Podcast Microsoft Focus - Despre primele dispozitive Allview cu Windows

În ultimul episod al podcastului Microsoft Focus începem prin a discuta despre proaspăta lansare a primelor dispozitive Allview cu Windows Phone 8.1 și Windows 8.1. De asemenea, vorbim despre noutăți importante legate de OneDrive și Office 365, dar și despre când vor fi lansate următoarele actualizări importante pentru Windows și Windows Phone.

Emisiunea Microsoft Focus - Episodul 5

Puteți asculta podcast-ul folosind controalele de mai jos.

Podcast "Microsoft Focus" – ep. 5 – 24.06.2014 by Microsoft Focus on Mixcloud

Lansarea Allview cu Windows și Windows Phone

Allview a lansat în România două terminale cu Windows Phone 8.1. Ele se numesc Impera I și Impera S.

Allview Impera I vine cu un procesor cu patru nuclee Qualcomm la 1.2 GHz, un ecran IPS de 4.7" protejat de Dragontrail Glass, cu o rezoluție de 1280 x 720 pixeli, 1 GO de memorie RAM, 8 GO spațiu de stocare, o cameră dorsală de 8 megapixeli cu bliț și una frontală de 2 megapixeli. Telefonul are o grosime de doar 7,2 mm.

Conform reprezentanților Allview, acest telefon este destinat în primul rând tinerilor care își doresc un telefon accessibil ca preț (699 RON), dar este ușor, subțire și arată bine.

Allview Impera S este un telefon destinat sectorului business. Configurația hardware oferită este aproape la fel ca cea pentru Impera I. Singurele diferențe importante sunt ecranul puțin mai generos, de 5" dar la aceeși rezoluție și o capacitate mai mare a bateriei. De asemenea, telefonul este puțin mai gros și mai greu decât Impera I. Prețul recomandat este de 749 RON.

Din păcate nu au fost făcute publice detalii exacte despre capacitatea bateriilor de pe aceste telefoane și nici despre greutatea lor.

Ambele telefoane au facilitatea de Dual-SIM și vin cu Windows Phone 8.1 instalat. De asemenea, ele funcționează pe rețelele 3G și nu oferă suport pentru 4G.

Allview a lansat și tableta Impera i8 cu Windows 8.1 cu Bing și Office 365 Personal - subscriere valabilă pentru un an. Aceasta are un procesor Intel Atom Z3735E cu patru nuclee, la frecvența de funcționare 1,33 GHz care poate urca până la 1,83 GHz. Tableta are 1 GO de memorie RAM și spațiu de stocare de 16 GO ce poate fi extins cu un card microSD. Ecranul are 8", tehnologie IPS și o rezoluție de 1280 x 800 de pixeli. Impera i8 are o cameră dorsală de 5 megapixeli și una frontală de 2 megapixeli.

De asemenea, tableta are și un cip Bluetooth, un port mini-USB 2.0 precum și o baterie cu capacitatea de 3800mAh. Prețul recomandat este de 849 RON.

Mai multe impresii și detalii găsiți în podcastul nostru.