți face asta în două moduri:

1. Mergeți la fila Vizualizare și apăsați pe butonul Opțiuni .

2. Apăsați clic dreapta pe bara de Acces rapid din Explorer și apoi pe Opțiuni .

Odată ajunși în fereastra Opțiuni folder , dezactivați opțiunile "Afișați fișierele utilizare recent în Acces rapid" și/sau "Afișați folderele utilizare frecvent în Acces rapid" .

Dacă vă doriți doar să curățați lista afișată, dar să păstrați secțiunile active, apăsați pe butonul Golire .

Apăsați pe OK după schimbarea setărilor ca să vă asigurați că își fac efectul.

Asta e tot! Fișierele recente și Folderele frecvent utilizate ar trebui acum să fie eliminate din lista afișată în Explorer .

Concluzie

Încă o zi, încă un tutorial despre Windows 10, nu? Acum că știți și cum să ascundeți fișierele utilizate recent și folderele frecvent vizitate din Explorer, ar trebui să vă puteți personaliza mai eficient sistemul de operare. Lăsați-ne un comentariu mai jos dacă aveți nelămuriri sau probleme cu setările de mai sus.