Cum afișezi Bibliotecile în File Explorer, în Windows 8.1 și Windows 10

Există foarte puține diferențe între File Explorer din Windows 10 și cel din Windows 8.1, legate în principal doar de secțiunea situată în stânga ferestrei File Explorer. Cel mai frustrant lucru este că secțiunea Biblioteci încă nu apare nici după ce a fost lansat Windows 10. Poate însemna acest lucru că secțiunea Biblioteci nu mai există nici în Windows 8.1 și nici Windows 10? Din fericire, nu. Bibliotecile încă există și funcționează exact ca înainte. Problema este că secțiunea a fost ascunsă. Iată cum poți să o aduci înapoi.

Bibliotecile - Sunt încă dispărute în Windows 10?

Mai întâi, hai să vedem cum arată File Explorer în Windows 10. Dacă nu privești atent, nu vei observa nici o schimbare. Diferențele majore se găsesc în coloana din stânga ferestrei: secțiunea Preferințe a fost înlocuită de Acces rapid.

Așa arată File Explorer în Windows 8.1. După cum poți vedea, diferențele sunt foarte puține.

Cum să aduci înapoi secțiunea Biblioteci în Windows 10

Primul pas este să deschizi File Explorer. Cea mai rapidă cale de a face asta este prin apăsarea simultan a tastelor WIN + E, dar mai există și alte metode pe care le poți găsi aici.
Acum, deschide fila Vizualizare și apasă pe butonul Opțiuni aflat în partea dreaptă a meniului.

Această acțiune va deschide fereastra Opțiuni folder. Toate modificările pe care va trebui să le faci se găsesc în fila Vizualizare, așa că asigură-te că te afli în fila corespunzătoare.

În caseta Setări complexe, vei găsi la sfârșitul listei secțiunea Panou de navigare.

Aici ai două opțiuni prin care poți face vizibilă secțiunea Biblioteci, dar în moduri diferite. Prima opțiune este să bifezi caseta Afișați toate folderele.

Această opțiune va rearanja coloana situată în stânga ferestrei File Explorer cu fișierul Desktop în capul listei și secțiunile rămase dedesubtul acestuia, inclusiv Bibliotecile.

A doua metodă este de a bifa caseta Afișare Biblioteci.

Această setare va afișa Biblioteci între secțiunile Acest PC și Rețea. Restul elementelor vor rămâne neschimbate.

Cum să aduci înapoi secțiunea Biblioteci în Windows 8.1

Hai să vedem cum poți face ca secțiunea Biblioteci să fie vizibilă în Windows 8.1. Primul lucru ce trebuie făcut este să deschizi File Explorer. Cea mai ușoară cale de a face asta este prin apăsarea tastelor WIN + E, dar sunt și alte metode despre care am discutat aici.

Acum, mărește fila Vizualizare și apoi apasă pe butonul Opțiuni din meniu.

Această acțiune va deschide fereastra Opțiuni folder. Toate modificările pe care va trebui să le faci se află în fila General.

În secțiunea Panou de navigare, vei găsi două opțiuni ce vor afișa secțiunea Biblioteci, dar în moduri diferite. Prima opțiune este Afișați toate folderele.

Dacă selectezi această casetă, coloana aflată în stânga ferestrei File Explorer va fi reorganizată. Vei vedea folderul Desktop la începutul listei și toate secțiunile importante dedesubt, inclusiv Bibliotecile. De asemenea, Bibliotecile vor apărea și în ferestrele Salvare ca.

A doua opțiune importantă este Afișați biblioteci.

Bifând această opțiune nu vei schimba ordinea elementelor din coloana situată în stânga. Doar va adăuga secțiunea Biblioteci ce va fi separată de celelalte secțiuni. Din păcate, când vei activa această opțiune, Biblioteci nu va apărea în ferestrele Salvare ca.

Noi preferăm să utilizăm opțiunea Afișați toate folderele. Experimentează cu ambele și alege opțiunea care ți se potrivește mai bine.

Concluzie

După cum poți vedea, restabilirea secțiunii Biblioteci în Windows 8.1 și Windows 10 este foarte simplă. Este păcat că Microsoft a ales să o ascundă pentru a putea promova OneDrive. Ar fi fost mult mai puțin frustrant ca această secțiune să fie activată de la început.