Prezentare Windows 8.1: Cum se configurează OneDrive din Setări PC

În Windows 8.1, OneDrive a devenit un punct central în experiența de utilizare. El este acum un folder standard al contului vostru de utilizator, locația implicită de salvare a documentelor, serviciul implicit de stocare al fișierelor în cloud, al salvării copiilor de rezervă pentru fotografii, clipuri video și serviciul de sincronizare pentru setările Windows. O altă schimbare este aceea că OneDrive poate fi acum personalizat complet din panoul Setări PC. Aici aveți posibilitatea să schimbați aproape orice legat de modul său de funcționare. Haideți să vedem cum facem asta:

Unde găsim setările OneDrive în Setări PC

Mai întâi trebuie să deschideți panoul Setări PC. Pentru un ghid complet despre acest lucru, citiți acest articol: Prezentare Windows 8: Șase Moduri de a Accesa Setările PC.

În Setări PC dați clic sau apăsați OneDrive.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Aici veți găsi toate setările OneDrive împărțite în patru secțiuni: Stocare fișiere, Album cameră, Setările sincronizare și Conexiuni tarifate după utilizare.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Haideți să le analizăm pe rând:

Cum administrăm spațiul de stocare OneDrive în Windows 8.1

Prima secțiune se numește Stocare fișiere. Vă afișează spațiul total de stocare din OneDrive, precum și cât este disponibil.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Dacă rămâneți fără spațiu puteți să apăsați „Cumpărați mai mult spațiu de stocare”.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Se va deschide ecranul „Cumpărați un plan de stocare OneDrive”. Aici puteți să alegeți unule dintre planurile de stocare disponibile și să apăsați pe Cumpărare.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Apoi vi se va cere să introduceți parola contului Microsoft și detaliile de plată și facturare (dacă nu au fost adăugate până acum). Pentru a finaliza tranzacția, urmăriți instrucțiunile ghidului „Cumpărați un plan de stocare OneDrive”.

Să ne întoarcem la secțiunea Stocare fișiere. Aici vedem că Windows 8.1 salvează în mod implicit documentele în folderul OneDrive. Dacă doriți să se dezactiveze această opțiune și documentele să fie salvate în biblioteca Documente setați comutatorul pe poziția Dezactivat.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Ultimul element al acestei secțiuni este o legătură numită „Doresc să văd fișierele mele pe OneDrive”.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Dacă dați clic sau apăsați pe ea, Windows 8.1 va deschide aplicația OneDrive în partea dreaptă a ecranului.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Cu această aplicație, puteți vizualiza și administra fișierele stocate în OneDrive.

Cum salvați automat fotografiile și clipurile video în OneDrive

A doua secțiune din panoul de configurare OneDrive se numește Album cameră. Dați clic sau apăsați pe ea pentru a accesa setările disponibile.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Folderul Album cameră se găsește în biblioteca Imagini și este folosit de aplicația Cameră pentru a stoca fotografiile și videoclipurile făcute cu ea. Dacă folosiți alte aplicații care folosesc același folder pentru stocare, setările pe care le veți face vor avea efect și asupra lor. Dacă nu folosiți aplicația Cameră din Windows 8.1, puteți să ignorați această secțiune.

Sunt disponibile trei opțiuni:

  • Nu încărcați fotografii – nu încarcă fotografiile găsite în folderul Album cameră.

  • Încărcați fotografii la calitate bună – încarcă fotografiile tale dar le va schimba calitatea pentru a nu ocupa prea mult spațiu.

  • Încărcați fotografii la calitate maximă – încarcă fotografiile tale fără a le modifica, folosind calitatea și mărilea lor originală.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Apoi, avem un comutator pentru încărcarea automată a videoclipurilor în OneDrive. Această setare este folosită pentru clipurile stocate în folderul Album cameră.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Dacă spațiul de stocare disponibil este limitat, este posibil să vreți să setați comutatorul pe Dezactivat.

NOTĂ: Dacă doriți ca OneDrive să sincronizeze fotografiile și clipurile care nu sunt realizate cu aplicația Cameră, stocați-le pur și simplu în folderul OneDrive. Setările din această secțiune nu vă vor ajuta.

Cum se sincronizează și se creează copii de rezervă pentru setările Windows 8.1, cu OneDrive

Cum am menționat și mai devreme, OneDrive poate sincroniza și crea fișiere de tip backup (copii de rezervă) pentru setările Windows 8.1.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Pentru că aceste personalizări sunt destul de complexe și avem destul de mult de scris despre ele, am decis să acoperim acest subiect într-un tutorial separat: Prezentare Windows 8.1: Sincronizează setări & crează copii de rezervă.

Configurarea modului în care OneDrive folosește conexiunilor de trafic contorizat

Ultima opțiune a secțiunii OneDrive din Setări PC este „Conexiuni tarifate după utilizare”.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Aici veți găsi patru comutatoare, împărțite în două grupuri: „Utilizați OneDrive în conexiuni tarifate după utilizare” și „Setări sincronizare”. Primul grup se referă la modul cum folosește OneDrive conexiunile tarifate după utilizare pentru sincronizarea fișierelor, iar cel de-al doilea grup este pentru sincronizarea setărilor.

Primul comutator spune „Încărcați și descărcați fișiere prin conexiuni tarifate după utilizare”. Dacă folosiți conexiuni lente, este de preferat să îl dezactivați.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Apoi vi se dă posibilitatea să permiteți (sau nu) aplicației OneDrive să vă sincronizeze fișierele chiar și în roaming.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Al treilea comutator permite OneDrive să sincronizeze setările Windows 8.1 prin conexiuni tarifate după utilizare și al patrulea are aceeași utilitate dar în roaming.

Windows 8.1, OneDrive, setari

Mutați comutatoarele pe pozițiile Activat sau Dezactivat în funcție de preferințele voastre.

Concluzie

După cum puteți vedea din acest ghid, OneDrive este parte integrantă din Windows 8.1. Cloud-ul a devenit o componentă puternică în viziunea Microsoft. De aceea, au integrat OneDrive în Windows 8.1, Office 365, Xbox One, Windows Phone și în multe alte produse.

Sperăm că ați găsit util acest ghid și, dacă doriți să citiți și alte informații despre OneDrive, nu ezitați să răsfoiți recomandările noastre de mai jos.