Personalizează-ți ecranul de blocare din Windows Phone cu Live Lock Screen

Sistemul de operare Windows Phone oferă un ecran de blocare frumos ce poate fi personalizat prin adăugarea de notificări, cât și a altor informații utile. Totuși, pentru unii oameni opțiunile de personalizare nu sunt destule și vor mai mult. De aceea, Microsoft a lansat o versiune beta a aplicației Live Lock Screen pentru Windows Phone 8.1. Această aplicație înlocuiește ecranul de blocare implicit cu unul nou, ce poate fi personalizat în multe feluri. Haideți să vedem în detaliu cum arată, cum funcționează și cum se configurează aplicația Live Lock Screen.

De ce ai vrea aplicația Live Lock Screen pentru Windows Phone?

Live Lock Screen este o nouă metodă de personalizare ce oferă următoarele opțiuni:

  • Un set de șase teme, fiecare cu aspectul ei diferit. Data, ora și toate notificările uzuale sunt afișate și poziționate diferit, în funcție de tema pe care o alegi.
  • Poți selecta fundalurile utilizate pentru ecranul de blocare, precum și perioada la care sunt schimbate.
  • Fiecare temă are o scurtă animație ce se declanșează ori de câte ori îți deblochezi Windows Phone-ul.

La fel ca orice versiune beta, aplicația are și o "parte întunecată": unii utilizatori au raportat încetiniri la deblocarea telefoanelor. Smartphone-urile lor au avut nevoie de mai mult timp pentru a se debloca decât înainte de a folosi această aplicație. Această problemă o puteți întâlni și voi, cel puțin până când Microsoft distribuie o nouă versiune aplicației, care rezolvă problema.

De unde descarci aplicația Live Lock Screen pentru Windows Phone?

Descărcarea și instalarea aplicației Live Lock Screen se realizează din Magazinul Windows Phone. Poți fie să o cauți în Magazin, fie să deschizi această legătură: Live Lock Screen BETA.

Dacă nu știi cum să cauți aplicații în Magazinul Windows Phone, sau cum să le descarci și să le instalezi, citește acest articol: Cum descarci și instalezi aplicații din Magazinul Windows Phone.

Cum configurezi aplicația Live Lock Screen?

După ce ai instalat aplicația Live Lock Screen, mergi la ecranul de Aplicații de pe telefonul tău Windows și pornește aplicația.

Când deschizi aplicația pentru prima dată, vei fi întrebat dacă vrei să o folosești pentru a înlocui ecranul de blocare al telefonului tău Windows. Apasă da.

Aplicația se va încărca și vei vedea secțiunea themes (teme). Aceste teme sunt folosite pentru a afișa date pe ecranul de blocare. În prima versiune a acestei aplicații sunt disponibile șase teme. Le poți combina cu imagini, date în timp real și notificări pentru a crea diverse variante de ecrane de blocare.

Pentru a o selecta, apasă tema pe care vrei să o folosești pentru ecranul de blocare. Tema selectată va fi încadrată de o bordură albă.

Sub secțiunea themes (teme), vei găsi un comutator numit "Use Bing Images" ("Folosește Imagini Bing"). Dacă îl activezi, Windows Phone va descărca în fiecare zi "Bing image of the day" ("Imaginea Bing a zilei") și va fi folosită ca fundal pentru ecranul de blocare. Frumos, nu?

Dacă preferi să îți folosești propriile imagini ca fundaluri pentru ecranul de blocare, setează comutatorul "Use Bing Images" ("Folosește Imagini Bing") pe Off (Oprit) și mergi apoi la secțiunea următoare: "Choose your backgrounds" ("Alege fundalurile tale").

Pentru a modifica imaginea de fundal, apasă pe miniatura ei. Pentru a adăuga una nouă, apasă butonul plus. Va fi afișat un nou ecran de unde poți alege tipul de fundal pe care vrei să îl folosești. Ai la dispoziție următoarele opțiuni:

  • Lock backgrounds (Fundaluri pentru ecranul de blocare) - poți alege o imagine dintr-un set de imagini implicite incluse în aplicație și Windows Phone.
  • My Photos (Imaginile mele) - se deschide centrul Fotografii și poți alege una dintre pozele tale. Poți de asemenea, să faci o poză nouă sau să selectezi o poză din OneDrive sau Facebook. După ce ai selectat o imagine, trebuie să o decupezi astfel ca dimensiunile ei să se potrivească cu rezoluția smartphone-ului. Trage și redimensionează imagine până arată bine, și apoi apasă crop (decupează).
  • My accent color (Culoarea mea de evidențiere) - adaugă un fundal simplu cu culoarea de evidențiere setată pentru Windows Phone.

Poți adăuga oricâte imagini de fundal dorești. Dacă, la un moment dat, ai vrea să setezi un alt fundal pe primul loc, apasă și ține apăsat pe el pentru câteva momente. Va fi afișat un meniu contextual, ce include o opțiune numită "move to first" ("mută la început"). Apasă pe ea și acel fundal va fi primul încărcat.

Același meniu poate fi folosit și atunci când vrei să elimini un fundal din listă sau când vrei să le elimini pe toate.

Secțiunea finală a aplicației Live Lock Screen este numită "Change your backgrounds" ("Schimbă fundalurile").

Apasă pe ea și poți alege cât de des se va schimba ecranul de blocare al telefonului tău Windows. Opțiunile sunt: "Every hour" ("La fiecare oră"), "Every 4 hours" ("La fiecare 4 ore"), "Every 12 hours" ("La fiecare 12 ore"), Daily (Zilnic) și Never (Niciodată).

Alege opțiunea pe care o preferi. Setările tale sunt salvate automat și nu e necesar să apeși nici un fel de buton de salvare.

Cum va arăta ecranul de blocare atunci când folosești aplicația Live Lock Screen?

Live Lock Screen va modifica automat ecranul de blocare în funcție de setările tale. Dacă vrei să vezi cum arată, blochează telefonul și apoi deblochează-l. Mai jos poți vedea un exemplu de ecran de blocare pe care l-am creat cu această aplicație.

Ne-a plăcut să folosim această aplicație deoarece ne-a ajutat să ne personalizăm și mai mult telefoanele cu Windows. Da, există câteva buguri dar, per total, este o aplicație ce promite mult și care va aduce și mai multă personalitate telefoanelor cu Windows. Încercați-o și spuneți-ne ce credeți despre această aplicație, folosind formularul de comentarii de mai jos.