Prezentare Windows 8 & 8.1: Unde este Calculatorul și Cum îl găsim

Am observat că mulți cititori caută pe situl nostru cum să acceseze aplicația Calculator în Windows 8 și în Windows 8.1. De vreme ce nu aveam un articol detaliat despre acest subiect ne-am gândit să scriem unul și să prezentăm metodele de pornire a Calculatorului. Iată cum se face.

1. Creați o scurtătură pe Desktop pentru Calculator

În toate versiunile de Windows Calculatorul are un mic executabil numit calc.exe. Se găsește în "C:\Windows\System32".

Căutați această locație și creați o scurtătură pe Desktop.

Alternativ puteți descărca scurtătura din colecția noastră: Descarcă cea mai mare Colecție de Scurtături pentru Windows 7 & Windows 8.

2. Folosiți Căutarea pe ecranul Start

Căutarea este întotdeauna cea mai rapidă metodă de a găsi orice în Windows 8 și Windows 8.1. În Windows 8, mergeți la ecranul Start și tastați calculator. Până terminați de scris cuvântul, scurtătura pentru Calculator va fi afișată.

La fel se procedează și în Windows 8.1 dar rezultatele afișate sunt diferite. Veți vedea cel puțin două rezultate. Acest lucru se întâmplă pentru că Windows 8.1 include și o aplicație Calculator modernă, pentru utilizatorii de ecran tactil, ce funcționează prin atingere.

Nu uitați că puteți fixa Calculatorul pe ecranul Start pentru acces mai ușor.

3. Folosiți vizualizarea Aplicații

Ambele versiuni, atât Windows 8 cât și Windows 8.1, au un variantă detaliată al ecranului Start, numită Vizualizare Aplicații. Acolo veți găsi multe scurtături, inclusiv cea pentru Calculator.

În Windows 8, mergeți la ecranul Start și dați clic dreapta undeva pe un spațiu liber sau trageți de partea de jos a ecranului dacă utilizați funcția tactilă. Un meniu contextual se va deschide și va include un buton numit Toate aplicațiile. Dați clic sau apăsați pe el.

Se va deschide vizualizarea Aplicațiilor. Derulați în dreapta până veți găsi secțiunea Accesorii Windows. Aici veți vedea scurtătura Calculator.

În Windows 8.1 procesul este un pic diferit. Mergeți la ecranul Start și mutați cursorul în partea de stânga-jos a ecranului. Va apărea afișată o săgeată. Dați clic pe ea.

Alternativ puteți trage de partea de jos, dacă aveți ecran tactil. Vizualizarea Aplicațiilor se va deschide, derulați către dreapta până veți găsi secțiunea Accesorii Windows și scurtătura Calculator.

Cum am menționat mai sus, în Windows 8.1 există o aplicație din Magazinul Windows numită Calculator. Scurtătura ei se găsește în secțiunea Instrumente din vizualizarea Aplicațiilor.

Aceasta este versiunea tactilă a Calculatorului și include multe dintre funcțiile ce se găsesc și în versiunea sa echivalentă pentru desktop.

Concluzie

Sper să găsiți acest ghid util și dacă cunoașteți și alte metode de deschidere a Calculatorului nu ezitați să ni le împărtășiți utilizând formularul pentru comentarii de mai jos.