Noua platformă Cisco Spark este disponibilă și în România. Ce are de oferit?

Cisco a anunțat o versiune nouă a platformei de colaborare Cisco Spark pentru companii. Aceasta include opțiuni noi de videoconferință cu autentificare, dar și integrare cu dispozitivele instalate la sediul clientului, securitate avansată, posibilitatea de participare la Cisco Spark Meeting cu orice terminal, precum și noi capabilități de asistență pentru clienți. Află ce are de oferit noua versiune, din acest articol:

Ce este Cisco Spark?

Cisco Spark este o platformă de colaborare bazată pe cloud, care integrează facilități de chat, video conferință și telefonie, pentru întâlniri flexibile, de oriunde din lume, de pe orice conexiune la internet, la costuri reduse, pe bază de abonament. Platforma este destinată companiilor în care angajații sunt distribuiți în mai multe centre și zone de lucru, aceștia având o mobilitate crescută.

Conform lui Răzvan Atimariti, Partner Product Sales Specialist în cadrul Cisco România, "Cisco Spark este cea mai avansată platformă de colaborare disponibilă pe piață, creată și îmbunătățită constant pentru a răspunde cerințelor oricărei săli de conferință din era digitală. Experiența de utilizare este intuitivă și facilitează comunicarea între echipe oricât de numeroase, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii".

Cisco Spark

Platforma Cisco Spark este compusă dintr-un kit hardware (care nu este neapărat obligatoriu) și o platformă software.

Kit-ul hardware

Platforma poate fi compusă dintr-un kit hardware și unul software. Kit-ul hardware se numește Cisco Spark Room Kit și poate include dotări pentru săli de lucru si de conferințe de diverse dimensiuni și capacități. Astfel, pot fi atașate ecrane high-definition cu suport tactil, dotate cu camere web 5K Ultra HD, care oferă capabilități inteligente de vizualizare, cum ar fi încadrarea automată și urmărirea vorbitorului. Se pot realiza astfel prezentări inteligente, cu ajutorul ecranelor duale, cu partajare wireless și conținut la rezoluție 4K. Kit-urile folosite cu platforma Cisco Spark pot să contorizeze și să urmărească numărul de persoane din sala de conferințe în timpul și între apeluri, permițând administratorilor să înțeleagă cât de eficient sunt utilizate spațiile de lucru în care sunt instalate.

Platforma software

Platforma software este formată din aplicații pentru toate platformele importante: Windows, Android, iOS cât și pentru web. Prin intermediul API-urilor Cisco Spark poate fi integrată și cu alte servicii folosite adesea în companii: Box, Dropbox, GitHub, Google Drive, Jira, OneDrive, Salesforce Alerts, Twitter, SmartSheet sau Splunk. Cisco Spark integrează diverse canale de comunicare, cum ar fi chat, video, telefonie și partajare de conținut într-o singură aplicație.

Cisco Spark

Platforma software poate fi achiziționată separat de cea hardware ori la pachet, pentru a fi integrate.

Securitate

Securitatea comunicațiilor este oferită prin intermediul criptării end-to-end. Se criptează și decriptează tot conținutul, folosind chei dinamice de criptare, de la un server Cisco Spark Key Management Server (KMS). Acesta creează, stochează, autorizează și oferă acces la cheile de criptare pe care aplicațiile Cisco Spark le utilizează. Pentru afacerile care au nevoie de opțiuni suplimentare de securizare a informațiilor, Cisco oferă posibilitatea de a deține și de a gestiona cheile de criptare, prin instalarea în sediul companiei a unui Cisco Spark Key Management Server.

Prețuri

Prețul recomandat pentru Cisco Spark Room Kit este de 3.990 dolari, la care se adaugă un abonament de 99 dolari/lună. Room Kit Plus (pentru săli mai mari) este disponibil pentru 7.990 dolari, plus un abonament în valoare de 99 dolari/lună.

Există trei abonamente pentru companiile interesate de platforma software, informații despre ele fiind disponibile aici. Prețurile variază în funcție de numărul de utilizatori care pot participa la o întâlnire. De asemenea, companiile care vor să testeze în mod gratuit această platformă, o pot face aici.

Descoperă: Productivitate Blog Programe Știri
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează