Prezentare Windows 8.1: Ghidul începătorului pentru aplicația Calculator

Windows 8.1 oferă o versiune optimizată pentru ecranele tactile a vechiului și încă utilului Calculator. Precum fratele său de pe Desktop, noua aplicație Calculator oferă acces la multe operații și funcții matematice pe care le puteți folosi în calculele voastre. De asemenea, include câteva convertoare foarte utile pentru tot felul de unități de măsură. Dacă vreți să aflați cum să folosiți Calculatorul pentru a realiza calcule și conversii, citiți acest tutorial.

Cum Deschizi Aplicația Calculator În Windows 8.1

Cea mai rapidă și mai ușoară metodă de a deschide aplicația Calculator este să mergeți pe ecranul Start și să începeți să îi scrieți numele. Butonul special Căutare va lista rezultatele în partea dreaptă a ecranului. Apăsați pe rezultatul Calculator, dar notați faptul că lista include și scurtătura pentru versiunea desktop. Alegeți rezultatul cu pictograma verde, precum în captura de ecran de mai jos.

De asemenea, puteți deschide aplciația Calculator din lista de Aplicații. Pentru a-l accesa, mutați mausul în partea stânga jos a ecranului și dați clic pe săgeata ce indică în jos.

Pe un dispozitiv cu ecran sensibil la atingere, trageți în sus dinspre josul ecranului. Scurtătura pentru Calculator se află în categoria Instrumente.

Utilizarea Aplicației Calculator Pentru Calcule Matematice Simple

Aplicația Calculator din Windows 8.1 are trei moduri sau tipuri diferite de operații: Standard, Științific și Convertor. În mod implicit, aplicația pornește în modul Standard. Dacă vreți să comutați la un alt mod, apăsați pe numele său.

După cum puteți vedea în captura de mai jos, modul Standard oferă funcții matematice simple și este echivalentul unui calculator de buzunar. Cu el veți realiza calcule matematice simple precum adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri. În partea stângă a ecranului aplicației avem butoane pentru lucrul cu radicali, procente sau fracții.

Pentru a efectua un calcul simplu, introduceți primul număr, apoi tastați funcția pe care vreți să o folosiți și apoi introduceți cel de-al doilea număr. Când ați terminat, apăsați =/em> pentru a vedea rezultatul.

Utilizarea Modului Științific În Aplicația Calculator

Comutarea la modul Științific vă va da acces la funcții mai complexe. Pentru a menționa doar câteva, puteți alege să lucrați cu grade, radiani sau grade centezimale, puteți calcula logaritmi, converti numere dintr-o bază numerică în alta, calcula puteri, rădăcini ș.a.m.d.

Pentru a selecta lucrul cu grade, radiani sau grade centezimale, apăsați pe butonul corespunzător Deg, Rad sau Grad, din partea stânga sus a secțiunii de funcții.

Pentru a efectua orice calcul, introduceți un număr, apoi apăsați funcția pe care vreți să o realizați și, dacă este necesar, introduceți și cel de-al doilea număr sau funcție pe care vreți să le adăugați calculului.

Cum Utilzăm Convertorul Din Aplicația Calculator

Modul Convertor include multe convertoare utile pentru lucruri precum: Volum, Lungime, Greutate, Temperatură, Energie, Arie, Viteză, Timp, Putere și Date. Pentru a selecta un convertor, apăsați pe cel activ și apoi, din meniul derulant, selectați noul convertor pe care doriți să îl folosiți.

Apoi, selectați unitatea de măsură din care vreți să convertiți și unitatea de măsură în care vreți să realizați conversia.

După ce ați selectat unitățile de măsură pe care vreți să le folosiți, în partea dreaptă a ecranului, introduceți numărul pe care vreți să îl convertiți.

În partea de jos a ecranului veți vedea și rezultatele conversiei în alte unități de măsură folosite în mod comun.

Cum Utilizăm Funcția Memorie Din Aplicația Calculator

Puteți folosi funcția Memorie pentru a salva numere și rezultate pentru utilizarea lor mai târziu, atât în modul standard cât și în modul Științific. Pentru a stoca rezultatul unui calcul sau un număr pe care tocmai l-ați introdus, apăsați butonul M din coloana cu funcții.

De îndată ce ați apăsat butonul M, numărul este salvat și listat în partea dreaptă a ecranului.

Pentru a utiliza un număr memorat, pur și simplu apăsați pe el în lista Memorie și el va fi adăugat la calculul dvs.

Dacă apăsați și țineți apăsat (sau dacă dați clic dreapta) pe un număr din lista de Memorie, puteți folosi una dintre aceste două opțiuni:

  • M+ (Adăugare în memorie) – valoarea stocată în memorie + valoarea curentă = noua valoare stocată.
  • M- (Scădere din memorie) – valoarea stocată în memorie – valoarea curentă = noua valoare stocată.

Pentru a goli Memoria, glisați dinspre partea de jos a ecranului sau dați clic dreapta oriunde pe ecran. Butonul Ștergeți memoria va fi afișat în partea stângă jos. Apăsați pe el pentru a uita toate numerele stocate în Memorie de către aplicația Calculator.

Concluzie

După cum ați putut vedea din acest ghid, aplicația Calculator nu este prea diferită de versiunea sa pentru desktop. Dacă folosiți un dispozitiv cu ecran tactil, aplicația Calculator este mai ușor de folosit decât versiunea pentru desktop. Totuși, dacă folosiți un PC, aplicația Calculator se poate dovedi a fi prea mare și incomod de folosit cu maus și tastatură. Ca urmare, alegeți versiunea de Calculator ce vi se potrivește cel mai bine, în funcție de tipul de dispozitiv pe care îl folosiți.