Prezentare Windows Phone 8: Cum folosești aplicația Office

Aplicația (sau hubul) Office este preinstalată pe toate telefoanele Windows Phone. Cum e de așteptat, ea permite accesul la documentele tale plus câteva opțiuni de editare și partajare. Dacă vrei să afli mai multe despre Office și modul de funcționare al acesti aplicații, nu ezita să citești acest tutorial introductiv.

Principalele caracteristici ale aplicației Office pentru Windows Phone

Aplicația Office pentru Windows Phone se evidențiază față de alte suite mobile prin câteva trăsături distincte:

  • Integrare și sincronizare cu cloud-ul – documentele tale sunt sincronizate între diferitele tale dispozitive, indiferent că folosești un telefon, o tabletă sau un PC. Sincronizarea se realizează foarte ușor prin SkyDrive sau serviciul Office 365 al companiei la care lucrezi.
  • Partajare & colaborare pentru documente – puteți accesa ușor și puteți partaja documente cu prietenii și colegii de muncă.
  • Suport multilingvistic Office pentru Windows Phone oferă suport pentru multe limbi, inclusiv limbi complexe precum japoneza sau ebraica. Cel mai probabil, dintre toate aplicațiile mobile Office, oferă suport pentru cel mai mare număr de limbi.

Cum deschizi aplicația Office în Windows Phone 8

Haideți să vedem cum deschizi aplicația sau hubul Office, cum mai este numită uneori în documentația oficială Microsoft.

În primul rând, poți folosi dala Office de pe ecranul Start.

Dacă nu, mergi pe ecranul Aplicații și derulează până la Office.

Apasă-l și hubul Office se va deschide.

Aplicația Office are două ecrane: recente și locații. Haideți să vedem ce putem face în fiecare ecran.

Cum folosești ecranul Recente din aplicația Office

Când deschizi hubul Office, primul ecran pe care îl vei vedea este numit recente. Aici avem o listă cu cele mai recente documente la care ai lucrat, organizate după dată.

Meniul din partea inferioară a ecranului conține două butoane: nou și căutare. Dacă vrei să creezi un document nou, apasă nou.

Această acțiune va deschide un ecran de unde poți alege tipul de document pe care vrei să îl creezi.

La momentul actual, poți crea doar documente Word sau Excel. Nu poți crea prezentări PowerPoint, de exemplu.

Cel de-al doilea buton din meniu este căutare.

Apasă-l și aplicația Office va deschide un ecran de căutare. Tastează termenul(termenii) de căutare și aplicația Office va începe căutarea imediat ce începi să scrii.

Dacă vrei să limitezi locațiile de căutare, trage ecranul spre dreapta sau spre stânga, pentru a naviga prin secțiunile disponibile: toate, skydrive, telefon, e-mail sau sharepoint.

Evident, dacă mergi la SkyDrive, căutarea va fi efectuată numai în SkyDrive, dacă selectezi e-mail căutarea va returna numai documentele atașate e-mail-urilor pe care le-ai primit sau trimis.

Cum folosești ecranul Locații din aplicația Office

În timp ce te afli pe ecranul recente, trage ecranul spre dreapta sau spre stânga pentru a trece la ecranul locații. Aici vei vedea o listă de locații: telefon, e-mail, SkyDrive și Office 365. Fiecare din aceste locații afișează documentele conținute de ele.

De exemplu, telefon afișează toate documentele stocate pe telefonul tău Windows Phone.

E-mail afișează toate documentele atașate pe care le-ai deschis pe telefonul tău.

SkyDrive listează documentele pe care le ai salvate pe SkyDrive, inclusiv pe acelea partajate cu tine prin acest serviciu.

Locația Office 365 este folosită pentru accesul la documentele stocate în contul Office 365 al companiei la care lucrezi.

În partea de jos a ecranului locații, vei găsi un meniu cu două butoane: nou și căutare.

Dacă apeși nou, poți adăuga un site SharePoint ca locație, pe care apoi o vei putea accesa direct din aplicația Office. O dată ce ai adăugat una, SharePoint va fi listat ca element în ecranul locații.

Cel de-al doilea buton din meniu este căutare și poate fi folosit pentru a căuta documente în oricare din locațiile setate pe telefonul tău.

Concluzie

Hubul sau aplicația Office este una din cele mai bune caracteristici disponibile în Windows Phone 8 și este cu siguranță mult deasupra alternativelor pe care le găsești pe alte platforme. Dacă l-ai folosit, spune-ne ce părere ai. Suntem curioși să aflăm ce crezi despre el.