Prezentare Windows 8.1: Nouă metode de accesare a Panoului de control

Pornind de la cele mai simple și până la cele mai complicate, care sunt toate modalitățile de accesare a Panoului de control? A fost necesar să facem câteva experimente și un pic de cercetare pentru a răspunde la această întrebare. Rezultatul? O listă cu 9 modalități de pornire a panoului de control în Windows 8.1.

1. Folosirea modului Căutare

În Windows 8 și Windows 8.1 cea mai rapidă metodă de deschidere a majorității programelor este folosirea căutării. În ecranul Start scrieți "panou de control". Înainte de a termina de scris primul cuvânt se vor afișa deja rezultatele căutării.

Apăsați pe Panoul de control.

2. Fixați Panoul de Control pe ecranul Start sau pe bara de activități

O altă metodă rapidă de deschidere a Panoului de control este fixarea scurtăturii acestuia pe ecranul Start pentru a putea da clic sau a apăsa rapid pe ea.

Scrieți "panou de control" când sunteți în ecranul Start și dați clic dreapta sau țineți apăsat pe rezultatul Panou de control. Alegeți din meniul contextual opțiunea Fixați la Start.

Dacă sunteți un utilizator frecvent al desktop-ului puteți fixa scurtătura pe bara de activități, prin alegerea opțiunii Fixați la bara de activități.

3. Folosirea meniului WinX

Pentru utilizatorii de PC, această metodă merge excelent: apăsați Windows +X de pe tastatura dvs. și dați clic pe opțiunea Panou de control din meniul ce se deschide.

Același meniu se deschide și dacă dați clic dreapta sau țineți apăsat pe butonul Start.

4. Folosiți scurtătura panoului de control

Dacă sunteți utilizator de PC vă puteți crea o scurtătură pe Desktop sau puteți descărca scurtătura pe care am inclus-o în acest pachet: Descarcă cea mai mare Colecție de Scurtături pentru Windows 7 & Windows 8.

Alternativ, puteți alege să fixați această scurtătură pe bara de activițăți.

5. Folosiți scurtătura panoului de control din vizualizarea Aplicații

O altă alternativă este accesarea Panoului de control din vizualizare Aplicații.

Din ecranul Start mutați mausul (sau degetul dacă folosiți ecran tactil) în partea din stânga jos. Apăsați sau dați clic pe săgeata Jos pentru a deschide vizualizarea Aplicațiilor.

Scurtătura Panoului de control se găsește în dosarul Sistemul Windows.

6. Deschideți Panoul de control din File Explorer

O metodă ingenioasă pentru a deschide Panoul de control este folosirea File Explorer. Mergeți la secțiunea Acest PC apoi la fila Computer din meniul panglică.

Acolo veți găsi un buton numit Deschidere Panou de control.

7. Folosiți butonul special Setări

O altă metodă este folosirea butoanelor speciale. În ecranul Start sau pe Desktop apăsați combinația de taste Windows + C și deschideți butonul special Setări. Dacă folosiți un ecran tactil, trageți ecranul din partea dreaptă și apăsați Setări.

Se vor afișa mai multe intrări, inclusiv Panoul de control.

Dați clic sau apăsați pe acesta.

8. Folosiți fereastra Rulare

Cunoașteți fereastra Rulare, nu? O puteți deschide ușor folosind combinația de taste Windows + R de pe tastatură.

Apoi scrieți control panel și apăsați Enter sau OK.

9. Adăugați bara de lucru Desktop pe bara de activități

Această ultimă metodă este cea mai ascunsă, dar rezultatul cu siguranță va mulțumi pe mulți utilizatori.

Dați clic dreapta pe bara de activități de pe Desktop. Apoi alegeți din secțiunea bare de instrumente opțiunea Desktop.

Această acțiune va adăuga bara Desktop, în partea dreaptă a barei de lucru. Dați clic pe ea și alegeți Panou de control.

Această bară de lucru oferă secțiunile principale și scurtăturile din Panoul de control, ceea ce poate fi util pentru unii utilizatori.

Concluzie

Am încercat să arătăm toate metodele de accesare a Panoului de control în Windows 8.1. Unele sunt rapide și productive, aletele din contră, sunt lente și anevoioase. Testați-le și folosiți-le pe cele care vi se potrivesc mai bine.
De asemenea, dacă cunoașteți și alte metode, am fi încântați dacă le-ați împărtăși prin comentariile de mai jos.